KAKVA DRAMA U SKOPLJU! Gagijevi ''Sokoli'' srušili FMP! Heroj Peri!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.02.2017.
23:04
Izvor: Sportske.net

Najuzbudljivija utakmica večeri u ABA ligi odigrana je u Skoplju, gde su Karpoš Sokoli sa ruba poraza uspeli da u produžetku stignu do pobede nad FMP-om!

Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski
Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski

Povezane vesti

Košarkaši Karpoš Sokola savladali su večeras u Skoplju FMP iz Železnika rezultatom 88:81 (75:75 u regularnom toku meča).

Neobičan tok imala je ova utakmica, na kraju i veoma uzbudljiv. Karpoš je u prve tri četvrtine bio bolji rival, imali su puleni Dragana Nikolića konstantno vođstvo, koje je početkom poslednje deonice iznosilo i čak 15 poena razlike (64:49).

Ali, onda je usledio veliki pad u igri domaćih, a FMP je, predvođen sjajnim Filipom Čovićem, ekspresno istopio prednost ''Sokola''. I ne samo to, na dva i po minuta pre kraja gosti su uspeli i da povedu i dođu na prag trijumfa.

Svega 10 sekundi pre krja, FMP je vodio sa 74:71, ali su do kraja domaći uspeli da izbore produžetak, i to pogotkom Kendrika Perija u poslednjoj sekundi za 75:75.
-- --
U dodatnih pet minuta Karpoš ponovo preuzima kontrolu,gosti su se u par navrata vratili trojkom Lazarevića, pa poenimaČovića, ali više od toga nisu mogli, pa na kraju ''Sokoli'' slavezaslužen trijumf, deveti ove sezone.

FMP je ostao na osam pobeda.

Dragan Labović je sa 21 poenom i osam skokova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Mavra je upisao 18, Šepa 12 poena, ali je senku na trijumf Karpoša bacila povreda Vrkića.

U FMP-u najefikasniji Čović sa 17 poena.

Podsetimo, u prethodne dve večerašnje utakmice 21. kola, pobede su ostvarile gostujuće ekipe - Cedevita protiv Mornara u Baru, odnosno Mega Leks protiv Krke u Novom Mestu.

Nedelju veče obeležiće derbi između Partizana i Crvene zvezde mts od 18 časova u hali ''Aleksandar Nikolić''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Buitre
Sunday, 05.02.2017
12:12

Poslednji koš plavih je uz faul ali znamo zašto nije sviran.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Sunday, 05.02.2017
09:43

Pustite mi komentar.Nikoga nisam vredjao i kom. Ima veze sa utakmicom

avatar
Zauvek Plavac
Sunday, 05.02.2017
00:07

Bio bi sjajna zamena za Džikića ako ovaj ode.