Kalinić zadužio opremu: "Znam šta me čeka u Zvezdi"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.09.2014.
23:12
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić u petak se priključio treninzima svog novog tima a već nakon prvog radnog dana u Crvenoj zvezdi Telekom konstatovao je da zna šta ga čeka i da sa nestrpljenjem iščekuje početak sezone.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvi put od početka priprema za novu sezonu na treningu KK Crvena zvezda pojavili su se vi košarkaši.

Ostatku tima koji već izvesno vreme radi punom parom u petak se priključio reprezentativac Srbije Nikola Kalinić koji je tek pre nekoliko dana završio sa obavezama u nacionalnom timu koji je igrao finale Mundobasketa.

Sat vremena pre početka treninga Kalinić se pojavio u "Pioniru" pozdravio sa stručnim štabom a potom i sa saigračima koji su polako počeli da pristužu, da bi potom prvi trening odradio po posebnom režimu.

"Saigrači su me zaista sjajno dočekali. Evidentno je da se svi trude da mi olakšaju period adaptacije, atmosfera je sjajna, a to je jako važno. Prvi treninmg je za mene protekao u nekom specijalnom režimu. Treneri ne žele da me odmah u startu preopterete dok se ne uvedem u ritam. Drugu sezonu za redom se zbog obaveza u reprezentaciji kasnije priključujem ekipe, znam šta me čeka, tako da sve ide svojim tokom" rekao je Kalinić.

Činjenica da je bio deo reprezentacije koja je nedavno osvojila srebrnu medalju na Mundobasketu u Španiji Kaliniću će dati dodatni motiv za rad ali je posle prvog treninga istakao da u narednim danima mora da se potrudi kako bi se što bolje uklopio u novi sistem.

"Kada si drugi na svetu sigurno dobiješ dodatnu sigurnost u sebe. Ali, i pre Svetskog prevenstva nisam imao problem sa samopuzdanjem i kada to kažem ne mislim samo na košarku već na sve druge segmente života" kazao je Kalinić i dodao,

Nikola Kalinic

"Ekipa mi zaista izgleda sjajno, nisam gledao utakmice, ali sam pratio vesti i rezultate tima. Oni su praktično u završnom delu priprema, a na meni je da se što pre i što bolje uklopim" ističe reprezentativac Srbije.

Priliku da debituje u crveno-belom dresu na jednom takmičarskom meču Kalinić će imati već za dve nedelje kada počinje sezona u ABA ligi.

"Do početka sezone i prve utakmice sa Levskim ostalo je dve sedmice. Pozivam navijače da u što većem broju dolaze na naše mečeve, da nam pruže što veću podršku i da zajedničkim snagama zabeležimo što više pobeda" zaključio je Kalina.

Prvu utakmicu u novoj sezoni košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju za vikend 3-5 oktobra kada u Beograd stiže novajlija u ligi Levski iz Sofije.

Nikola Kalinic

Nikola Kalinic

Nikola Kalinic

FOTO - KKCRVENAZVEZDA.RS

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke