Kari dobio revolveraški obračun, Jokić bez daha, ostali Srbi ni sekundu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.02.2016.
09:11
Izvor: Sportske.net

Neverovatna partija Stefa Karija obeležila veče. Durant trojkom srušio Orlando. Jokića mučilo rame u Juti, Bobi i Bjelica nisu ni igrali.

BETA/AP Photo/Kathy Willens
BETA/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Kakva noć u prestonici,  nakon par slabijih partija, Stef Kari nas je podsetio ko je MVP lige. Ubacio je 51 poen, 11 trojki, dobio revolveraški obračun sa Džonom Volom koji je brojao do 41. Šampion je stigao do novog trijumfa, on ih stavlja u ravan sa Siksersima iz druge polovine šezdesetih koji su takođe imali skor 45-4.

Iznenađenje večeri je napravila Minesota. Slavili su u Los Anđelesu protiv Klipera uz 31 poen Endrjua Viginsa. Zak Lavin je dodao 17, Bjelica nije ni dobio šansu. Ovo je inače prva pobeda za "Vukove" protiv Klipersa u 14 mečeva u nizu, poslednji put su slavili pre četiri godine u Los Anđelesu.



U tesnoj završnici, u meču sa malo poena, Juta je slavila protiv Denvera. Derik Fejvors se vratio u formu posle povrede, ubacio je 16 poena, imao 11 skokova, na drugoj strani Jokić 8, 6 skokova i 4 asistencije. Kod Nagetsa bolji od ostalih Danilo Galinari, Italijan je ubacio 24 poena, mada ne baš sa sjajnim procentom šuta. Dodajmo i da Jokić ima problem sa ramenom što ga je dodatno limitiralo pole sjajne partije u ponedeljak protiv Toronta.

Nurkić je ubacio 5 poena, imao 5 skokova, Lovernj se nije upisao.

San Antonio je stigao do 27-0 kod kuće, nova žrtva je bio Nju Orleans. Pelikanse je razneo Oldridž sa 36 poena, Marjanović nije igrao. Inače ovo je treći najbolji start u istoriji lige, a San Antonio nema premca kada su u pitanju timovi iz Zapadne konferencije. Naime, Čikago sa 37 pobeda i Orlando sa 33, su jedina dva tima koja su na večnoj listi u ovoj kategoriji ispred sadašnjih Sparsa.



Neverovatni tandem Vestbruk - Durant bio je previše za Orlando koji je pružio sjajan otpor. Ras Vestbruk je ubacio 24 poena, imao 19 skokova i 14 asistencija, još jedan tripl dabl u nizu. Ali, odluku je ostavio Durantu. KD je pogodio za tri poena u poslednjim sekundama i to je bila presuda, meč je završio sa 37 poena. Kod Medžika Oladipo takođe 37 poena, Vučević je postigao 16, koliko i sve bolji Hezonja.

Dvejn Vejd je posle najgoreg šuterskog poluvremena u karijeri ipak na kraju slavio, u Dalasu. On se oporavio u drugom poluvremenu, meč je završio sa 18 poena, ali je u prvom delu šutirao 1 od 11 i završio sa 2 poena. I Novicki je na drugoj strani mnogo bolje igrao u nastavku, kada je ubacio 20 od svojih 28 poena, ali nije vredelo, Mavsima je nedostajao Deron Vilijams.

Atlanta je rasturila Filadelfiju, svih 13 Houksa su se upisali, a čak osam bili dvocifreni, ovo je treći trijumf Atlante protiv Siksersa ove sezone.

Klivlend je pao u Šarlotu, Hornetsi su bez svog vodećeg strelca, Kembe Vokera savladali Kavse, Džeremi Lin je ubacio 24 poena. Oporavljeni Majkl Kid Džilkrajst je uz 11 koševa imao i 13 skokova. Zanimljivo da je ovo prvi put da je Lebron posle 21 utakmice, odnosno gotovo šest godina izgubio protiv Šarlota. On je sinoć ubacio 23 poena, ali je njegov tim izgubio prednost u drugom poluvremenu.

Boston je odigrao sjajno poluvreme protiv Detroita, bilo je +20, u nastavku su Pistonsi samo ublažili poraz. Ajsija Tomas je ubacio 17 poena, imao 5 skokova i 7 asistencija.

Slabi Netsi su u Bruklinu poraženi od Indijana. Pejserse je predvodio Si Džej Majls sa 27 poena. Bruklin je primio 62 poena do poluvremena, jednostavno nije bilo načina da se vrate u meč.

U Kaliforniji su se gostili Bulsi. Itiuan Mure je bio tajno oružje Čikaga u pobedi nad Sakramentom. Ubacio je 24 poena i nadoknadio odsustvo Džimija Batlera koji je imao problem sa kolenom. Na drugoj strani Kazins 30 poena, 11 skokova.

Rezultati:

Bruklin - Indijana 100:114
Boston - Detroit 102:95
Šarlot - Klivlend 106:97
Filadelfija - Atlanta 86:124
Dalas - Majami 90:93
San Antonio - Nju Orleans 110:97
Vašington - Golden Stejt 121:134
Oklahoma - Orlando 117:114
Juta - Denver 85:81
Klipersi - Minesota 102:108
Sakramento - Čikaho 102:107

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Thursday, 04.02.2016
17:37

Kad Jokica stavim na Fantasy on ne uradi nista ali zato kad ga ne stavim odigra utakmicu sezone, pa sto je jadan viseee? :D :D