Kalinić: "Brzo smo ispravili greške iz derbija"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.06.2015.
19:21
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvotimac KK Crvena zvezda Telekom Nikola Kalinić rekao je da je ekipa brzo ispravila greške iz derbija sa Partizanom što je u prvom meču polufinala plej-ofa donelo rezultat.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otvorili su polufinalnu seriju plej-ofa domaće Superlige ubedljivim trijumfom nad ekipom Mega Leksa. Crveno-beli su u hali "Pionir" u subotu uveče slavili rezultatom 109:80 čime su stigli na korak od plasmana u finale.

"Veoma dobro smo odigrali prvi meč. Polovinom druge deonice smo vrlo agresivnom i čvrstom odbranom stekli osetniju prednost. I na startu drugog poluvremena smo nastavili u istom ritmu i u trećoj četvrtini smo praktično rešili pitanje pobednika" sumirao je utiske Nikola Kalinić.

Momak koji je poslednju utakmicu ligaškog dela sezone završio posle 35 minuta igre zbog vređanja sudije Uroša Nikolića smatra da su crveno-beli izvukli pouke iz poraza u derbiju sa Partizanom.

"Evidnetno je da smo neke greške koje smo napravili u duelu sa Partizanom uspeli da ispravimo za kratko vreme. Celu utakmicu sa Megom u 'Pioniru' smo kontrolisali skok što nam je omogućilo dobru igru u tranziciji po kojoj smo prepoznatljivi cele sezone. Dobra odbrana dala nam je dodatno samopouzdanje i upravo zahvaljujući tako dobroj odbrani smo zabeležili ubedljivu pobedu u prvoj meču polufinalne serije plej-ofa" dodao je Kalinić.

Drugu utakmicu polufinala plej-ofa domaćeg šampionata Crvena zvezda Telekom i Mega Leks igraju u ponedeljak od 18 časova u Sremskoj Mitrovici. Prethodne dve utakmice u hali "Pinki" bile su izuzetno neizvesne pa Nikola Kalinić očekuje još jedno teško iskušenje.

"Naša želja je da već posle druge utakmice izborimo plasman u finale i tako dođemo u prliku da se borimo i za treći trofej ove sezone. Nadam se da ćemo u Sremskoj Mitrovici imati i podršku naših navijača i da će nam svojim navijanjem dodatno pomoći da izborimo plasman u finale" zaključio je Kalinić.

Revanš susret polufinala plej-ofa između Mega Leksa i Crvene zvezde Telekom gledaćemo u ponedeljak od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke