Kakva Zvezda, evropska Zvezda!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.10.2014.
22:26
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom trijumfovali su večeras pred svojim navijačima u prvom kolu Grupe D Evrolige. Odlična igra ekipe Dejana Radonjića u najvećem delu meča koji je protekao u sjajnoj atmosferi bez ijednog incidenta.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Pred 16.834 gledalaca u beogradskoj ''Kombank Areni'', košarkaši Crvene zvezde Telekom su odigrali sjajan meč na startu evroligaške sezone.

Jedini srpski predstavnik u Evroligi savladao je ekipu Galatasaraja rezultatom 76-68.

Zvezda je od starta krenula silovito, borbeno, motivisano, isticao se Boban Marjanović koji je u tim trenucima zadavao najviše problema gostima i Zvezda je povela sa 15-8.

Međutim, tada sledi najlošiji period igre Zvezde u ovom meču, serija gostiju 12-0 i njihovo vođstvo od 20-15.

Međutim, onda se probudio Jaka Blažič, Zvezda je igrala izvanredno u odbrani, usledile su i brojne kontre, atraktivna zakucavanja i to je bio ključni period igre za večerašnji trijumf crveno-belih.

Drugu četvrtinu Zvezda je dobila sa 29-10, a na poluvreme otišla sa obedljivih 46-30.

U nastavku, crveno-belima je ostalo samo da završe posao na pravi način, da ne dozvole rivalu veliki preokret,  čemu su i uspeli i na kraju došli do zasluženog trijumfa.

Zvezda je i tokom treće deonice imala manji pad u igri, ponovo su gosti napravili značajniju seriju, od 52-34, stigli na jednocifren zaostatak (52-43), ali kao po pravilu, usledio je novi odgovor crveno-belih, pa u poslednjih deset minuta nije bilo neizvesnosti.

Na kraju, Boban Marjanović najefikasniji sa 22 poena (11-14 za dva poena) i 10 skokova, Vilijams je upisao 15, a Blažič 12 poena.

Naš Zoran Erceg bio je najefikasniji u Galatasaraju sa 17 poena, ali nije imao raspoloženih saigrača koji bi ga na pravi način ispratili. Osim njega je ''dvocifren'' bio još samo Aradori sa 11 poena, dok je Vladimir Micov za 20 minuta u igri upisao četiri poena.

Bravo, Zvezdo!





Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke