Kako je povreda Ronda pokvarila žurku na Istoku

Autor: Boban Filipović
subota 29.04.2017.
15:24
Izvor: Sportske.net

Ako je postojalo zrnce nade da neko može da pomrsi račune Klivlendu na Istoku, sada više ne postoji...

EPA/CJ GUNTHER
EPA/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Dobili smo polufinalne parove u istočnoj konfrenciji, sve što se dogodilo u prvoj rundi plej-ofa bilo je baš onako kako smo predvideli, osim u duelu između Seltiksa i Bulsa, u kom je potpisnik ovih redova prognozirao sedam utakmica.

Favoriti su prošli dalje, pa ćemo u polufinalu gledati reprizu prošlogodišnjeg konferencijskog finala Klivlend - Toronto, kao i duel Boston - Vašington.

Šampion je prvi prebrinuo brige oko plasmana u drugu rundu, LeBron i družina su počistili Indijanu, dobili seriju sa 4:0, mada se mora istaći da su Pejsersi u tri utakmice bili ravnopravni sve do poslednje sekunde i da su dva puta mašili šut za pobedu.

Naredna prepreka Klivlendu u odbrani šampionske titule biće Reptorsi, dok Indijanu po svoj prilici očekuju velike promene. Lari Bird je već podneo ostavku na mesto predsednika franšize, što najverovatnije znači i odlazak prve zvezde tima Pola Džorža.

Milvoki je namučio Toronto, malo je falilo da puleni Džejsona Kida izbore majstoricu, u šestoj utamici pred svojom publikom su istopili minus 25, ali je DeRozan povukao u finišu i završio posao. Janis Adetokunbo je junački, poput Atlasa, nosio tim na svojim leđima tokom cele serije, međutim, na kraju ipak presudio kvalitet Kanađana.

Primetno je da Reptorsi imaju dosta slabosti, teško da će moći da ih sakriju protiv Klivlenda, koji je ne samo kvalitetetniji tim, već i odmorniji. Stoga prognoza - Kavsi idu sigutno idu dalje, uz "plafon" dve pobede Toronta u seriji.

Cavaliers Raptors Basketball

Trebalo bi da bude mnogo zaimljivije u okršaju Boston Seltiksa i Vašington Vizardsa, ekipa koje su vodile pravi rat na terenu u regularnom delu sezone. Ko je iole pratio, sigurno se seća incidentnih situacija sa Džonom Volom i Džejom Krauderom u glavnim ulogama.

Celtics/Wizards in Round 2. Who ya got?

A post shared by NBA on ESPN (@nbaonespn) on Apr 28, 2017 at 7:50pm PDT


Vašington, žargonski rečeno, ima dobar momentum. Ova generacija igra najbolju košarku u poslednjih 40 godina u prestonici. Atlantu su eliinisali baš onako kako sam predvideo, mada to nije bilo preterano teško, kada se uzmu u obzir činjenice da obe ekipe igraju mnogo bolje kod kuće nego na starni i da Houksi jednostavno nemaju dovoljno materijala na spoljnim pozicijama da pariraju u celoj seriji Volu, Bilu i "džokeru" sa  klupe Brendonu Dženinsu.

Kada je reč o Bostonu, mogu da se zahvale Svevišnjem što se povredio njihov bivši igrač Radžon Rondo, inače bi verovatno bili počišćeni.

Po notama sjajnog pleja Bulsi su uzeli dva brejka u 'TD Gardenu' i poveli sa 2:0, mnogi su to protumačili kao refleksiju šoka u redovima Kelta zbog smrti sestre prve zvezde tima Ajzee Tomasa neposredno pred početak serije, ima i toga, ali na parketu je bilo jasno da je Čikago sa Rondom u timu bolji i kvalitetniji od Bostona.

Onda je usledila povreda bivšeg asa Seltksa, člana poslednje gerenacije ove frašize koja je osvojila prsten, u takvoj konstelaciji snaga Bulsi nisu imali nikakve šanse protiv timski boljeg rivala, koji je posle prvog vraćenog brejka podigao glavu, sve vedete Bostona su zaigrale mnogo bolje, epilog su četiri vezane pobede, a junak serije je bez ikakve dileme bek Ejvori Bredli, koji je brljirao u oba smera.

Ispostavilo se da je Džimi Batler ipak precenjen igrač, da nije sposoban da nosi tim na svojim leđima, posebno su žalosno izgledale situacije u kojima je on glumio plejmejkera gde se sve svodilo na silovanje i iznuđene faulove na ime u "mis mečevima". Takođe, godine i povrede su sprečile Dvejna Vejda da povuče jače, veteran je odigrao samo dva meča u seriji kao u svojim najboljim danima i njegovo telo jednostavno nije moglo da izdrži nove zadatke uslovljene Rondovom povredom.

Bulls are a different team without Rondo.

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on Apr 28, 2017 at 4:33pm PDT


'Verizon Centar' u Vašingonu će biti mnogo teža "tvrđava" za osvajanje od Junated Centra za Seltikse, ali oni ipak važe za favorita. Ako ni zbog čeg drugog, onda zbog prednosti domaćeg terena i 'jedinice' koja stoji uz njihovo ime zbog prve pozicije na Istoku u regulanom delu sezone.

Ipak, ko god prođe u finale u okršaju Kelta i Čarobnjaka, tamo neće imati šta da traži protiv Klivlenda.

Jedini tim, koji bi mogao da pruži iole dostojan otpor šampionu na Istoku su kompletni Bulsi, koji su ga 'počistili' u regularnom delu sezone i zbog kojih su LeBron i društvo i izabrali drugo mesto pred doigravanje.

Magic Cavaliers Basketball

Dakle, konačna prognoza je da ćemo Kavalirse gledati u velikom finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 29.04.2017
21:12

Neverovatna steta za Bulse, sigurno su bolji i prosli bi dalje, ali ne moze se bez najznacajnijeg igraca, bez koga su daleko slabiji...Ono sto Jovke predstavlja za tim Zvezde, to je Rondo za Cikago, i ekipe su bez pomenutih naprosto slabije za barem 30%, steta bas velika....

avatar
Billionaire
Saturday, 29.04.2017
16:03

No Rondo no party!