Kanadska istorija, tužni Lejkersi, kod Hornetsa pogađa i maskota!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 04.11.2015.
09:05
Izvor: Sportske.net

Toronto ima najbolji start u istoriji, Denver bez Srbina lako izašao na kraj sa očajnim Lejkersima. Bulsima i maskota dala trojku u Severnoj Karolini. Prva pobeda Pejsersa, Memfis se vratio iz "Sibira"!

BETA/AP Photo/Tony Gutierrez
BETA/AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Lejkersi su prosto nemoćni, kada je Denver noćas pojačao tempo, domaćin se predao.

Kenet Farid je ubacio 28 poena i imao 15 skokova, Danilo Galinari 14 poena od ukupno 21 ubacio u nastavku, pa su Nagetsi opet slavili u "Stejpls centru". Kada igraju protiv Lejkersa za njih je to lako, dobili su pet puta domaćina u nizu u ovoj dvorani, od 2012. traje njihova serija, a računajući i Kolorado imaju 10 pobed u 11 poslednjih mečeva protiv ovog rivala.

Nuggets Lakers Basketball

Inače, Jokić i Lovernj nisu igrali zbog povrede leđa. Kod Lejkersa najbolji Džordan Klarkson sa 30 poena, Brajant je ubacio skromnih 11.

Toliko hvaljena odbrana Bulsa je delovala kao razbijena vojska u Severnoj Karolini.

Bulls Hornets Basketball

Hornetsi su im utrpali 130 poena, a Džeremi Lamb se isplatio dan nakon što je potpisao novi trogodišnji ugovor vredan 7 miliona po sezoni. Bivši igrač Oklahome je ubacui 20 poena uz samo jedan promašaj, Batum je dodao 18, a Šarlot je pogodio 14 od 22 trojke, Čikago nije imao šansu. Bolji od ostalih kod gostiju Batler sa 26 poena,

Hornetsi su toliko dobro šutirali da je i maskota u jednoj pauzi pogodila koš sa pola terena preko glave.



Posle "Sibira" odnosno -50 protiv Golden Stejta, Memfis se vratio u život trijumfom nad Sakramentom.

Zak Rendolf je ubacio 20 poena, imao 11 skokova, pa nije bilo mnogo muke za "Grizlije" koji su dominirali u reketu, postigli 50 poena pod koševima i imali 15 skokova više od rivala.

Jasno, Kingsima je nedostajao Kazins, prošle godine bez njega su izgubili 17 od 23 meča.

Iznenađenje u Nju Orleansu i definitivan znak da su Pelikansi u lošoj formi. U sudaru dva tima bez pobede radovao se Orlando, Furnije je sasuo rafal od 30 poena u redovima gostiju, Vučević je brojao do 22, imao je i 13 skokova. Nju Orleans nemoćan, još jedna loša partija Entoni Dejvisa, odbrana ne funkconiše, dovoljno je reći da su primili više od 100 poena u sva četiri poraza.

Toronto ima najbolji start u istoriji, slavili su protiv Dalasa u Teksasu, nikada u istoriji Kanađani nisu dobili četiri meča u nizu. Lovri je ubacio 27 poena, utakmicu su prelomili serijom 12:0 u poslednjoj četvrtini. Mavsi nisu dali koš četiri minuta, uspeli su da se spuste na -4 trojkom Novickog, ali su Reptorsi mirno priveli meč kraju.

Novicki je dao 18 poena, ali je čitav tim domaćih očajno šutirao kada se lomilo u poslednjem periodu što je i odlučilo meč.

Hawks Heat Basketball

Atlanta je dobila četvrti meč u nizu posle neugodnog poraza od Pistonsa na startu. Odneli su pobedu sa Floride, dobili tesni meč protiv Majamija.

Tig je ubaciuo 26 poena, imao 9 asistencija i 6 skokova, Houksi su izgubili -15, ali su sačuvali pobedu. Kod Majamija Vejd 21 poen, morao je tokom meča u svlačionicu zbog svog vernog pratioca migrene, ali se vratio u poslednjem periodu. Dragić je dao 19 poena, Boš imao 14 skokova, najefikasniji kod Hita Vajtsajd sa 23 poena, uz to je imao i 14 skokova.

Iznenađenje i u Detroitu, prvi poraz za Pistonse odnosno prva pobeda Pejsersa. Neverovatni Dramond je imao 29 skokova, uz 25 poena, nije pomoglo, Detroitu je glave došao njihov bivši igrač Rodni Staki koji je ubacio 23 poena. Inače, klupa Indijane je ubacio 43 poena, rezervisti Detroita samo 2, to je bila razlika.

Rezultati:

Detroit - Indijana 82:94
Majami - Atlanta 92:98
Šarlot - Čikago 130:105
Dalas - Toronto 91:102
Nju Orleans - Orlando 94:103
Lejkersi - Denver 109:120
Sakramento - Memfis 89:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke