Kari pogađao iz svlačionice, ne vredi, "Grizliji" imaju tajni recept za pobedu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 07.01.2017.
09:34
Izvor: Sportske.net

Drugi put ove sezone Memfis dobio Voriorse, u čudnoj utakmici, posle produžetka. Favoriti sigurni, Dragić isključen, Bjelica i Minesota daleko od ozbiljnih stvari!

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Izgleda da Memfis poseduje neku vrstu recepta za Golden Stejt. Dobili su ih drugi put u sezoni, preživeli 40 poena Stefa Karija, iskoristili seriju grešaka rivala u poslednjoj četvrtini i na kraju slavili posle produžetka.

Ovo je šesti poraz Voriorsa u sezonbi, teško objašnjiv, oni gotovo devet minuta nisu dali koš iz poslednjoj četvrtini. Šutirali su 2 ode 13 u tomn periodu i dozvolili rivalu da se vrati u meč. Posle u produžetku su "GrizlijI" bili neumoljivi, Gasol i Rendolf su zajedničkim snagama ubacili osam poena i brzo je bio kraj. Kari je postigao spektakularne koševe, čak pogodio praktično sa ulaska na teren, tada je sve izgledalo kao velika žurka Voriorsa, na kraju je završilo u tišini, pobeda odlazi u Tenesi. Kod gostiju Konli 27 poena, koliko je postigao i Durant na drugoj strani.



Lejkersi su pregazili oslabljeni Majami, utrpali su im 127 poena, D'Anđelo Rasel sazreva, 19 poena,  5 asistencija, 6 skokova. Gosti bez nekoliko igrača Dragić je ubacio 16 poena, ali i zaradio isključenje, mirisalo je na tuču, u pitanju je bio lakat, ali čini se da je veća krivica bila na Klarksonu koji je isprovocirao sukob.

Klipsi su slavili u Sakramentu, sve je drugačije kada je Kris Pol na parketu. Sa 14 poena i 12 asistencija je razigrao tim, ponovo je Ostin Rivers sa 24 poena opravdao očevo poverenje, ali je Pol rešio meč sa šest slobododnih bacanja u poslednje 24 sekunde. Redik je ubacio pet trojki, na drugoj strani, Kazins 25 poena, 11 skokova, 7 asistencija, vratio se i Rudi Gej sa 18 poena, nije pomoglo.

Melo Entoni je vodio Nikse sa 26 poena do pomalo iznenađujuće pobede u Milvokiju, Porzingis je ubacio 24 poena, sa njim u timu stvari su drugačije. Kavsi su prema očekivanjima slavili u Bruklinu, vratio se Kevin Lov posle trovanja hranom, ubacio je 17 poena. Lebron je brojao do 36, takođe oporavljeni Irving je dao 32. Netsi su se držali do polovine prvog poluvremena, rival jednostavno prejak. Bojan Bogdanović je ubacio 23 poena za svoj tim koji je izgubio pet mečeva u nizu.

Boston je teže nego što se očekivalo slavio protiv Siksersa, bilo je napeto u završnici, Bredli i Tomas su iskombinovali 50 poena za Kelte. Džoel Embid je realizovao dva bacanja u poslednjem minutu i doveo svoj tim do prednosti 106:104, ali u poslednjem minutu je trojka Horforda i bacanja Amira Džonsona bila presuda za mladi tim gostiju.

Hjuston je dobio na Floridi protiv Orlanda, nisu bili efikasni kao obično, Harden je ubacio 14 poena, imao 10 asistencija, Rajan Anderson ubacio 5 trojki bivšem klubu. Ali, sedma pobeda u nizu za Teksašane nije izostala, iako će se prvo poluvreme truditi da zaborave.

Minesota je poražena u prestonici, nisu mogli ništa sjajnom Volu koji je uz 18 poena imao isto toliko asistencija. Bjelica je ubacio 5 poena, igrao je tek 11 minuta. Vigins je brojao do 41, ali ovo je nova izgubljenja sezona za Timbervulvse, imaju skor 11-25, budućnost ne izgleda blistavo, večeras u Minesotu stiže Juta.

Rezultati:

Sakramento - LA Klipers 98:106
LA Lejkers - Majami 127:100
Golden Stejt - Memfis 119:128 pr.
Milvoki - Njujork 111:116
Bruklin - Klivlend 108:116
Boston - Filadelfija 110:106
Vašington - Minesota 112:105
Orlando - Hjuston 93:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke