Kakav meč u Vitoriji, Laboral ostaje u igri!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 08.06.2016.
23:09
Izvor: Sportske.net

Laboral Kuća je na domaćem terenu slavila protiv Barse i tako smanjla rezultat u seriji na 2:1.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Kakav košarkaški spektakl u Vitoriji! Ekipa Laboral Kuće savladala je ekipu Barselone koja je manje od sekunde do kraja regularno dela bila na korak od odlaska u finale.

Barsa je konstano bila u vođstvu, ali se ekipa Laborala neprestano vraćala, te je egal bio na snazi do samog kraja.

U poslednjim trenucima regularnog dela, Davis Bertans je pogodio trojku za izjednačenje 74-74. U sledećem napadu, fantastinčni Tomas Satoranski postiže dva poena, na manje od sekunde do kraja susreta. Svi su mislili da je kraj, kako Velimir Perasović nije imao tajm-aut. Ipak, Adam Hanga je u očaju poslao loptu na fenomenalnog Burusisa, koji uspeva da je prihvati i ubaci u koš Barselone!


Otišlo se u produžetke! Tornike Šengelija je postigao prve poene u "overtajmu" i tako doneo prednost Kući prvi put posle druge četvrtine.

Prednost se smenjivala, Samardo Samjuels je bio na pragu da izraste u heroja, ali je u izglednoj sitauciji napravio korake i tako propustio priliku da Barsi donese "luft" od tri poena, te je na drugoj strani poentirao Majk Džejms i vratio prednost domaćinu. Junak je još jednom bio Burusis, pogodio je trojku za svoj 32. poen, i doneo, ispostaviće se nedostižnih, 4 poena prednosti Laboralu.

Igrač utakmice je naravno bio sjajni grčki centar, a njegov "sajdkik" je bio sjajni Amerikanac Majk Džejms, koji je postigao šest poena u produžetku.

Ukupno je Burusis skupio 32 poena, a indeks uspešnosti mu je bio neverovatnih 39!

Pratio ga je Džejms sa 17 poena, a u poraženom taboru je Tomas Satoranski bio najefikasniji sa 19 poena i indeksom 20. Pratili su ga Tomić i Semjuels sa po 13 poena, a dvocifren je bio i Abrines sa 14 poena.

Laboral je na kraju slavio sa 89:83, te će još jednom dočekati Katalonce u nadi da mogu do majstorice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke