Kalinić: "Podseća na Španiju..."

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.08.2016.
19:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Srpski košarkaš Nikola Kalinić istakao je da ga celokupna situacija u vezi sa ovogodišnjim Olimpijskim igrama podseća na Svetsko prvenstvo u Španiji.

fiba
fiba

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Kalinić rekao je danas da ga situacija na Olimpijskim igrama podseća na Svetsko prvenstvo u Španiji pre dve godine i da je svejedno ko će njegovoj ekipi biti protivnik u četvrtfinalu.

"Sledi nam utakmica protiv Amerike, imamo iskustvo igranja sa njima i bićemo spremni. A, potom protiv Kine, koja je možda i najvažnija u dosadašnjem delu Olimpijskih igara i moramo da pobedimo", rekao je Kalinić novinarima u Rio de Žaneiru.

Srbija je do sada zabeležila pobedu i dva poraza i za prolaz u četvrtfinale biće joj potrebna pobeda u preostale dve utakmice Grupe A.

Kalinić je naveo da je njegova reprezentacija kvalitetnija od Venecuele i Kine, ali da to nije dovoljno, već da mora da teži višim ciljevima.

"Uz svo poštovanje za te zemlje, ali mislim da smo na višem nivou od njih i da treba da težimo ka mnogo višem nivou i boljem plasmanu. Tako se pogodilo posle dva poraza, ali dobro, bili smo i pre dve godine četvrti pa se dobro završilo", kazao je Kalinić.

Prema njegovim rečima, svejedno je ko će biti protivnik Srbiji u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

"Svejedno je s kim ćemo igrati. Učestvuje samo 12 ekipa, svaka je izvanredna i koga god da dobijemo biće teško. Ali, zato smo i došli, ovo je izazov vredan nas", rekao je Kalinić.

Nikola Jokić je rekao da srpski košarkaši moraju da "skupo prodaju kožu" protiv Amerikanaca.

"Moramo skupo da prodamo kožu, da prikažemo svoju igru. Videćemo koliko je to moguće jer je Amerika najbolja reprezentacija na turniru", rekao je Jokić.

On je istakao da je ekipa već zaboravila poraz od Francuske.

"Idemo dalje, već smo zaboravili poraz od Francuske" dodao je on.

Prema njegovim rečima, najjači utisak na turniru ostavile su Australija i SAD i Srbija će protiv SAD imati priliku da igra opušteno i pokaže šta zna.

"Utakmica će biti bez neke važnosti, ali ćemo igrati maksimalno", rekao je Jokić, košarkaš NBA ligaša Denvera.

Jokić je naglasio da reprezentacija Srbije mora da počne da igra kostantno, svih 40 minuta, pošto je već dve utakmice izgubila u završnici.

Srbija će u noći između petka i subote, u ponoć po srednjoevropskom vremenu igrati protiv SAD, dok će se u poslednjem kolu Grupe A sastati sa Kinom, u utorak u 3.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 11.08.2016
21:51

Samo opušteno, malo vere u ove momke i biće sve ok

avatar
sotir milivojevic
Thursday, 11.08.2016
21:17

Kaliniću ne lupaj! Ne ličite ni na šta, i sa ovim što ste do sad prikazali ja se iskreno iskreno bojim i utakmice sa Kinom. To što je bilo na svjetskom prvenstvu neće se više nikada ponoviti i svjesni ste vi toga dobro svi, a gledajući utakmice druge grupe koga god u četvrtfinalu da dobijemo ako prođemo grupu nabušiće nas. Šansa nam je bio Brazil možda ali oni poslije večerašnjeg poraza od Hrvatske nikako ne mogu biti prvi, a ne daj Bože da nam dođu Hrvati, razbucaće nas. Mi nemamo ni približno širinu i ideju u igri kao oni, plus što oni imaju hijerarhiju u igri, a glavni igrači su im u top formi i igraju bez greške. Posebno mislim na Šarića, na stranu Bogdanović koji je takođe nevjerovatan, ali Šarić je takav biser košarke da to nije viđeno odavno, mi takvog nemamo ni na vidiku (Jokiću svaka čast, ali nije ni blizu ili bar to još ne pokazuje). To o Hrvatima, a šta bi nam tek Litvanci uradili o tome ne smijem ni da mislim! Ajde da ne budem totalni pesimist, sa Argentinom možda imamo šanse ako nametnemo neki tempo koji oni ne bi mogli pratiti zbog godina, ali osim Nedovića ne vidim ni u našoj reprezentaciji nekoga ko može taj tempo da nametne!

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 11.08.2016
21:39
avatar
Baron
Friday, 12.08.2016
01:21

Brate,lupas samo. Batali da budes pesimistican,podrzi i navijaj!

avatar
Realan tip
Thursday, 11.08.2016
20:56

Eto mentaliteta kod Jokica, bez vaznosti sa Amerima daj da se bijemo za drugo mjesto i da izbjegavamo Amere dok god je to moguce, a prije prvenstv svi na sva zvona kako bi mozda i mogli da ih iznenadimo. Australija je pokazala da ovaj tim SAD nije nedodirljiv. Ja sam ponosan sto mi nemamo stranac u ekipama (osim one Pejdz sto je sramota) ali ovakav stav je skandalozan.

avatar
rossonero_t
Thursday, 11.08.2016
20:52

Jeste, teši se ti

avatar
JC\'90
Thursday, 11.08.2016
20:36

Srbija u polufinalu sigurno. Porazom protiv francuza izbegli su Spance koji ce tek da se razigraju. nVoleo bih da u cetvrtfinalu budu hravati ili argentina nasi protivnici