Karijev preokret, "Bradonja" obrijao i Lebrona!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 02.03.2015.
08:36
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt napravio jedan od najvećih preokreta sezone, Harden slavio protiv "Kralja". Lebronu baš nisu išla slobodna bacanja. Jedan drugi Džordan leteo pod svodovima "Junajted centra", Denver i Žo gube u seriji!

Beta/AP Photo/Pat Sullivan
Beta/AP Photo/Pat Sullivan

Povezane vesti

Harden je pogađao, Lebron promašivao slobodna bacanja. Na kraju je "Bradonja" brojao do 33, u produžetku se njegov tim održao, Lebron je uz 37 poena promašio čak 8 od 11 bacanja, uključujući i dva u samom finišu kada se lomilo.

Lebron koji kaže da je izdao drugove, što je svakako preterana konstrukcija je promašio i šut za pobedu u regularnom delu.

Meč je inače bio sjajan, Harden je napravio namernu na Džejmsu, kako je "Kralj" konstatovao gledali smo "košarku stare škole".

U to verovatno spada i ovo namerno udaranje od strane Hardena. Pogledajte ovde.

Irving je propustio još jedan meč, nije bilo ni Meriona, na drugoj strani i dalje nije poznato kad će "Supermen" ponovo poleteti.

Pelicans Nuggets Basketball

Denver je izgubio i šesti meč u nizu, u Koloradu su se gostili oslabljeni Pelikansi, Lovernj je odigrao najslabiji meč od dolaska u ligu. Na parketu je bio desetak minuta, promašio je svih pet šuteva, uhvatio tri lopte. Goste je do pobede predvodio Tajrek Evans sa 22 poena, neverovatno zvuči podatak da je Nju Orleans bez svog lidera Entonija Dejvisa dobio pet mečeva.

Jusuf Nurkić je propustio i drugi meč za Nagetse.

Warriors Knicks Basketball

Lider je bio u izgubljenoj poziciji u Bostonu, gubili su u jednom trenutku sa 26 razlike i uspeli da dobiju meč. Stef Kari je ubacio 37 poena, u nastavku su Voriorsi pokazali zbog čega imaju najbolji skor u ligi. Nema pritiska, imaju fantastičnih 46-11 u dosadašnjem toku sezonu, ali svejedno, i ovaj meč je pokazao kakav je karakter tima.

Inače ovo je prvi put od 1962. kada su se iz Filadelfije preselili u Kaliforniju da su dobili četiri puta u nizu Seltikse.

Thunder Suns Basketball

Tander je slavio na Pacifiku bez Duranta i Vestbruka, protiv Lejkersa. Enes Kanter je ubacio 16 poena, imao 15 skokova i 5 asistencija, Turčin je dominirao pod koševima, on i Ibaka su izneli pobedu na svojim leđima. Da ne zaboravimo i novajliju Di-Džej Augustina koji je komandovao kao plej, ubacio 18 poena.

Kod domaćina Džeremi Lin 20 poena, 8 asistencija i 6 skokova.

Spurs Trail Blazers Basketball

Tandem Oldridž-Lilard je bio previše za Kingse. Dvojica najboljih igrača Blejzersa su iskombinovala 56 poena, Oldridž je imao i 15 skokova.

Lilard je postigao 9 koševa u poslednjoj četvrtini kada su gosti iz Oregona sačuvali prednost. Kod Kingsa se istakao veteran Andre Miler sa 12 poena i 10 asistencija.

Potland je napravio 17 grešaka, dozvolio rivalu mnogo poena iz kontranapada, ali su preživeli. Kazins je propustio i drugi meč zbog povrede, bez njega ove sezone, Kingsi su izgubili 12 od 14 mečeva.

Hornets Magic Basketball

Odlična partija Moa Vilijamsa je presudila Orlandu. Ubacio je 23 poena, imao 11 asistencija za Hornerse koji su odneli pobedu sa Floride. Vučević nije bio posebno raspoložen, 10 poena, 9 skokova, loš procent šuta. Kompletan tim Medžika je šutirao loše, prišli su na dva poseda u finišu, ali nisu imali snage za preokret.

Indijana je skočila na osmo mesto Istoka pobedom protiv Filadelfije. Roj Hibert je ubacio 14 poena i imao 15 skokova, za Pejserse bi u sezoni bez Pola Džordža ulazak u doigravanje bila premija. Sada su preskočili Šarlot i Bruklin, ali još je rano da razmišljaju o doigravanju.

Clippers Bulls Basketball

Bulsi su poraženi od Klipersa, nisu mogli da pariraju DeAndre Džordanu pod koševima, pokupio im je 26 lopti. Kris Pol je komandovao sa 28 poena i 12 asistencija,

DeAndre Džordan je inače napravio 17 skokova za poluvreme, što je rekord u NBA ove sezone, a u poslednjih osam mečeva, od kada se Grifin povredio, ima najmanje 15 skokova po utakmici.

Inače Klipersi su slomili rivala kada je Džamal Kraford pogodio trojku za vođstvo nekih osam minuta pre kraja, posle toga je šampion Pacifika priveo posao kraju. Od 2008. Klipersi nisu izgubili u Čikagu, dobili su pet mečeva u nizu u "Junajted centru".

Clippers Bulls Basketball

Recimo i to da je Nikola Mirotić sa 29 poena postavio rekord karijere, ali i da je Čikago imao veliki problem kada je Džimi Batler povredio lakat u drugom poluvremenu. Naravno nema Rouza, ali ni povređenog Gibsona.

Rezultati:

Čikago - Klipersi 86:98
Hjuston - Klivlend 105:103 pr.
Indijana - Filadelfija 94:74
Orlando - Šarlot 83:98
Sakramento - Portland 99:110
Boston - Golden Stejt 101:106
Lejkersi - Oklahoma 101:108
Denver - Nju Orleans 92:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke