Kari za istoriju, brukanje Čikaga, Niksi nikad gori!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 08.01.2015.
08:55
Izvor: Sportske.net

Čak 13 mečeva na programu, najveća iznenađenja smo videli u Čikagu i Dalasu. Stef Kari se upisao u knjige baš kao i Niksi iz potpuno drugih razloga. Atlanta sa odličnim Antićem nastavlja da teroriše timove sa Zapada, u Holivudu "snimaju" isključivo Kliper

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

I Hjuston se gostio u Klivlendu. Pritisli su oslabljenog domaćina i serijom 15:5 se odlepili u poslednjoj četvrtini. Roketsi su u finišu mnogo više koristili Hauarda koji je dominirao pod obručima i to je odlučilo. Ništa Klivlendu nisu vredela 38 poena Kajrija Irvinga i 17 Kevina Lova (uhvatio je i 16 lopti) bez Lebrona i centra koji bi parirao "Supermenu" kada se lomilo, bili su osuđeni na poraz. Kod gostiju Harden 21 poen, 7 skokova i 9 asistencija.

Grizzlies Hawks Basketball

Atlanta nastavlja sa fantastičnim partijama 20. pobeda u 22 meča. Lider Istoka je smirio Houkse, Džef Tig je ubacio 25 poena, Houksi za razliku od ostalih timova Istoka dele lekcije i rivalima sa Zapada. Trijumf protiv "Grizlija" bio je njihov deveti u nizu protiv rivala iz Zapadne konferencije. Podsetimo na turneji su preslišali i Portlanda i Kliperse sada su dobili tim koji je na trećoj poziciji na Zapadu.

Nova odlična partija Pera Antića, nekadašnji košarkaš Zvezde maksimalno koristi priliku sa klupe, za 17 minuta je ubacio 13 poena.

Milvoki je lako izašao na kraj sa Siksersima, Brendon Najt i Kris Midlton su vodili Bakse do lakog trijumfa, petog u nizu, a Filadelfiji ostaje pobeda od pre neko veče protiv Klivlenda kao jedina u sezoni kod kuće.

Knicks Wizards Basketball

Vizardsi su produbili krizu Niksa, za Njujork je 13. poraz u nizu najgora crna serija u istoriji, ali toliko su loši da nema nade. Projekat rekonstrukcije ne izgleda ohrabrujuće, sinoć je Džon Vol ponovo komandovao Vašingtonu, 18 poena, 5 skokova, 8 asistencija, a iako domaćin nije imao neku veliku prednost, ona je iznosila oko desetak poena, nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika. Gosti bez Mela i Stodemajera, trejdovani su Šampert i Džej Ar Smit, pa anonimusi sa klupe dobijaju neočekivano šansu. Samo, NBA nije bajka i Niksi to osećaju na svojoj koži.

Hornets Magic Basketball

Nova odlična partija Kembe Vokera, 31 poen, zna se, kada je tesno on preuzima odgovornost. Noćas protiv Pelikansa je pogodio težak šut pod faulom sekundu pre kraja. Realizovao je i bacanje, gostima je ostalo nešto više od sekunda, pogrešili su, pa je na kraju Marvin Vilijams još jednim bacanjem overio pobedu ekipe iz Severne Karoline. Entoni Dejvis je ubacio 32 poena i imao 12 skokova za Pelikanse.

Jedno od iznenađenja večeri napravila je Juta u Čikagu. Bulsi zaustavljeni na 77 poena, najmanje u sezoni, pogodili su tek trećinu šuteva, a na drugoj strani nisu našli rešenje za Fejsvorsa i Hejvarda koji su iskombinovali 38 poena. Rouz je nastavio sa promašajima, verovali ili ne, nekadašnji MVP iz 2011. u poslednjih šest mečeva ima šut od 25.5%!

Pistons Mavericks Basketball

Pistonsi igraju kao posednuti, odneli su pobedu noćas iz Dalasa, ovo je njihov sedmi trijumf u nizu. Dramatično su okrenuli sezonu u poslednjih par nedelja, podsetimo u poslednjoj nedelji decembra imali su skor 5-23. Naporni treninzi za Božić su se isplatili Stenu Van Gandiju i njegovim momcima. DiDžej Augustin je sa klupe ubacio 26 poena, Monro 27 uz 18 skokova, Pistonsi se zbilja ne mogu prepoznati. Dalas je izgubio bitku pod koševima nisu pomagali Tajsonu Čendleru, imali su 17 skokova manje. Podsetimo, Detroit je veče pre Dalasa dobio i San Antonio košem u poslednjoj sekundi.

Seltiksi su odneli pobedu iz Bruklina, prekinuli seriju od tri poraza, Denver je u tesnom meču slavio u Koloradu protiv Orlanda. Nikola Vučević je ubacio 20 poena, imao 11 skokova, kod pobednika Nurkić starter, 8 poena, 4 skoka, 3 asistencije.

Lakers Clippers Basketball

U gradskom derbiju nije bilo dileme, Klipersi su od starta delovali veoma motivisano, Grifin je bio na par koraka od tripl-dabla, 27 poena, 9 skokova, 8 asistencija. Prednost Klipersa je rasla, +10 posle prve deonice, +22 na poluvremenu, +36 na kraju treće četvrtine. Ovo je peti trijumf u nizu Klipersa protiv Lejkersa, jasno, najduži niz u klupskoj istoriji. Brajant bez poena u prvom poluvremenu, drugi put mu se to događa ove sezone, na kraju 4 poena, promašio je 10 od 12 lopti, imao je 8 skokova, 7 asistencija i čak 6 grešaka.

Sakramento je preslišao Oklahomu, prekinuli su seriju od 12 poraza protiv Tandera. Zadržali su favorizovanog rivala na 83 poena, Rudi Gej je ubacio 28, Kazins 23, uz 15 skokova.

Oklahoma je šutirala 32.6%, Durantova 24 poena nisu vredela ništa, za njegov tim to je drugi poraz u par dana u Severnoj Kaliforniji, izgubili su i od Voriorsa.

Kad smo kod lidera Zapada da kažemo da su nastavili sa dobrim partijama, Stef Kari je postao čovek koji je najbrže stigao do 1000 trojki u ligi. On je to učinio posle 369 utakmica, čak 88 manje nego što je bilo potrebno Denisu Skotu koji je držao taj rekord. Inače, Indijana se dobro držala u Ouklendu, na kraju je "poludeo" Klej Tompson. On je 27 od 40 poena ubacio u drugom poluvremenu, na ruku domaćima išla je i povreda Hiberta.

Kari je ubacio 21 poen, imao i 15 asistencija, Kuzmić nije ulazio u igru.

Suns Timberwolves Basketball

Na kraju, odlična partija Gorana Dragića je presudila u tesnom trijumfu Sansa u Minesoti. Mladi tim domaćih je bio na putu da prekine crnu seriju od 12 poraza, Džerald Grin je 15 od 21 poena ubacio u poslednjoj četvrtini kada su gosti iz Arizone okrenuli meč. Poslednju šansu za Timbervulvse je propustio top ruki Vigins, trojku za pobedu sa zvukom sirene. Peković je počeo sa treninzima, ali bez punog kontakta, trener Sanders neće rizikovati pa crnogorski centar sigurno neće biti na parketu još najmanje desetak dana...

Rezultati:

Bruklin - Boston 81:89
Atlanta - Memfis 96:86
Šarlot - Nju Orleans 98:94
Vašington - Njujork 101:91
Klivlend - Hjuston 93:105
Filadelfija - Milvoki 77:97
Dalas - Detroit 95:108
Čikago - Juta 77:97
Minesota - Feniks 111:113
Denver - Orlando 93:90
Klipersi - Lejkersi 114:89
Golden Stejt - Indijana 117:102
Sakramento - Oklahoma 104:83

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke