Kakvo društo, Medžik, Džordan i "posednuti" Rasel Vestbruk!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 23.03.2016.
08:53
Izvor: Sportske.net

Deluje nestvarno, ali plejmejker Oklahome se, ne bez razloga, našao u društvu besmrtnih!

BETA/AP Photo/Sue Ogrocki
BETA/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Ništa novo, Rasel Vestrbruk je ponovo napravio tripl-dabl, 15. u sezoni. Fantastični bek Oklahome ubacio je 21 poen, imao 15 asistencija i 13 skokova, Tander je slavio protiv Hjustona.

Za Vestbruka koji igra kao posednut ovo je 34. tripl-dabl u karijeri. Ovo je najveći broj tripl-dablova u sezonu od 1989. kada je Medžik Džonson imao 17, a Džordan 15. Plej Tandera ima šansu da preskoči Fata Levera koji je napravio 16 za Denver u drugoj polovini osamdesetih, kao i pomenutog Medžika Džonsona. Ispred njega bi u tom slučaju ostali nedostižni Čembrlen i Oskar Robertson,  ovaj drugi je početkom šezdesetih napravio 41 tripl-dabl u sezoni.

U svakom slučaju Hjuston nije našao rešenje za Rasa, vodili su 99:97, a onda je stvar u svoje ruke preuzeo Vestbruk. Miksovao je poene i asistencije, na kraju sa dva bacanja zapečatio sudbinu gostiju iz Teksasa.

Na drugoj strani Harden odličan 24 poena, 16 asistencija i 7 skokova.

Oba tima u narednom meču igraju protiv Jute, Hjuston u sredu, Oklahoma u četvrtak.

Desetkovani Nju Orleans bez Dejvisa, Andersona, Tajreka Evansa, Gordona, Norisa Kola nije imao nikakvu šansu protiv Majamija. Gosti su odneli pobedu iz Lujzijane, Vejd je ubacio 25 poena, Dragić 21, Vajtsajd je dominirao pod koševima, 24 poena, 14 skokova, imao je i 3 blokade. Centar Hita je promašio samo jednom od 11 šuteba. Pelikansi su bili konstantno u dvocifrenom zaostatku, šansu je dobio Luk Bebit koji je ubacio 23 poena, najviše u sezoni.

Kobi Brajant je ubacio 20 poena, od toga 12 u trećoj četvrtini, pa su Lejkersi savladali Memfis. U finišu legendarni košarkaš je gledao sa klupe kako mladi lavovi privode posao kraju, Rendl je ubacio 13 poena, imao 14 skokova, Džordan Klarkson postigao 22 poena.  Večeras Lejkersi igraju protiv Feniksa, možda prilika da malo poprave utisak, podsetimo, najgori su tim na Zapadu. Kod Grizlija, Toni Alen je ubacio 27 poena, bez promašaja.

Očekivani rasplet u Bruklinu. Odlični Hornetsi su odneli pobedu, veče nakon što su šokirali Sparse. Džeremi Lin je odigrao još jednu dobru partiju, ubacio 21 poen, Batum dodao 23, Netsima nije pomogao ni odličnu Bruk Lopez sa 29 poena, 9 skokova i 6 asistencija, najvećim brojem dodavanja u sezoni. Šon Kilpatrik je sa 25 poena, takođe odigrao najbolju partiju u ovom šampionatu, ali Bruklin se lagano sprema za odmor. Pretili su u poslednjih pet minuta, ali je Francuz Batum pogodio dva ključna šuta, pa je pobeda otišla u Severnu Karolinu. Šarlot je na pola pobede od trećeg mesta, njihov cilj je jasan, prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja.

Rezultati:

Lejkersi - Memfis 107:100
Nju Orleans - Majami 99:113
Oklahoma - Hjuston 111:107
Bruklin - Šarlot 100:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
fiSTE
Wednesday, 23.03.2016
11:27

Kakav igrac ovaj Vestbruk!

avatar
zvezda oooooo
Wednesday, 23.03.2016
14:34

U odnosu na karija samo cista masina.kari igra sa elegancijom za razliku od vecine(vestbruk,lebron,...)