Kalderon se oprostio od "Crvene Furije"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.08.2016.
13:15
Izvor: Sportske.net

Veteran Hose Kalderon saopštio je danas da se povlači iz reprezentacije.

Beta/AP Photo/Nam Y. Huh
Beta/AP Photo/Nam Y. Huh

Povezane vesti

Nedugo nakon što je sa reprezentacijom Španije osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Hose Kalderon je odlučio da se povuče iz nacionalnog tima.

Prekaljeni plejmejker danas se obratio novinarima i saopštio da se povlači iz reprezentacije za koju je nastupao od 2002. godine i Svetskog prvenstva u Indijanopolisu.

Ulogu kapitena u nacionalnom timu prvi put je dobio 2003. godine na Evropskom prvenstvu u Švedskoj na kojem je "Crvena Furija" osvojila srebrnu medalju.

Braneći boje reprezentacije Španije Hose Kalderon je osvojio osam odličja na najvećim takmičenjima, a zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu i Evropskom prvenstvu u Litvaniji bile su najznačajnije u reprezentativnoj karijeri vremešnog plejmejkera.

Očekuje se da stopama Hosea Kalderona krenu još neki reprezentativci Španije za koje se pretpostavlja da su im Olimpijske igre u Rio de Žaneiru bile poslednje veliko takmičenje u dresu sa državnim grbom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
valdy
Tuesday, 30.08.2016
18:46

šteta što se nismo sreli i poslali vas sve kompletno u penziju,a ne na onako sraman način da dođete do medalje.Ne mogu voleti ni jednog igrača iz ove reprezentacije,jer su svi do jednog ozbiljni prevaranti i ne biraju sredstva kako bi došli do pobede.

avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 30.08.2016
13:39

mislim da je uvek bio potcenjen u repki ,da su Rodrigez ,Navaro i drugi dobijali vise prostora . Ali on je pokazao u nba da je bolji igrac od njih.