Kalinić: "Uz 'Delije' shvatiš svrhu bavljenja košarkom"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.12.2014.
11:03
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac i član KK Crvena zvezda Telekom podelio je sa ljubiteljima košarke svoja dosadašnja iskustva o igranju u crveno-belom dresu i objasnio šta zapravo znači podrška koju "Delije" pružaju ekipi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Bivši košarkaš Vojvodine i kragujevačkog Radničkog Nikola Kalinić ostavio je iza sebe sjajnu sezonu koja mu je omogućila angažman u Crvenoj zvezdi Telekom, sa kojom za sada živi košarkaški san.

Crveno-beli blistaju na svim poljima a Kalinić je u blogu pisanom za sajt Evrolige objasnio kako plasman u TOP 16 fazu elitnog takmičenja ne sme da zadovolji ekipu koja mora da puca na još više ciljeve.

"Klubovi protiv kojih ćemo igrati u TOP 16 fazi su sjajni ali ne želimo da budemo statisti u daljem toku takmičenja. Želimo da igramo, da se nadmećemo, da pobeđujemo i vidimo koliko možemo. Sezona je duga i zato moramo da ostanemo čvrsto na zemlji i nastavimo da radimo kao i do sada" napisao je Kalinić.

Govoreći to predstojećoj TOP 16 fazi Kalinić je priznao da bi voleo da zaigra protiv Real Madrida a nije zaboravio ni bitan faktor koji će u nastavku takmičenja biti na strani kluba za koji nastupa - vatrenu podršku navijača.

"Prvi blog sam pisao uoči početka Evrolige a sada mogu da posvedočim o atmosferi koju prave naši navijači. Čuo sam razne priče, imao određena očekivanja, ali je sve to pomnoženo sa pet" napisao je Kalinić i dodao,

"Toliko ljudi na tribinama i svi navijaju kao jedan. Fantastičan je osećaj igrati u takvoj atmosferi jer tek tada možete da shvatite koja je svrha svih onih godina odricanja zbog bavljenja košarkom" zaključio je Kalinić.

Crvena zvezda Telekom do kraja regularnog dela sezone igra još dve utakmice. U tekućoj nedelji Zvezda gostuje u Pireju a zatim sledi duel sa Laboral Kućom u hali "Pionir".

Kada prva faza takmičenja bude kompletirana vicešampion Srbije saznaće rivale u TOP 16 fazi a početkom januara "Delije" će imati priliku da u "KombankAreni" gledaju neke od najboljih timova Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Smak
Wednesday, 10.12.2014
13:10

Ovog momka obožavam. Radnik, ratnik, nikad se ne predaje, nikoga se ne plaši. To nam je falilo u Zvezdi, a bogami i u reprezentaciji. Samo napred!