Kalinić: "Da ponovimo pristup iz meča sa Albom"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.02.2015.
11:34
Izvor: Sportske.net

Momak koji u kontinuitetu pruža odlične partije u dresu Crvene zvezde Telekom tvrdi da će za duel sa Žalgirisom biti presudan agresivan pristup koji je dao rezultata u okršaju sa berlinskom Albom.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u četvrtak nastavljaju takmičenje u TOP 16 fazi Evrolige utakmicom 6. kola sa litvanskim Žalgirisom.

Obe ekipe imaju po jednu pobedu posle pet odigranih kola pa nije teško zaključiti da će pobednik zadržati nadu za plasman u TOP 8, dok će poraženi verovatno ispasti iz te trke.

"Veoma smo motivisani za duel sa Žalgirisom. Oni su bivši evropski prvaci, tim koji čime kvalitetni i iskusni igrači, zbog čega imamo veliko poštovanje prema njima" kaže Nikola Kalinić.

Krilni košarkaš Crvene zvezde Telekom pruža sjajne partije u kontinuitetu a upravo je kontinuitet i pristup iz duela sa Albom apostrofirao kao presudne za okršaj sa Žalgirisom.

"Pokušaćemo da ponovimo agresivan pristup iz duela sa Albom jer bi dobra igra u odbrani mogla da bude ključ za sutrašnju utakmicu" ističe Kalinić.

Najbolji pojedinci litvanske ekipe jesu Džejms Anderson i Paulius Jankunas ali prvotimac Crvene zvezde Telekom tvrdi da najveća snaga Žalgirisa leži u timskom duhu i zajedništvu koje igrači pokazuju na terenu.

"Statistički gledano, Džejms Anderson je njihov najbolji igrač, ali, što je još važnije, Žalgiris snagu crpi iz kolektiva" dodaje Kalinić.

Drugu nedelju za redom Crvena zvezda Telekom će biti domaćin ali će, za razliku od prošle nedelje kada je utakmica igrana u "Pioniru", Žalgiris ugostiti u "KombankAreni".

"Računamo na veliku podršku naših navijača koji stvaraju atmosferu u kojoj se protivnik ne oseća dobro. Naše je da damo svoj maksimum i pokušamo da ostvarimo drugu pobedu u TOP 16 fazi" zaključak je Nikole Kalinića.

Utakmica Crvena zvezda Telekom - Žalgiris zakazana je za četvrtak, 5. februar, sa početkom od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke