Kako su Dalas Mavsi profitirali od prelaska Durenta među Voriorse?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 04.07.2016.
18:44
Izvor: Sportske.net

"Velika četvorka" je oformljena, Voriorsi su dobili možda i najboljeg strelca NBA lige.

BETA/AP Photo/George Nikitin
BETA/AP Photo/George Nikitin

Povezane vesti

Kevin Durent je potpisao dvogodišnji ugovor sa Golden Stejt Voriorsima, i tako šokirao javnost.

Odlučio se da odustane od Tandera i sreću potraži sa ekipom koja je minule sezone oborila sijaset rekorda, upravo Oklahomu porazila u finalu Zapada, ali je bez prstena ostala zahvaljujući "magiji" Kajrija Irvinga i velemajstorstvu Lebrona Džejmsa.

Žarko želi "Larija" u rukama i "prsten" na ruci, te je rešio da se "mane" Tandera koji su bili uvek "tu negde u vrhu" ali nikako nisu uspevali da se popnu na tron, pa je "lukavo" odabrao gotovu stvar.

Pridružio se najkorisnijem igraču lige iz dve prethodne sezone, jednom od najboljih šutera na svetu i momku koji važi za jednog od najboljih defanzivaca lige, u nadi da će konačno izboriti prsten. Baš "takmičarski" odabir, moglo bi se reći.

Kako sada Voriorsi moraju da iskeširaju 54,3 miliona dolara Durentu u naredne dve godine, vreme je da se oslobode "balasta".

Prvi na tapetu je Herison Barns, koji je bi mogao dobro da se okoristi dolaskom Durenta na njegovo mesto.

I ranije je mladi Barns izjavljivao kako bi voleo da bude vođa neke franšize, i da ga "guši" velika trojka, te i da bi mogao da napusti "Orakl" arenu u potrazi za tim.

U potrazi za nečim, od čega je Durent odustao.

Upravo to će Barns po svemu sudeći i dobiti, kako su mu Dalas Maveriksi spremili četvorogodišnji ugovor vredan 94 miliona dolara.

U glavni grad Teksasa će doći kao zamena za Čendlera Parsonsa koji će u Grizlise, te će automatski dobiti status jedne od zvezda ekipe, a s obzirom na njegove godine realno je očekivati da za par godina postane i prva zvezda Mavsa.

Voriorse će najverovatnije napustiti i Endrju Bogut, čijeg 11 miliona dolara vrednog ugovora bi franšiza iz Ouklenda rado da se reši.

Oni će pokušati da ga trejduju, te ćemo u narednim danima saznati gde će karijeru nastaviti Australijanac hrvatskih korena, koji je svojevremeno bio prvi pik na draftu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul George
Monday, 04.07.2016
19:49

Dokaz zasto OKC nikad nista nije uradila,jer je Durant mali igrac,ovo sto je uradio je lose,dokaz nemoci,ocekujte pravi odgovor Kralja Jamesa.

avatar
Dragojevic Andrija
Monday, 04.07.2016
19:42

za dalas ce biti jako pojacanje u vidu barnsa.. ne bih volio da ode ali ce otic vjerovatno.