KAKVA DRAMA! Vanja je Partizanov HEROJ!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.10.2016.
19:04
Izvor: Sportske.net

Dramatična borba u Beogradu! U samom finišu regularnog toka meča i jedni i drugi bili na pragu pobede, odnosno poraza, odluka ipak pala u produžetku. Na kraju, odlučila trojka Vanje Marinkovića!

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana večeras su pred svojim navijačima u Beogradu bili na pragu poraza u petom kolu ABA lige od ljubljanske Olimpije, ali su posle produžetka trijumfovali rezultatom 86:85 (75:75)!

Početak meča, kao i trenuci koju mu prethodili, izazvali su veliku pažnju večeras u hali ''Aleksandar Nikolić''.

Košarkaši Partizana su, poput fudbalera crno-belih dan ranije, izašli na teren u majicama sa likom ubijenog navijača ovog kluba Aleksandra Stankovića, a potom je pažnja svih prisutnih usmerena ka specijalnom gostu Partizana na večerašnjoj utakmici, slavnom nemačkom fudbaleru Bastijanu Švajnštajgeru.

On je sa kapitenom Partizana Novicom Veličkovićem razmenio dresove, a kada je utakmica konačno trebalo da počne, usledio je minut ćutanja povodom smrti pomenutog navijača.

Deo navijača to nije želeo da ispoštuje, pa je došlo i do komešanja na tribinama, ali se srećom, sve brzo smirilo.

A kada je sama utakmica u pitanju, od početka se videlo da gosti iz Ljubljane znaju šta hoće, da se nisu uplašili atmosfere u Beogradu i Partizanove serije pobeda u prva četiri kola.

Poveli su Ljubljančani sa 9:4 u četvrtom minutu meča, da bi Partizan do kakvog-takvog preokreta stigao nešto kasnije, poenima Novice Veličkovića sa linije slobodnih bacanja, da bi kapiten crno-belih zatim pogodio i iz igre za 14:11.

Gosti su uzvratili trojkom raspoloženog Džefersona i do kraja prvog poluvremena gledali smo uglavnom ravnopravnu borbu dva tima, ali je Olimpija češće bila u vođstvu.

Kako je meč odmicao, Nikola Janković je pravio sve više problema ekipi Partizana, a osim toga, nervozu u redovima Džikićeve ekipe izazivao je i sve veći broj promašenih slobodnih bacanja, u čemu je prednjačio Adin Vrabac.

U drugo poluvreme se ušlo vođstvom Ljubljančana rezultatom 42:41, a tokom treće deonice njihova prednost je dostigla i osam poena razlike - 47:55.

Partizan je trojkama Marinkovića i Hečera uhvatio priključak, ali su gosti uspeli ponovo da se odvoje na šest-sedam poena razlike, ne dozvoljavajući crno-belima da naprave preokret.

A kada je u 38. minutu Džeferson pogodio novu trojku za 70:65 u korist Olimpije, prvi poraz Partizana već je bio na vidiku.

Usledio je Džikićev tajm-aut, pa trojka Ratkovice za 68:70, a onda loš faul indisponiranog Novice Veličkovića u drugom poluvremenu.

Gosti su ponovo sa linije penala otišli na ''plus četiri'', ali je tu razliku prepolovio Ratkovica sa linije slobodnih bacanja za 71:73 na minut do kraja meča.

Potom je usledila odlična odbrana crno-belih, Ljubljančani nisu uspeli da loptu prevedu preko polovine terena, pa je Partizan dobio priliku za preokret.

Odgovornost u sledećem napadu preuzima Vilijam Hečer i crno-eli stižu do izjednačenja - 73:73, na 30 sekundi pre kraja!

Prava drama je tek usledila!

Džeferson je na devet sekundi pre kraja poentirao za novo vođstvo Olimpije, a onda je Hečer sjajno asistirao Majstoroviću, koji pogađa uz faulm, ali je onda sa linije slobodnih bacanja - PROMAŠIO POBEDU
!

Produžeci, 75:75!

Dodatnih pet minuta počelo je poenima Olivera za goste, a onda je uzvratio Vanja Marinković trojkom za prvo vođstvo Partizana posle dužeg perioda.

Nije to vođstvo dugo trajalo, jer su Ljubljančani uzvratili preko Hrovata, a na dva i po minuta do kraja, Novica Veličković pogađa za izjednačenje - 80:80!

Ali, kapiten Partizana potom koristi samo jedno od dva slobodna bacanja, pa promašuje još jedan šut za tri poena, a Oliver na drugoj strani poentira za 81:83.

Tim rezultatom se ušlo u poslednji minut, a na 38 sekundi do kraja, Veličković je ponovo iznudio prekršaj. Ovoga puta je pogodio oba bacanja, za novo izjednačenje - 83:83!

Međutim, gosti uzvraćaju novim poenima Hrovata, posle sjajne saradnje sa Miloševićem - 83:85!

Džikić je zatražio tajm-aut, a onda na šest sekundi pre kraja, Vanja Marinković pogađa trojku za 86:85!!!

Ljubljančani su imali još šest sekundi za poslednji napad, ali se Partizan odbranio i slavlje u hali je moglo da počne!

Vilijam Hečer je sa 20 poena bio najefikasniji u ekipi Partizana, Veličković je upisao 13 (trojke 0/6), a Vanja Marinković 12 poena.

Kod gostiju najbolji Nikola Janković sa 21 poenom i 12 skokova, a pratio ga je Džeferson sa 18 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 16.10.2016
20:42

kao što sam i pre neki dan pisao , treba nam težak centar

avatar
Petar Petar
Sunday, 16.10.2016
20:10

Auu... Ponovo losa utakmica, ali bitno je da ih dobijamo. Imamo ipak mnogo losih u sastavu i ako se to bar malo ne promeni, siguran sam da ce doci i serija poraza. Ne mogu da verujem da je Dzikic insistirao da se dovede Robinson, on je decko pogubljen na obe strane terena, ne da nije kalibar za Partizan, nego nije kalibar ni za KSL. Znaci ocaj. Dalje, Majstorovic je isto mnooogo los (covek udari Velickovicu blokadu, sreca pa su nam dali faul), Andric takodje. On od kad je naucio da sutira u pionirima je prestao sa daljom nadogradnjom, osim sto je izrastao. A sad cak ne moze ni da pogodi nista, spor je, los u odbrani, apsolutno nikakvu ideju u napadu nema da asistira, ili da pravi prodor. Dalje, veceras da smo izgubili i pored ova tri ocaja od igraca glavni krivac bi bio Novica jer nas je pokopao u poslednjoj cetvrtini. Takodje Bircevic ni na nebu ni na zemlji, Marinkovic onako, jednu utakmicu odlican, pa tri najgori na terenu. Sve u svemu veoma limitiran sastav koji dobija na ime kluba. I jos nesto, onaj Jankovic da igra svaku utakmicu protiv Partizana bio bi MVP lige. Jedino protiv nas on lici na kosarkasa ( i prosle godine u Megi, a evo i sad), cak ni bacanja ne masi. Da nije Dzileta potpisujem da bi ova grupa imala 0:5 na pocetku sezone.

avatar
Juventino SS
Sunday, 16.10.2016
20:10

Kakva utakmica. Uživao sam, bez obzira što sam zvezdaš ne mogu da navijam za Olimpiju.

avatar
Nakoto Nagano
Sunday, 16.10.2016
19:30

Pobeda je ostvarena i to jedna u nizu u poslednjih par godina zbog VELICINE KLUBA I TRADICIJE. Ovi momci da obuku dres MZT-a ili nekog slicnog kluba bili bi u sredini tabele, ali ih ime,dres i grb teraju da uvek daju sve od sebe pa i preko svojih mogucnosti. Jedan je Partizan! Bravo momci! Bravo Džile!

avatar
Ninoslav Krejic
Sunday, 16.10.2016
19:26

Najbolji kada je najteze bravo Partizan bicete sve bolji

avatar
Sunday, 16.10.2016
19:17

Bitna je pobeda, naravno da je igra bilo losa, mada smo mogli ranije da zavrsimo utakmicu,ali dobro je pobedili smo pa idemo dalje :D

avatar
stojkovicaca1996
Sunday, 16.10.2016
19:12

Ko ce da mi vrati 10 godina zivota? :) Bravo majstori,mnogo smo losi a imamo neverovatnih 5:0 , jos FMP imamo pa onda 3 mnogo teske tekme.Mora da se dovede do tad igrac umesto Robinsona,ne ide ovako. Crno-Beli oooooo !! P.S. ono za majice necu da komentarisem,bruka!

avatar
Кун
Sunday, 16.10.2016
19:11

Vise srece nego pameti hahaha, skoro 40 trojki ispaljeno...

avatar
Sunday, 16.10.2016
20:44

vi držite rekord da te podsetim 44 / 4

avatar
Paul George
Sunday, 16.10.2016
19:10

Sudjenje lose na obje strane!Srecom,moj Partizan opet pobjedjuje utakmicu na jedan posed posle Mornara.Prelosa utakmica,energetski najgora u poslednje 3-4 godine.Bacanja,ne verujem jos uvek 17/30....Uopste nisam verovao da cemo pobediti,ali hvala Bogu jesmo.Idemo dalje,ovaj mec zaboraviti odmah,nista pozitivno iz njega.I publika je danas malo zakazala,nije kao proslu utakmicu bilo.Ali hala je bila puna i to dosta znaci.Idemo dalje momci,samo jako i borbeno.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 16.10.2016
19:09

Vanja i Novica celu utakmicu u autu, ali na kraju dadose najbitnije poene. Slaba igra, ali za dva tri dana u secanju ostace samo pobeda, idemo na pobedu u Nemacku da i FIBA Ligi Sampiona (samo se pitam kojih sampiona :) ) startujemo sa pobedom.

avatar
Kico14
Sunday, 16.10.2016
19:08

Koliko mi godina KKP skrati... Bez centra teskasa i dobrog beka sutera,nemamo cemu da se nadamo.

avatar
stojkovicaca1996
Sunday, 16.10.2016
19:12

Tako je brate...aa ako se nema za oba,onda bek suter umesto ovog mucenog Robinsona,mnoooogo je los!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 16.10.2016
19:05

DZILE, DZILE. DZILE. DZILE! Dobili smo utakmicu, ali izgubili smo obraz...

avatar
Marko Jelisavac
Sunday, 16.10.2016
22:46

Tu nije Dzikic kriv, vec bedna uprava.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 17.10.2016
07:59

Nisam ni mislio na njega kao trenera nego na klub to jest rukovodstvo.