Kako je na -110°C? Pitajte crveno-bele!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.09.2014.
19:13
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Stručni štab i košarkaši Crvene zvezde Telekom iskoristili su slobodan dan u Istanbulu da posete kompleks klinike Aćibadem a tom prilikom su iskusili kako je boraviti u hladnoj sobi na -110°C.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze se u Istanbulu gde ih u petak očekuje poslednja utakmica na pripremnom turniru pod nazivom "Glorija Kup".

Nakon poraza od CSKA i Fenerbahčea izabranici Dejana Radonjića danas su dobili slobodan dan a deo stručnog štaba i prvotimaca iskoristio je priliku da ode u posetu medicinskom kompleksu klinike Aćibadem.

Posebnu atrakciju u ovom velelepnom objektu predstavlja hladna soba u kojoj se temperatura spušta na naverovatnih -110 stepeni celzijusa.

"Ona služi za brži i bolji oporavak posle napornih treninga i za oporavak od različitih povreda. Sastoji se od dve prstorije, u prvoj je temperatura -50 stepeni i ona služi za adaptaciju. Posle minuta provedenog u njoj automatski se otvaraju vrata druge prostorije u kojoj je temperatura -110 stepeni u kojoj sportisti provode samo dva minuta. Sve to dovodi do naglog poboljšanja cirkulacije i to kroz čitavo telo, a ne samo lokalno što se postiže stavljanjem leda. Posle ovog tretmana osećaj je izvanredan" objasnio je fiziterapeut Crvene zvezde Telekom.

Priliku da se uvere kako izgleda boravak u hladnoj sobi imali su Branko Lazić, Nikola Rebić, Stefan Jović i Đorđe Kaplanović koji su posle svega svoje iskustvo podelili sa onima koji neće biti u stanju da ga sebi priušte.

"Veoma ledeno. Prvi minut je bio ok, ali svaki naredni sekund je bilo sve hladnije i sve teže. Uspeli smo da izdržimo nekako ta dva minuta, ali sam siguran da bi posle toga bilo nepodnošljivo" rekao je Branko Lazić.

Zanimljivo je da su košarkaši crveno-belih na ovako niskim temperaturama bili bez odeće, sa štitnicima za uši, specijalnim maskama za usta u nos, uz rukavice i papuče.

"Vrlo neobično iskustvo. Ali, kako su nam rekli, tek za sat vremena ćemo osćati sve blagodeti ovog tretmana" zaključio je novajlija Stefan Jović.

Poslednju utakmicu na "Glorija Kupu" u Istanbulu košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju u petak protiv Anadolu Efesa koji će u narednoj sezoni sa klupe voditi Dušan Ivković a deo tima biće i Nenad Krstić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke