Karijev ples, dominacija Kavsa, Kanađani prizemljili Houkse!

Autor: Boris Jovanović
subota 21.02.2015.
08:48
Izvor: Sportske.net

Derbi Zapada pripao lideru, Toronto zaledio Atlantu. Lebronov Klivlend nastavio tamo gde je stao pre pauze, Džordž Karl debitovao pobedom na klupi Kingsa. Nurkiću prijale Živinice, iako je Denver izgubio. Nova dobra partija Vučevića, radovao se i Peković,

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Stef Kari je još jednom pokazao da je najveći kandidat za MVP-ija sezone. Kontrolisao je utakmicu protiv šampiona, a odmorni lider je uspeo da prelomi meč pre poslednje četvrtine.

Greg Popović je posle -21 u poslednjem periodu odmarao startere, svestan da je meč izgubljen. Kari je ubacio 25 poena, imao 11 asistencija, Klej Tompson je dodao 20 poena.

Bilo je i grešaka i tenzija, ali čini se da pobeda Voriorsa nije dolazila u pitanje. Inače, njihov skor protiv Sparsa je katastrofalan, počišćeni su i prošle sezone, a u poslednjih 20 godina, San Antonio je dobio Golden Stejt u 53 od 61 meča, dakle totalna dominacija. No, ove godine se stvari menjaju, 1:1 je u seriji, a 5. aprila ćemo videti i poslednji meč u regularnoj sezoni, i to u Teksasu.

Raptors Hawks Basketball

Lider Istoka je pretrpeo težak poraz kod kuće. Toronto je rasturio Atlantu kojoj kao da je pauza zbog Ol-Stara potpuno poremetila tim. Ovo je bio derbi vodećih timova na Istoku, ali su Kanađani očitali lekciju Houksima, na kraju pobeda gostiju od 25 razlike. Lu Vlijams je ubacio 26 poena, ubacio je sedam trojki, DeRozan je dodao 21, a presudila je treća četvrtina koju su Reptorsi dobili sa 15 razlike. Atlantu će ipak manje boleti kada pogleda tabelu, imaju i dalje velikih pet i po pobeda prednosti. Ipak, seriju ove sezone dobio je Toronto sa 3:1.

Pero Antić je ubacio 5 poena za manje od 10 minuta, imao je i par skokova.

Cavaliers Wizards Basketball

Uzbuđenja su izostala u Vašingtonu gde su Lebron i ekipa očitali lekciju Vizardsima u još jednom sudaru timova koje ćemo sigurno gledati u plej ofu. Džon Vol sa 18 poena i 9 asistencija nije bio dovoljan, Lebron je i pored problema sa prekršajima završio sa 28 poena, za svega 25 minuta igre.

Kavsi su vodili sa 22 poena u prvom delu, i četrdeset u nastavku, a kako je domaćin igrao neka posvedoči 1 od 16 za tri poena.

Suns Timberwolves Basketball

Minesota je slavila protiv oslabljenog Feniksa koji se priprema za život posle Gorana Dragića. Novi igrači nisu stekli pravo nastupa za Sanse, kao ni Kevin Garnet na drugoj strani, ali su se Timbervulvsi radovali na krilima 28 poena Kevina Martina. Nikola Peković je ubacio 16, uz 11 skokova, dok je Riki Rubio imao čak 14 asistencija. Budućnost ne izgleda tako loše za Minesotu, ali samo pod uslovom da svi budu zdravi naredne sezone, što je u proteklih nekoliko godina bila nemoguća misija.

KG bi trebalo da "debituje" za Minesotu u ponedeljak u Teksasu protiv Hjustona.

Heat Knicks Basketball

Ni Dragić nije igrao za Majami koji se prošetao kroz Njujork i bez Krisa Boša. On je u bolnici zbog problema sa plućima, ali je balansirani napad Hitza doneo pobedu protiv očajnih Niksa. Domaćin bez Mela sigurno je najgori tim u ligi, videlo se i noćas, čak osam košarkaša Majamija je postiglo 12+ poena, a na ruku im je išao povratak Dvejna Vejda, ne toliko zbog njegove partije, već liderstva na terenu.

Rockets Mavericks Basketball

U derbiju Teksasa radovao se Dalas. Haris i Al-Faruk Aminu su bili tajno oružje Rika Karlajla, ovaj dvojac je ubacio po 17 poena. Dalas je imao +20, pre nego što je serija trojki gostiju spustila njihovo vođstvo na svega dva poseda, ipak nekako su uspeli da privedu posao kraju.

Mavsi su imali osam igrača sa dvocifrenim učinkom, dobrodošla je bila pomoć i sa klupe, recimo Viljanueva je pogodio sve tri trojke, završio sa 13 poena. Na drugoj strani Harden 26, Hjuston je počeo da pogađa tek u poslednjem periodu kada je prednost domaćina bila već, ispostavilo se, nedostižna.

Nets Lakers Basketball

Netsu su prekinuli seriju poraza protiv Lejkersa, uz 23 poena Džo Džonsona i 22 Bruka Lopeza. Vratio se i Deron Vilijams, uz 12 poena, imao je čak 15 asistencija. Lejkersi su pretili u finišu, ali morali su da se pomire sa 16. porazom u poslednjih 17. mečeva. Za goste iz Bruklina je debitovao Tadeus Jang koji je u trejdu za Garneta stigao iz Minesote. Ubacio je 8 poena za 12 minuta.

Celtics KingsBasketball

Debi Džordža Karla na klupi Sakramenta je završen pobedom, DeMarkus Kazins je sa 31 poenom i 15 skokova dominirao pod obručima, Rudi Gej je dodao 28 poena. Kingsi su kasnili 16 poena na startu, ali ubrzo su oduvali Seltikse. Karl insistira na bržoj i dinamičnijoj igri, ekipa mora da se navikne, deo tog procesa učenja su 24 greške, Kazins je napravio 9.

Nuggets Bucks Basketball

Denver je poražen u Milvokiju i pored dobre igre Jusufa Nurkića. Izgleda da je napunio baterije u Živinicama gde se odmarao dok je trajala Ol-Star pauza, meč je završio sa 11 poena i 15 skokova. Ali, Baksi su bolje šutirali kada se lomilo, Midlton i Henson su pogodili par ključnih šuteva i prelomili u poslednjih dva minuta.

Portland je odigrao očajan meč u Solt Lejk Sitiju. Zaustavljeni su na 76 poena, u nastavku su ubacili samo 33. Lilard i Oldridž su iskombinovali  33 poena, Metjus je dodao 13, ali pomoć saigrača, posebno klupe je bila mizerna. Rezervisti su ubacili samo 14 poena. Kod Džezera Hejvard 20, Trej Burk sa klupe 19.

Iako oslabljeni, Pistonsi su savladali Čikago, Bulsima nisu pomogla ni 30 poena Džimija Batlera.

Bulls Pistons Basketball

Redži Džekson nije imao pravo nastupa za Pistonse, pojačanje iz Oklahome će debitovati za vikend, ali su Monro i Dramond dobili bitku sa centrima gostiju, Gasolom i Noom. Dramond je uz 18 poena imao čak 20 skokova. Neočekivana pomoć stigla je od rukija Spensera Dinvidija, on je u svom prvom NBA startu ubacio 12 poena i imao čak 9 asistencija.

Velika pobeda za Pistonse, oni ne prolaze dobro protiv Čikaga, izgubili su 22 od poslednje 24 utakmice, a tek 2013. su prekinuli crnu seriju od 18 poraza u nizu protiv Bulsa.

Pelicans Magic Basketball

Nikola Vučević je sa 18 poena i 13 skokova predvodio Orlando do pobede protiv Pelikansa. Gostima se vratio Entoni Dejvis koji je propustio Ol-Star, ali nije blistao, ubacio je 13 poena uz slab procenat šuta. Zanimljivo da je posle poraza od Pelikansa pre par nedelja otpušten kouč Orlanda, Žak Von, sada je tim delovao znatno bolje pod komandom vd trenera Džejmsa Borega.

Filadelfija je ostala bez Karter-Vilijamsa u trejdu koji teško neko može da opravda. Mladi tim Siksersa je poražen od Indijane, Rodni Staki je sda klupe ubacio 30 poena, a nije završio meč zbog povrede.

Rezultati:

Atlanta - Toronto 80:105
Detroit - Čikago 100:91
Njujork - Majami 87:111
Filadelfija - Indijana 95:106
Orlando - Nju Orleans 95:84
Dalas - Hjuston 111:100
Milvoki - Denver 89:81
Vašington - Klivlend 89:127
Minesota - Feniks 111:109
Juta - Portland 92:76
Golden Stejt - San Antonio 110:99
Lejkersi - Bruklin 105:114
Sakramento - Boston 109:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke