Kari kao Džordan!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.11.2015.
08:37
Izvor: Sportske.net

Neverovatno veče za gospodara prstena. Sjajni bili i Blejk Grifin i Karmelo Entoni, ali ono što je Kari napravio će se prepričavati!

BETA/AP Photo/Gerald Herbert
BETA/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Stef Kari se za noć veštica maskirao u košarkaškog vanzemaljca.

MVP prošle sezone je ubacio 53 poena, od toga 28 u trećoj četvrtini i praktično prelomio tesni meč u Nju Orleansu.

Šampion je stigao do novog trijumfa, Kari je postigao dva poena više nego ceo tim Pelikansa u trećoj četvrtini. To je odvelo šampiona na velikih +14 i dozvolilo Kariju da se odmori u poslednjem periodu.

Srušio je svoj rekord po broju koševa u četvrtini, da je igrao više od 36 minuta, srušio bi i svoj lični od 54 poena po meču.

APTOPIX Warriors Pelicans Basketball

Kari je postao prvi čovek od Majkla Džordana krajem osamdesetih koji je postigao 118 poena u prva tri meča sezone!

Mali derbi Pacifika, ali i, pored neverovatnog Karija veče u NBA ligi obeležio je Blejk Grifin.

Sjajni igrač Klipersa je ubacio 37 poena, imao 9 skokova i 6 asistencija u trijumfu Klipersa nad Kingsima.

Kings Clippers Basketball

Za tim iz Los Anđelesa prve tri pobede u sezoni su najbolji rezultat još od jeseni 2007. kada su dobili četiri meča na startu. Tada je to bilo iznenađenje, sada ne.

Džej-Džej Redik je dodao 23 poena, Kris Pol 17, uz 11 asistencija, Klipersi su bauk za Kingse, ne samo da su ih dobili dva puta u prva tri meča sezone, već su slavili 18 puta u poslednjih 21 duel. Kod gostiju Rondo 21 i 8 asistencija, Rudi Gej 18, Kazins zbog povrede limitiran na 15 minuta, ubacio je 13 poena i imao 9 skokova.

Entoni Dejvis je sa 26 poena i 15 skokova odigrao najbolju partiju za Pelikanse u sezoni, ali nije mogao da spreči treći poraz svog tima.

Feniks je odneo pobedu protiv Blejzersa, Erik Bledso je ubacio 33 poena za goste u Oregonu, on i Najt su kombinovali 60 koševa, za Portland previše.

Veče pre toga su zajedno dali 40 i to je bilo dovoljno za trijumf protiv istog rivala, samo u Arizoni i u tom meču je Feniks slavio, pa su oni već sada u ranoj fazi sezone počistili Blejzerse protiv kojih više neće igrati u ovom šampionatu.

Nets Grizzlies Basketball

Memfis je počeo da šutira trojke, zvuči neverovatno, ali su protiv Netsa sinoć ubacili 9, jednu više od Karija, ali šalu na stranu, za njih je to odličan rezultat. Rivali Netsi su pogodili svega 3 puta, pa je to i odlučilo.

Majk Konli je ubacio dve trojke i prelomio utakmicu u kojoj je doaćin imao komotnih +16 u poslednjoj četvrtini i priveo meč kraju.

Konli je brojao do 22, imao je 8 asistencija, Rendolf 15, uz 13 skokova. Kod gostiju Bojan Bogdanović 19 poena, Džaret Džek je dao 15, Netsi ostaju bez trijumfa u ovoj sezoni.

Juta je dominirala u seufom poluvremenu protiv Indijane zaustavili su Pejserse na svega 26 poena. Derik Fejvors je ubacio 18, posle poraza u Detroitu, "Džez" je slavio protiv očajne Filadelfije i sada Indijane pa imaju razlog da budu zadovoljni startom.

Knicks Wizards Basketball

Iznenađenje u prestonici, neprevdidivi Njujork je posle Milvokija iznenadio i Vašington. Melo Enroni je sasuo rafal od 37 poena u Vizardse, pogodio osam šuteva u nizu u jednom delu utakmice, uključujući i četiri od pet trojki. Bio je nerešiv rebus za Vašington koji je propustio šansu da prvi put posle deceniju startuje sa tri pobede u ligi. Niksi su prošle godine dobili sedam utakmica na strani, a u ovoj sezoni već prve dve.

Rezultati:

Vašington - Njujork 110:117
Indijana - Juta 76:96
Memfis - Bruklin 101:91
Nju Orleans - Golden Stejt 120:134
Portland - Feniks 90:101
El-Ej Klipers - Sakramento 114:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke