Kari bez popusta za mlađeg brata, Vučević savršen!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.12.2015.
09:13
Izvor: Sportske.net

U porodici Kari mora da se zna ko igra najbolju košarku. Nikola Vučević u poslednjih mesec dana bukvalno razbija. U odsustvu Grifina, Kris Pol rešio da zakucava!

BETA/AP Photo/Nell Redmond
BETA/AP Photo/Nell Redmond

Povezane vesti

Sveži i odmorni šampion je posle teške pobede protiv Kavsa, imao mnogo lakši zadatak u duelu sa Kingsima.

Stef Kari nije imao milosti ni prema bratu Setu koji ga je čuvao u jednom delu meča. MVP je završio utakmicu sa 23 poena, 14 skokova i 10 asistencija, šesti tripl dabl u karijeri.

Napravio je seriju u finišu prvog dela od 17 poena, na drugoj strani rekord u porazu. Omri Kaspi je brojao do 36, a izjednačio je dostignuće legendarnog Majka Bibija, pogodio je devet trojki za Sakramento. Gosti su ostali bez isključenog Kazinsa u trećoj četvrtini koji je frustriran zbog ranih penala ušao u raspravu sa sudijom u drugom poluvremenu i završio u svlačionici.

Inače, ovo je 11. poraz u nizu za Sakramento protiv državnog rivala u malom derbiju Kalifornije.



Klivlend ne igra dobro, ali je iščupao pobedu u Arizoni protiv oslabljenog Feniksa. Kajri Irving se posle meča pauze vratio sa 22 poena, pogodio je ključnu trojku u finišu kada je vreme za napad isticali. Džej Ar Smit je ubacio pet trojki, dok je Lebron meč završio sa 14 poena, ali nije forsirao. Feniks bez Bledsoa i Morisa, dobro su se držali, Ti Džej Voren je ubacio 23 poena, ali nisu mogli da izbegnu peti poraz u nizu.



I Filadelfija se dobro držala u Juti, ali su ostali na dve pobede. Prelomio je Hejvard trojkom u finišu, najbolji igrač "Džezera" je ubacio 24 poena i sprečio Sikserse da posle pobede nad Feniksom naprave još jedno iznenađenje na turneji.

Toni Snel je bio tajno oružje Bulsa sa 22 poena u pobedi nad Torontom. Momak za koga se šapuće da će biti trejdovan je iskoristio neočekivanu šansu zbog povrede Daga MekDermota je pogurao Bulse. U ekipi gostiju posle duže pauze videli smo Valančijunasa koji je ubacio 9 poena za 20 minuta.

Pet trojki Vesa Metjusa presudile su Milvokiju u Dalasu u noći u kojoj je Novicki odigrao najslabiju utakmicu sezone i završio sa 7 poena.

Silni Nikola Vučević je pogurao Orlando ka novoj pobedi. Crnogorac je ubacio 28 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija, Furnije dodao 20 koševa, pa je Medžik lakše nego što se očekivalo savladao Pelikanse.



Orlando šutira sjajno u poslednje vreme, već četiri meča su iznad 50%. Zanimljivo, ako gledamo poslednjih mesec dana, tačnije od 25. novembra, Orlando ima skor 12-5, ne nije greška, najbolji su tim Istoka.

Monta Elis je sa 26 poena  zaustavio Atlantu u Indijani, Houksi su izgubili prvi put posle sedam mečeva.

Kemba Voker je odigrao simultanku sa Lejkersima u poslednjoj četvrtini u Severnoj Karolini. Hornetsi su slavili na krilima sjajnog beka koji je 18 od 38 poena postigao u poslednjem periodu utakmice. I Šarlot je ovacijama ispratio Kobija u penziju, Brajant je ubacio 20 poena na oproštaju od ovog grada.

Klipersi su bez Grifina slavili u prestonici, priča večeri je bio Kris Pol, ne zbog 23 poena, 7 asistencija i 5 skokova, već jer je dva puta zakucao. Ovo je treća pobeda u nizu za Klipse, a Pol kaže da je ispunio kvotu jer u proseku zakuca dva puta u sezoni.



Na drugoj strani Džon Vol je ubacio 23 poena i imao 11 asistencija, Gortat dobar sa 12 poena i 16 skokova, ali su Vizardsi stali posle četiri pobede. Podsetimo, i dalje su bez Bredlija Bila, Gudena, Gerija Nila i Nenea.

Netsi su iznenadili Majami na Floridi, junak pobede bio je Vejn Elington sa 26 poena. On je ubacio rekordnih 7 trojki, Bruk Lopez je takođe brojao do 26, na drugoj strani Boš i Vejd su ubacili po 24. Majami je bio na +16 na startu drugog poluvremena, ali se prednost istopila tokom treće četvrtine kada je Bruklin napravio seriju 32:14.

Bobi Marjanović je blistao u pobedi San Antonija nad Minesotom. Više o sjajnoj partiji srpskog diva možete čitati ovde.

Rezultati:

Majami - Bruklin 105:111
Vašington - Klipersi 91:108
Šarlot - Lejkersi 108:98
Indijana - Atlanta 93:87
Orlando - Nju Orleans 104:89
Dalas - Milvoki 103:93
San Antonio - Minesota 101:95
Juta - Filadelfija 95:91
Feniks - Klivlend 97:101
Golden Stejt - Sakramento 122:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke