Kari, da l' si realan?

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 09.03.2015.
07:21
Izvor: Sportske.net

Šta reći, "kakvu posluku porati", nakon ove neverovatne trojke plemejkera Golden Stejt Voriorsa. Jedan od glavnih favorita za titulu najkorisnijeg igrača regulanog dela sezone NBA lige je ovim potezom zapalio 'ORACLE' Arenu u Ouklendu i dobio gromoglasne

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti



Stef Kari je u pobedi 'Ratnika' nad velikim rivalom LA Klipersima u kalifornijskom derbiju pred svojom publikom učestvovao sa, za njega skromnim, učinkom od 12 poena, 4 asistencije i jednim skokom, ali su njegove vragolije sa ove utakmice ono po čemu će se pamtiti ovaj duel.

U prvom poluvremenu je publiku digao na noge tako što je poslao Krisa Pola "po burek i novine".

Najefikasniji u Golden Stejtu bio je Dramond Grin sa 23 poena, Klej Tompson i Šon Livingston brojali su do 21, kao na basketu.

U poraženom sastavu, šuterski najsapoloženiji Rivers i Redik, koji su iskombinovali 40 poena. Kris Pol je ostvario dabl-dabl učinak, 14 poena i 11 asistencija, ali ni mnogo bolja partija ga ne bi 'oprala' od pomenutog 'ispadanja iz džipa' na fintu Stefa Karija.

Derbi Kalifornije je bio lišen neizvesnosti, Voriorsi su prikočili u poslednjoj deonici u koju su ušli sa +19, na kraju je na semaforu pisalo 106:98.

Clippers Warriors Basketball

Nešto ranije, aktuelni šamipioni NBA lige, San Antonio Sparsi, dobili su Čikago Bulse u Teksasu sa 116:105.

Centralna figura utakmice bio je francuski plejmejker Toni Parker sa 32 ubačena poena za nešto više od pola sata provednih na terenu. Pratili su ga Leonard (20 pts), Manu Đinobili (16 pts) i Mils (15 pts). Tim Dankan nije imao svoje veče, samo 3 poena za iskusnog centra sa Devičanskih ostrva, sva tri sa penala, promašio je svih devet šuteva iz igre, ništa slično mu se nikada ranije nije dogodilo u karijeri.

Gosti iz Ilinoisa su nadskočili branioca titule, Pau Gasol i Žoakim Noa su skinuli ukupno 26 lopti, španski centar je bio prva violina Bulsa, dabl-dabl, 23 poena i 15 skokova. Aron Bruks je sipao do kote 22, Nikola Mirotić vrlo dobar, 19 poena, nepogrešiv sa penala 9/9.

Bulls Spurs Basketball

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke