Kari u novom, RATNIČKOM izdanju

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 17.04.2016.
13:16
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt Voriorsi su deklasirali Roketse na startu ovogodišnjeg plej-ofa, a meč je na više načina obeležio niko drugi nego plejmejker domaćih.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Počeo je plej-of, a Golden Stejt je nastavio po starom.

Roketsi su savladani, a Stef Kari je na tri različita načina obeležio prvi meč u "Orakl Areni".

Naime, bio je najefikasniji akter meča, napustio je teren usled povrede zgloba još početkom drugog poluvremena, a sredinom prve četvrtine uspeo je i da se "pokoška" sa plejom gostiju Patrikom Beverlijem.

Igrao se šesti minut prvog kvartala, kada je pri rezultatu 11:4 u korist domaćih Kari poveo jedan naizgled običan napad. Beverli je od starta igrao agresivno na njemu, pa se to nije promenilu ni tokom tog napada.

Krenuo je prošlogodišnji MVP u levo, ispratio ga je Beverli, ali je onda Kariju prekipelo pa je rešio da odgurne svog čuvara. Plej Hjustona svakako nije želeo da mu ostane dužan, pa su se "jedinice" oba tima našle u klinču. Brzo je reagovao sudija i obojicu igrača "častio" tehničkim faulom.

Nema sumnje da će se ova borba nastaviti i u narednim mečevima ove serije, pa ostaje da vidimo kako će Kari sledeći put odreagovati na "mušku" odbranu Patrika Beverlija.

Da li je plejmejker Voriorsa bio u pravu kada je "odbrusio" svom čuvaru pogledajte u prilogu i procenite.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 17.04.2016
13:34

Kariju krivo čim neko krene da ga čuva hoće da se tuče a i sudije ga štite ko belog medveda, ovde fizički nasrnuo na Beverlija a oba dobili po tehničku, jadno..

avatar
lakipfc
Sunday, 17.04.2016
13:28

Koja odbrana, nasuo 24 poena za 17 minuta, ostao sam 5 puta, nema tu odbrane

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 17.04.2016
13:32

Ti si strucnjak pa da znas sta je odbrana na tako visokom nivou....Kari je igrac koji se ne moze braniti,ne postoji ta odbrana koja ce to zaustaviti.San Antoniu je zasuzo 40 poena sad u zadnjoj utakmici.

avatar
lakipfc
Monday, 18.04.2016
09:51

Pa stvarno ne znam sta sam ja napisao da se nadjes prozvanim,stef je igrac koji se ne moze cuvati,dao je 37 poena sparsima,gledqo sam tekmu kao i svaku njegovu kad sam u situaciji,al ne verujem da si ti i jednu pogledao jel ti je kasno i tad spavas...a sto se tice odbrane hjustona,rame uz rame sa sakramentovom ili minesotinom,veze bez,ne znaju ni oni sta rade,jedino ariza odgovara na def zadatke i beverli kad se izlozi,DH jos igra na staru slavu u oba pravca,hardena ne zelim da komentarisem,ubojit napadac,al zna da isciglira,al ko ne zna,mogu o kosarci dan i noc da pricam kao i ti o lesiju,nemoj vise replicirati na moje komentare...

avatar
Nikola Nikola
Sunday, 17.04.2016
14:13

@S-I-M-K-E, kako da se ne vidi/zna šta je dobra, a šta loša timska odbrana? Svako ko prati košarku može da prepozna dobro, loše ili dobro postavljene odbrane, ili čitanje napada. Kari jeste trenutno najbolji, tj. najuboitiji košgeter današnjice, ali je isto tako je fakat i da su Rokitsi igraju najslabiji odbrambeni tim od svih PO ekipa; pored toga što su defanzivno najslabiji, oni imaju i užasan protok lopte, tako da im je jedini način da ostvare makar i jednu pobedu protiv Voriorsa jeste da Harden bude na preko 60% šuta iz igre.