Kako je Partizan odlučio da igra u FIBA Ligi šampiona?

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.05.2017.
09:42
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Izgleda da je i posle skoro godinu dana ovo pitanje aktuelno i da nije dobilo definitivan odgovor.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Na tu temu je, između ostalog, ponovo govorio i bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas u intervjuu za ''Informer''.

Ipak, Đilas nije želeo da otkrije zbog čega su u Partizanu odlučili da umesto u Evrokupu nastupe u manje atraktivnoj FIBA Ligi šampiona, iako je u javnosti shvaćeno da su crno-beli bili pod pretnjom suspenzije od strane KSS, a pod pritiskom iz FIBA.

Iz Đilasove najnovije izjave, utisak je da se tu krije još nešto što bi, po njegovim rečima, trebalo da otkriju čelnici Partizana. Ipak, njegov zaključak je da su crno-beli letos doneli ispravnu odluku.

''Ja neću reći kako je Partizan doneo odluku da igra FIBA ligu šampiona. To bi trebalo oni da pričaju, ako žele.

Bilo je priče da ako zaigraju u FIBA Ligi šampiona neće moći više u Evrokup, pa sad vidimo da će moći.

Bez obzira na to, mislim da je za Partizan bilo bolje što je igrao FIBA Ligu šampiona. Nisu imali dovoljno igrača da igraju Evrokup. Ne vidim da su Budućnost i Cedevita bili nešto uspešniji'',
izjavio je Đilas.

On je, takođe, otkrio i da je posle odlaska sa čela KSS odbio da se kandiduje za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, a izneo je i svoj stav po pitanju nastupa Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije, odbacivši pritom sumnje da se tu pita i njegov menadžer Miško Ražnatović.

''Ne možemo da se ponašamo kao da su igrači deca od 12 godina, kojima su potrebni tata i mama da im kažu da li da igraju za reprezentaciju. Oni su punoletni i sami donose odluke. Ne govori im menadžer šta da rade'',
poručio je Đilas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 02.05.2017
14:42

Kad vec pricas o Partizanu, prosvetli nas de ona hala koju si obecao 2010. godine pred predstavnicima EL.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 02.05.2017
12:22

Veoma jednostavno, ponajvise pobegli su u krilo Fibe sopstvenom voljom, i bez ikakvih vecih razmisljanja u to vreme, jos na samom pocetku, pre mnogih drugih i onako kukavicki, smatrajuci to kao dobar potez.... U grane ogranizacije su se priklonili, koja je delovala kao neko ko konacno moze pobediti u ratu sa Ulebom,....i to su drugi put u zadnjih 15god uradili (uradice i treci put jednog dana sigurno kada Fiba opet pokaze zube). To im ni prvog puta Uleb nije oprostio, tek sada nece...Dali su se opet vernost organizaciji koja samo ide na blef i nista pritom konkretno i znacajno ne nudi. Gospoda koja su samo pretila praznom puskom, i izivljavali se na slabijima, kako savezima, tako i klubovima...njihov problem je bio sto nisu ostvarili pravo nastupa u EC kao prvo, ali jos veci problem je bio u strepnji naseg saveza, koji obicno uvek ispasta oko ovakvih delikatnih pitanja, i to se srusilo na njih kao slabije pomenute pripadnike, jer je moralo tako, i to je to. Uostalom, zadnji put su se strasno brukali u EC i molili se, da samo ne bude -30.....sada bi podjednako isto, ili pak i gore prosli tamo u EC, sa ovim slabijim i jos smesnijim sastavom i komedijalnom igrom...Nista nemaju od ucesca u EC, osim velikih poraza, eventualne bruke koja bi pukla tamo, i samo troskova i povecanja dugova....LS im placa sve, troskovi ne postoje, sa kvalitetom tu su, i konkurentni sasvim, moze da se raduju pobedicama tamo....Uopste nemaju odgovore i niko od njih da potkrepi nekom cinjenicom, zbog cega su navodno ucenjeni, sta se ima od toga, ili sta vec.....

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 02.05.2017
13:03

Posle svih pretnji i ucena napisati ovako nešto....Koliko ti mrziš Partizan ...idi brate komentariš FMP pošto vidim da si izuzetno uspešan u anal lizama ...Dragane odmori se praznik je.

avatar
Kilavi Milojko
Tuesday, 02.05.2017
11:56

Па зар није беше чика Небојша Ч. крив? И Звезда? Зар није беше Звезда, силно уплашена надолазеће Партизанове силе и моћи, излобирала код Бартоломеа да се црно-белима понуди банана, уместо Еурокупа? Како сад није? :)

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 02.05.2017
13:04

Zašto kažeš zvezda kad svi znamo da je Nebojša vlasnik drugog kluba?

avatar
Tuesday, 02.05.2017
10:01

A posebna je prica zbog cega je samo napravljen problem proslog leta iako smo svi u prici sa EKA...

avatar
Tuesday, 02.05.2017
10:00

A zašto Partizan nema igrače za EK i €L? Zato što nema sponzore. A zašto nema sponzore? Zato što su mu oteti i prebačeni u drugi klub. Zašto nije igrao EK, a ne LŠ ove sezone? Zato što je bio ucenjen i sa ono malo sponzora što su mu ostavili. To se zove veštačko uništavanje konkurencije i pravljenje monopola u košarci. Još uvek se ne osećaju posledice jer u reprezentaciji su glavni igrači još uvek bivši igrači Partizana kao i selektor, a kad se uradi smena sa igračima iz fabričke košarke očekujem strmoglavi pad srpske reprezentacije. Džaba vam novci, nemate znanja moji sinovci.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 02.05.2017
12:46

Sinak prica o sponzorima, a u realnosti kada im pogledas na dresu ono svetle 3 jaka drzavna sponzora (Nis , Aerodrom i Telekom), na sredini terena im sija Milsped, sa svih strana neki sponzori...i onda dodje neko ovde da na naprica bajku o nemastini sponzorstava, jadni oni...kako da ne, vidi se....

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 02.05.2017
14:08

Deco, i ja lud sto se objasnjavam sa vama, ali ajd..Samo od Telenora se dobija duplo vise, od cifre za koju neki ovde ocigledno navode za sva primanja od navedenih sponzora ukupno...Jos 3 jaka drzavna koji navodno nisu dali, kako da ne...sponzorstava kasne, i nama je bio taj problem, ali ugovori se postuju...ovde su odavno problemi otvorenih budzeta koji se tesko krpe, kasnjenja sponzora, i visemesecna kasnjenja plata igracima, to nije nikakva novost, osim za vas, tesko neobavestene ocigledno...

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 02.05.2017
13:46

Tri jaka sponzora od kojih sve ukupno dobijes izmedju 300k-400k. Tri jaka sponzora koje prosle godine od februara do juna evro nisu dali, jer smo vas obrukali u 1/2 kupa. Mi vam damo ta tri sponzora sa primanjima koja mi imamo, dajte nam vi tog jednog, Sendvic si i ovom komentarom zaradio, svaka ti cast.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 02.05.2017
13:06

Ne nego zato što je po upprd-u (ako nadješ slično u svetu častim)njemu obrisan dug od 18 miliona (ako nadješ slično u svetu lastim) i posle je jednom drugom klubu navodno pozajmljen brend tj .slično ime pa se taj klub takmičio umesto Partizana a eventualni trofeji su ipak išli ....eto zato.

avatar
Tuesday, 02.05.2017
09:53

Koliko ovde vidim j... lud zbunjenog!

avatar
Tuesday, 02.05.2017
09:49

Naravno da je postojao jos jedan razlog, a taj razlog je bila pretnja oduzimanjem sponzora za sta nisu hteli da cuju u upravi jer bi u tom slucaju ostali bez svojih -teskom mukom zaradjenih- plata!!! I naravno da menadzeri (i) u kosarci govore svojim igracima sta da rade, ali to ne znaci da ovi moraju da ih poslusaju, tu se vide karakter i snaga licnosti!