Kari "čudom" začinio finale!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 16.05.2015.
08:54
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt i Atlanta idu u konferencijska finala. Voriorsi u utakmici broj 6 dotukli "Grizlije", ali ono što će se pamtiti je šut Stefa Karija!

Beta/AP Photo/Mark Humphrey
Beta/AP Photo/Mark Humphrey

Povezane vesti

Voriorsi su u svom prvom konferencijskom finalu od 1976.

Ali konačni udarac Memfisu ostaće zapamćen po neverovatnom košu Stefa Karija, pogodio je uz sirenu na kraju treće četvrtine, i to sa 18 metara!

Tada su Voriorsi otišli na +8, u nekom smislu to je bio prelomni trenutak, kao da je slomljen duh "Grizlija", na kraju pobeda za finale Voriorsa. Gosti su ubacili 15 trojki, više od polovine je delo Karija, brojao je do 32, imao i 10 asistencija i 6 skokova. Klej Tompson je dodao 20 poena, Drajmond Grin 16.



Kod Memfisa 21 poen i 16 skokova za Gasola, veteran Karter je sa klupe postigao 16. Toni Alen je odigrao pet minuta, ali nije mogao povređen, pokušao je i na kraju završio na klupi, bez njega, "Grizliji" nisu isti tim u defanzivi.  Klipersi ili Hjuston, Voriorsi će sačekati rasplet drugog konferencijskog finala, mada ako budu igrali kao u poslednja dva meča protiv Memfisa, biće favoriti za odlazak u veliko finale. Finalna serija na zapadu počeće u Ouklendu u sredu.

Atlanta Hawks forward DeMarre Carroll shoots between Washington Wizards forward Otto Porter Jr. and guard Bradley Beal in the first half of Game 6 of the second round of the NBA basketball playoffs

I Atlanta je u finalu, Pol Pirs je pogodio trojku za produžetak, ali je nakon pregledavanja snimka utvrđeno da je vreme isteklo  pa je slavlje Houksa moglo da počne.

DeMar Kerol je odigrao najbolji meč u kratkoj karijeri u plej ofu, ubacio je 25 poena, njegov tim je preživeo pakao i ove kasne šuteve Pola Pirsa i igraće za veliko finale protiv Lebrona i Klivlenda. Serija počinje u sredu.

 
Ovo je prvo finale Houksa od kada se igra u ovom formatu, u poslednjih 45 godina. Nikada od 1969. nisu dobili dve plej of serije, ni u vreme legendarnog Dominika Vilkinsa.

Washington Wizards guard John Wall goes to the basket against Atlanta Hawks forward Pero Antic

Kod Vizardsa, žal za tesnim porazima, roviti Vol je dao sve u ovoj poslednjoj utakmici, 20 poena, 13 asistencija, Bredli Bil je brojao do 19 nije vredelo.

Atlanta inače ima jednu NBA titulu, ali tada su, krajem pedesetih igrali u Sent Luisu.

Washington Wizards forward Paul Pierce waves to the crowd as he leaves the court after Game 6 of the second round of the NBA basketball playoffs Atlanta Hawks

Ostaje i pitanje hoćemo li gledati ponovo Pola Pirsa ili će ova nepriznata trojka biti njegov odlazak u legendu. On je ostavio dilemu, ali kaže da će se konsultovati sa porodicom jer mu se čini da nema više energije.

"Sve teže ustajem iz kreveta, sve je mnogo teže u ovim godinama", priznao je legendarni košarkaš koji je 2008. sa Bostonom osvojio glavnu nagradu.

Memfis - Golden Stejt 95:108 (2:4)
Vašington - Atlanta 91:94 (2:4)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 16.05.2015
10:37

S-Kari maestro:-D

avatar
Dragojevic Andrija
Saturday, 16.05.2015
09:31

zali boze ove trojke pirsa.. pola sekunde :/// ali stef kari prejak :))

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 16.05.2015
09:24

Voleo bih u finalu da budu Hjuston i Klivlend pa da Brada i kompanija osvoje... Mada, ako je iko zasluzio prsten onda je to Stef Kari...

avatar
Nemanja K Xavi
Saturday, 16.05.2015
11:49

Prvak je klivlend ubedjen sam u to...

avatar
Nemanja K Xavi
Sunday, 17.05.2015
02:22

Ma golden stejt je prda ekipa, kad stane sut za tri , stane cela ekipa

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Saturday, 16.05.2015
13:46

klivlend nema veze sa vezom,trebali bi da ispadnu od atlante a od golden stejta u eventalnom finalu da budu pocisceni..naj nepovezaniju kosarku igraju na svetu a istok je jako neozbiljan u odnosu na zapad

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 16.05.2015
13:45

Nema tu hemije, samo sirova snaga LeBrona...