Kalinić: "Spremni smo za Partizan, zašto ne bismo bili?"

Autor: Beta Beta
petak 10.04.2015.
15:57
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da je njegova ekipa spremna za predstojeću borbu sa Partizanom za mesto koje vodi u Evroligu naredne sezone.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

"Spremni smo, zašto ne bismo bili. Cele godine se iščekuju baš ti okršaji i stigli smo do njih. Do sada smo u sezoni odigrali 20 'najvažnijih' utakmica i spremni smo. Biće sve košarkaški jako kvalitetno, zanimljivo i nadam se da ćemo izaći kao pobednici", rekao je Kalinić novinarima.

Zvezda je u četvrtak pobedom nad Panatinaikosom završila takmičenje u Top 16 fazi Evrolige, a u utorak počinje polufinalna serija Jadranske lige.

"Pobeda nad Panatinaikosom sigurno znači na psihološkom planu. Najbitnije je da smo dokazali sebi da možemo da konačno probijemo, ne maler, ali negativnu seriju u Evroligi", rekao je Kalinić.

Prema njegovim rečima, crveno-beli su pokazali da mogu da dobijaju utakmice u neizvesnim završnicama u svim takmičenjima, ne samo regionalnom.

"Počela je priča da Zvezda gubi u neizvesnim završnicama, ne bih se složio sa tim. U Jadranskoj ligi smo dobili 10-ak utakmica u završnicima, u Evroligi se desilo da smo izgubili četiri-pet, konačno smo to probili i nadam se da ćemo već sledeće sezone moći da pobedjujemo u kontinuitetu i najjače ekipe",
kazao je Kalinić.

On je ocenio da će evroligaške utakmice protiv najjačih i najtrofejnijih evropskih ekipa mnogo značiti za napredak njegove ekipe.

"Panatinaikos, Real, Makabi, Barselona... 'Guste' utakmice sa najboljima, to će nam sigurno značiti. Mnogo smo napredovali i posle poraza, a tek posle ovakvih pobeda kao protiv Panatinaikosa",
naveo je reprezentativni krilni košarkaš.

Kalinić je propustio prethodnu utakmicu u srpskom prvenstvu protiv Metalca u Valjevu zbog, kako je rekao, udarca koji je ranije dobio, ali će biti maksimalno spreman za naredni period.

Prva polufinalna utakmica izmedju Zvezde i Partizana igraće se u utorak u 21.00 u hali Pionir. U prve dve utakmice domaćini će biti crveno-beli.

U drugom polufinalu igraju Budućnost i Cedevita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke