Kakav derbi! Zvezda dobila dramu u ''Morači''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.01.2015.
19:51
Izvor: Sportske.net

Pogotkom Nikole Kalinića šest sekundi pre kraja, Crvena zvezda Telekom je savladala Budućnost u Podgorici i nastavila seriju nepobedivosti u ABA ligi!

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Duel Budućnosti i Crvene zvezde Telekom, vodećih ekipa u dosadašnjem toku ABA lige, opravdao je večeras epitet derbija 19. kola ovog takmičenja.

Posle mnogo uzbuđenja i preokreta, crveno-beli su slavili sa 77-76!


Prvo poluvreme proteklo je najvećim delom u izjednačenoj igri obe ekipe, smenjivali su se u vođstvu jedni i drugi, da bi u finišu prvog poluvremena, Budućnost pojačala ritam i od 30:30, serijom 8:2 stigla do šest poena viška, a zatim na kraju prvog poluvremena i do ''plus sedam'' - 41:34.

Kako je završila prvo, Budućnost je tako započela i drugo poluvreme. Zvezda u tim trenucima nije imala rešenja za raspoloženog Rejnoldsa, zahvaljujući čijim trojkama domaći tim stiže i do najubedljivije prednosti - 49:34!

Činilo se tada da će Podgoričani uspeti da prelome meč u svoju korist, ali tako nije mislio Markus Vilijams. Doduše, prvo je Čarls Dženkins svojim pogotkom prekinuo seriju domaćih, za 49:36, da bi zatim Vilijams započeo svoju seriju trojki, koja je trajala u najvećem delu treće četvrtine.

Prednost domaćih se nezadrživo topila, trojkom Luke Mitrovića Zvezda je izjednačila na 54:54, da bi zatim Vilijams vratio prednost na stranu crveno-belih.

Tu se Zvezda nije zaustavila, dominirali su crveno-beli u tim trenucima i još jednom trojkom Markusa Vilijamsa stigla do ''plus 8'' - 54:62!

Na startu poslednje deonice Čarls Dženkins je istrčao kontru, bio je potpuno sam pod košem Budućnosti, ali je promašio čist zicer, propustio priliku da Zvezdi donese i dvocifrenu prednost, posle čega su se domaći trgli, poenima Subotića sa linije penala smanjili na 56:62, što je bio početak njihove nove serije.

Zvezda je izgubila svoj fenomenalni ritam iz treće četvrtine koju je dobila sa 28-13, Šehović, Rejnolds i ostali iz redova domaćih su se ponovo razigrali i na ulasku u sam finiš doneli osetnu prednost ekipi Budućnosti - 73:67 na ulasku u poslednji minut.

Zvezda, međutim, uspeva da meč uvede u dramatičnu završnicu, na deset sekundi pre kraja, smanjila je na 75-74, kada je fauliran Omar Kuk, koji pogađa samo jedno slobodno bacanje za 76-74.

Usledio je prekršaj nad Vilijamsom na drugoj strani, na šest sekundi pre kraja. On je pogodio jedno, drugo promašio, ali je najviši u skoku bio Nikola Kalinić, poentirao i izrastao u junaka ovog meča - 76:77!


Serbia Euroleague Basketball


Pobeda Crvene zvezde Telekom, koja je nastavila fenomenalnu seriju trijumfa u ABA ligi!

Markus Vilijams je večeras najavio povratak u formu iz prvog dela sezone. Bio najefikasniji u Zvezdinim redovima sa 19 poena (2-5 za dva, 4-6 za tri poena), uz šest asistencija. Pored njega, odlični su bili i Cirbes sa 18 poena i 7 skokova, odnosno Čarls Dženkins sa 17 poena. Ali, uloga junaka je, kako rekosmo, ipak pripala Nikoli Kaliniću, koji je meč završio sa šest poena i osam skokova.

Podgoričane su predvodili Rejnolds sa 18 i Subotić sa 13 poena.

Utisak je da je posle nekoliko poraza u Evroligi, crveno-belima baš trebao jedan ovakav meč, da ponovo vrate poljuljano samopouzdanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak