"Kandža" zgrabila "Kelte", "Bradonja" stigao Hakima, imamo zakucavanje godine!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 15.12.2016.
08:35
Izvor: Sportske.net

San Antonio siguran, Džejms Harden stigao legendarnog Oladžuvona, Ostinu Riversu je izgleda potreban udarac u glavu, a kandidat za potez godine je još jedan sin slavnog oca, Lari Nens Džunior!

AP Photo/Frank Franklin II
AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Bez Ajsije Tomasa, Boston se dobro držao u Teksasu, ali protiv "Kandže" nisu mogli. Leonard je ubacio 26 poena za Sparse koji su posle fantastičnog starta u gostima sada stabilizovali formu i pred svojim navijačima. Videli smo i najbolje izdanje Tonija Parkera u poslednjoj četvrtini kada je ubacio 10 od ukupno 16 poena i prelomio meč. Posle 15 godina u ligi, jasno da je Francuz usporio, ali smo na trenutke videli delove nekadašnje klase. Gasol je dodao 17 poena, imao i 13 skokova, a ovaj meč je Greg Popović iskoristio da odmori LaMarkusa Oldridža.



Juta je bila prejaka za Oklahomu, Vestbruk je ubacio 27 poena, imao 6 skokova i 5 asistencija, ali to nije dovoljno za njegove standarde. Džez je nametnuo svoju gvozdenu odbranu, spustio Tander ispod 90 poena, to je posle bila rutina. Gober u sjajnoj formi 12 poena, isto toliko skokova, 3 blokade. Rodni Hud je izrešetao rivala sa 25 poena, Juta je šutirala blizu 60%, ako budu igrali ovako ni jači timovi od Oklahome nemaju šanse. Ovo pobedom je Juta preskočila Oklahomu na tabeli, sada imaju pobedu više.

Pistonsi su dobili u Dalasu, odbranom, kako drugačije. Spustili su Mavse na 85 poena, Džon Lejer odličan u redovima gostiju sa 19 poena, Bobi Marjanović je opet sve posmatrao sa klupe. Ne dobija šansu, Dramond je opet bio sjajan sa 17 skokova, Redži Džekson pokazao da se oporavlja od povrede, 20 poena, najviše od kada se vratio na teren.

Memfis nije propustio šansu da savlada "B" tim Klivlenda, šampion je stigao u Tenesi bez velike trojke. Gasol je ubacio 17 poena, imao 11 skokova, rezervisti Klivlenda su u poslednjoj četvrtini ublažili poraz.

Hjuston je do vrha napunio koš Kingsa, bez milosti za goste, Roketsi su postigli 132 poena, Harden ubeležio novi tripl-dabl, 15 poena, 14 asistencija, 11 skokova.

I za sve to, "Bradonji" su bile potrebne tri četvrtine, stigao je Hakima Oladžuvona, ima 14 tripl-dablova za Hjuston. Ovo je i najduža serija pobeda za tim iz Teksasa u poslednje tri godine, igraju zaista fantastično. Posao im je bio olakšan činjenicom da su Rudi Gej i Ben Lemor povređeni, a da su Kingsi odmarali Kazinsa. I da je bio na parketu, teško je verovati da bi nešto bilo drugačije.



Netsi su srušili Lejkerse, sve bolji Šon Kilpatrik je ubacio 22 poena, imaoo 5 asistencija i 4 skoka. Lejkersi sada gube u seriji, iako su kompletirali redove, ovo je osmi poraz u nizu. Bojan Bogdanović odličan u timu domaćih sa 23 poena.

Jedina uteha za goste je zakucavanje Larija Nensa Džuniora, sigurno potez godine u prva dva i po meseca lige.



Vašington je savladao Šarlot, uz 25 poena i 10 asistencija Džona Vola. Sam ih je pobedio, imao je i 6 skokova i 7 ukradenih lopti. Presuda je pala u trećoj četvrtini kada su Hornetsi primili 38 poena, oni su stigli na jedan posed u samom finišu, Batum i Kemba Voker su šutirali trojke za produžetak u poslednjem napadu, nije im se dalo, pobeda je ostala u distriktu.

Toronto je uz 31 poen DeRozana savladao Filadelfiju, njihova četvrta pobeda u nizu.

KLipersi su slavili u Orlandu, Džordan je ubacio 22 poena, imao 12 skokova i tri blokade, a Medžiku nisu pomogla ni 33 poena Arona Gordona. Odlična partija Ostina Riversa, otac mu je pružio šansu kod kuće, rodbina i prijatelji su bili na tribinama dvorane u Oralndu, dao je 25 poena, a njegov otac i trener Dok je posle meča rekao da bi češće trebalo da ga udaraju u glavu, s obzirom da je Ostin propustio prošli meč jer je u prethodnom dobio udarac u glavu. Kod Orlanda Vučević i dalje povređen, Hezonja nije igrao, Damjan Rudež je ubacio jednu trojku.

I za kraj, ostajemo na Floridi. Hasan Vajtsajd je ubacio 26 poena, imao 22 skoka i 2 blokade, a Hit je srušio Indijanu. Pejsersi su u poslednjoj četvrtini dali samo deset poena i mada se ni Majami nije proslavio sa 17, na kraju je to bila razlika.

Dragić 11 poena, uz loš šut, imao je 6 asistencija, 5 skokova, ali i "prodao" 5 lopti.

Rezultati:

San Antonio - Boston 108:101
Juta - Oklahoma 109:89
Dalas - Detroit 85:95
Memfis - Klivlend 93:85
Hjuston - Sakramento 132:98
Bruklin - Los Anđeles Lejkers 107:97
Vašington - Šarlot 109:106
Filadelfija - Toronto 114:123
Orlando - LA Klipers 108:113
Majami - Indijana 95:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke