Kanađani u modi, Atlantina osveta, Dejvis pao u rodnom gradu!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 28.12.2014.
09:04
Izvor: Sportske.net

Toronto preslišao Kliperse, veče posle katastrofe Houksi uzvratili Milvokiju. Entoni Dejvis na gostovanju sa Pelikansima prizemljen u svom Čikagu, sjajni Vučević predvodio Orlando do pobede u Šarlotu!

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Ova sezona je baš posebna za Toronto. Uspeli su da odnesu pobedu sa Pacifika i zadrže vođstvo nad Atlantom na Istoku. Prekinuli su i niz od osam pobeda Klipersa i sve to učinili bez par startera. Kajl Lovri je ubacio 25 poena u meču koji su gosti iz Kanade prelomili u poslednjoj četvrtini. Odličan je bio i Valančijunas sa 22 poena i 11 skokova. U finišu se videlo da su Reptorsi odmorniji, pogodila im se praznična pauza od četiri dana.

Memfis je prekinuo seriju od četiri poraza. Gubili su u par navrata vođstvo, tačnije dozvoljavali Majamiju da se spusti na jedan posed minusa, ali na kraju je pobeda otišla u Tenesi.

Gasol je ubacio 22 poena, Majk Konli 24, u trenucima kada je domaćin pretio "Grizliji" bi podizali nivo igre, pogađali u ključnim trenucima i na kraju priveli posao kraju. U narednom meču u utorak protiv šampiona u Teksasu će morati bolje ukoliko misle da uđu u seriju pobeda.

Vašington je u prvom meču sezone protiv Bostona izgubio ogromno vođstvo i na kraju slavio posle dva produžetka. Sada Vizardsi nisu dozvolili neizvesnost, od početka su bolje zaigrali pa Seltiksima nije bilo spasa. Umesto Džona Vola koji je imao 12 poena i 7 asistencija, u prvi plan je iskočio "Gospodin Kardašijan", kako ga podsmešljivo zovu posle braka sa najpoznatijom starletom, Kris Hamfris. On je bivšem klubu ubacio 18 poena, imao je i 9 skokova.

Kemba Voker je ubacio 42 poena, ali je Orlando odneo pobedu iz Severne Karoline. Kod pobednika Vučević 22 poena, 11 skokova. Orlando u Šarlotu nije ispustio prednost kao na nekoliko prethodnih gostovanja na kojima su vodili i završili praznih šaka.

Nakon što su ih Baksi rasturili sa 30 razlike prethodne noći, Atlanta se osvetila. Odneli su pobedu iz Viskonsina, uz sjajnu partiju Džefa Tiga koji je ubacio 25 poena. Pero Antić je uz 3 poena uhvatio 5 lopti.

Čikago ne posustaje, Džimi Batler je ubacio 33 poena, ovo je šesti trijumf Bulsa u nizu. Stigao je jedno vreme da čuva i Entonija Dejvisa, momak sa Marketa, inače rodom iz Teksasa je neverovatan ove sezone. Zasenio je Derika Rouza koji je ubacio 19 poena. Na drugoj strani sjajni Dejvis je u rodnom gradu brojao do 29, imao 11 skokova i 6 asistencija, ali on i odlični Tajrek Evansa sa 26 poena nisu bili dovoljni Pelikansima.

Meč između Netsa i Pejsersa obeležio je sukob Garneta i Dejvida Vesta, radovao se ovaj drugi. Ubacio je 15 od 17 poena u drugom poluvremenu. Garnet mu je duvao u uho i lice, što je recimo Lens Stivenson učinio Lebronu prošle godine u duelima Indijane i Majamija.

Loša partija Kartera Vilijamsa obeležila je poraz Filadelfije u Juti. Šutirao je 2 od 20, Siksersi su ubacili samo 71 poen, tek 32 u prvom delu. Nisu blistali ni "Džezeri", ali se pobedi u zube ne gleda.

Ni Golden Stejt nije impresionirao, ali su prejaki za oslabljenu Minesotu. Kari je ubacio 25 poena, Klej Tompson dodao 21, još četvorica su bila dvocifrena u pobedi koja je melem na ranu nakon uzastopnih poraza. Timbervulvsi su sami sebe dobili, izgubili su čak 25 lopti. Možda bude bolje, za par nedelja se vraća Riki Rubio. Uz Španca, podsetimo, van stroja su Peković i Kevin Martin.

Sakramento je posle produžetka savladao Nikse, i to na krilima DeMarkusa Kazinsa koji je ubacio 39 poena. U svom stilu, zamerio je ekipi na igri u odbrani, istina bez njega Kingsi ne mogu da pobede nikoga, a u ovoj utakmici su ispustili 14 razlike i zaobilaznim putem morali do pobede.

Rezultati:

Klipersi - Toronto 98:110
Majami - Memfis 95:103
Vašington - Boston 101:88
Šarlot - Orlando 94:102
Milvoki - Atlanta 85:90
Čikago - Nju Orleans 107:100
Bruklin - Indijana 85:110
Juta - Filadelfija 88:71
Golden Stejt - Minesota 110:97
Sakramento - Njujork 135:129 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke