Kako su igrači Zvezde doživeli poraz?

Autor: Beta Beta
petak 27.02.2015.
08:10
Izvor: Beta

Igra bolja od rezultata, od Reala nije sramota izgubiti, Zvezda se okreće narednim mečevima.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović ocenio je u četvrtak uveče da njegova ekipa nije zaslužila ubedljiv poraz od Real Madrida u osmom kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige.

"Ubedljiv je ovo poraz, ali nije realan. Nismo pružili dobar otpor Realu, bukvalno smo im davali lake lopte u ruke, a oni su ekipa koja to ume da iskoristi i protiv jačih, a tek protiv ekipe našeg kvaliteta",
rekao je Marjanović za agenciju Beta posle meča u Madridu.

Crvena zvezda poražena je u četvrtak uveče u Madridu od Reala sa 61:85 u utakmici osmog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

"Mislim da smo veći deo utakmice dobro branili njihov napad i taj neki pad u toj poslednjoj četvrtini je usledio zbog slabije odbrane... Oni su to maksimalno iskoristili, pogodili par šuteva i došli do rezultata koji nije toliko realan. U početku je delovlo da će utakmica ići drugačijim tokom", kazao je Marjanović.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović kazao je za Betu da "nije bilo realno" očekivati drugačiji ishod utakmice, ali da je ekipa, uprkos velikom zaostatku, trebalo "do kraja da igra".

"Ne volimo da gubimo, makar igrali sa Realom u Madridu. Tri četvrtine smo se držali dobro, pogotovo u prvom poluvremenu, kada smo izgubili tri, četiri lopte u prednjem polju... Oni su tada načinili preokret, iskoristili to. U trećoj četvrtini smo se vratili, ali oni su pokazali svoj kvalitet i ponovo vratili svoju prednost"
, kazao je Mitrović.

On je kazao da ekipa sada mora što bolje da se pripremi za fajnal-for Jadranske lige i da spremno dočeka završnicu regionalnog takmičenja.

"Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i da dodjemo do našeg cilja. Okrećemo se sada tome. Tom fajnal-foru, da zalečimo sitne povrede koje imamo i spremni dočekamo završnicu. Mogle bi i pobede u nastavku Evrolige mnogo da znače za ostala takmičenja", kazao je Mitrović.

Nikola Kalinić ocenio je da je veliki broj grešaka rezultat ubedljivog poraza.

"Svkako učimo iz ovih poraza. Stalno apostrofiramo da je Top 16 faza velika škola za nas, a tako je i sada. Tek sada vidimo, protiv ovakvih ekipa, koliko duga sezona i veliki broj utakmica ima uticaj na našu igru. Takodje, i neiskustvo je došlo do izražaja, fali u ovakvim utakmicama. Nije strašno izgubiti od Reala u Madridu... Znamo da smo dali sve od sebe
", rekao je Kalinić.

Zvezdi je poslednja, osma u Grupi E, sa sedam poraza, uz jedan trijumf u Top 16 fazi Evrolige, dok Real ima sedam trijufma iz osam utakmica i nalazi se na prvom mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke