Kako je Dejvis "flertovao" sa istorijom?!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.03.2015.
09:59
Izvor: Sportske.net

Sjajni košarkaš Pelikansa izgubio meč protiv Denvera, ali je imao neverovatan skor 36 poena, 14 skokova, 9 blokada, 7 asistencija! Bio je blizu "kvadrupla", sam petorici u istoriji to je pošlo za rukom!

Beta/AP Photo/Scott Threlkeld
Beta/AP Photo/Scott Threlkeld

Povezane vesti

Dejvis je bio neverovatan protiv Nagetsa, a ipak, njegov tim je izgubio posle dva produžetka.

Blokada i tri asistencije su mu nedostajale da se upiše u istoriju, kvadrupl dabl, odnosno dvocifrene brojke u četiri kategorije su napravila samo petorica igrača u NBA ligi.



Ljudi iz Pelikansa su noćas tvrdili da je poslednji put to nekome u NBA ligi pošlo za rukom pre 30 godina, nisu bili u pravu. Poslednji je Dejvid Robinson, 1982.

"Admiral" je u sudaru sa "lošim momcima" iz Detroita ubacio 34 poena, imao po 10 skokova, asistencija i blokada.



Četiri godine pre njega je isto napraila još jedna legenda, Hakim Oladžuvon. "The Dream" je 1990. učinio isto dva puta, u mečevima sa Milvokijem i Golden Stejtom.

Protiv Baksa je napravio 18 poena, 16 skokova, 10 asistencija i 11 blokada, protiv Voriorsa 29 poena, 18 skokova, po 10 asistencija i rampi.



Centrima su svakako najveći problem asistencije, zato retko prave i tripl-dablove, a moguće je napraviti i bez blokada. To je pokazao Alvin Robertson za San Antonio 1986. protiv Feniksa. Čovek koji je bio poznat kao fantastičan kradljivac lopti je imao učinak 20 poena, 11 asistencija, 10 skokova i 10 ukradenih lopti!



Prvi kome je pošlo za rukom da se upiše u istoriju na ovaj način bio je Nejt Turmond, pre 40 godina. Košarkaš Čikaga je ubacio 22 poena, imao 14 skokova, 13 asistencija i 12 blokada.

"Nate the Great" je ostao upamćen kao jedan od najboljih skakača i blokera u istoriji košarke, a zanimljivo da je "kvadrupl" napravio na debiju za Bulse.

Kako to da ranije nije bilo ovakvih ostvarenja sa igračima poput Čembrlena, Rasela i sličnih? Pa, nisu brojane blokade, sve do 1973.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke