Kalina se raduje Kopu, Jokić je više za neke ''vojvođanske'' varijante

Autor: Beta Beta
petak 15.07.2016.
15:45
Izvor: Beta

Košarkaš Srbije Nikola Kalinić rekao je danas da je ekipi prijao kratak odmor i dodao da saigrači i on spremno dočekuju nastavak priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

"Prijao nam ovaj kratak odmor, predah od nekoliko dana. Napunili smo baterije i spremni čekamo najvažniji deo priprema i najvažniji deo ovog leta", rekao je Kalinić.

Košarkaši Srbije osvojili su kvalifikacioni turnir u Beogradu i plasirali se na Igre u Riju. Izabranici Aleksandra Djordjevića su u Grupi A sa selekcijama Francuske, SAD, Venecuele, Kine i Australije.

Kalinić je naveo da reprezentaciju čeka težak posao u Riju.

"Ne može ni da bude lako, učestvuje 12 najboljih ekipa na svetu. Ako je za neku utehu, kao što smo pričali i pred Svetsko prvenstvo u Španiji, teža grupa znači za neku nijansu lakši žreb kasnije. Ako odradimo stvari u grupi kako treba, mislim da će nam posle biti malo lakše", rekao je Kalinić.

Košarkaš Denvera Nikola Jokić prvi put je u nacionalnom timu i prvi put putuje na Kopaonik.

"Nisam nikad bio na Kopaoniku. Moraću da nadjem gde da se spuštam u što ravnije. Ja sam više za tu ravnu, vojvođansku varijantu", rekao je Jokić uz osmeh.

On je naveo da se raduje utakmici protiv selekcije SAD.
 
"Neka, da vidimo kakvi su i oni, da igramo sa najboljima na svetu. Što da ne? To je i cilj - igramo da bismo igrali sa najboljima, da pobedimo najbolje. Biće sigurno zanimljivo. Nama je cilj da prvo prodjemo grupu. Posle će nas i u četvrtfinalu čekati jak protivnik jer u drugoj grupi ima pet izuzetnih reprezentacija", rekao je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke