Kajri kao posednut, Pop mrzi rođendane, kraj za Raduljicu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 29.01.2015.
08:18
Izvor: Sportske.net

Partija sezone Kajrija Irvinga i rekord NBA u tekućem šampionatu. Greg Popović "proslavio" rođendan, Miroslav Raduljica završio avanturu u Minesoti. Hjustonu državni derbi, Atlanta nastavlja da teroriše Istok, odlične partije Dragića i Nurkića.

Beta/AP Photo/Mark Duncan
Beta/AP Photo/Mark Duncan

Povezane vesti

Velika noć Kajrija Irvinga. Lebron Džejms je sedeo u prvom redu, povređen, ali ovoga puta nije morao da brine zbog tima. Kajri je brojao do 55 njegov rekord karijere, a Kavsi su nastavili seriju pobeda i bez svog povređenog lidera. Žrtva je bio Portland, Irving je ubacio 11 trojki, 24 od poslednjih 28 poena svog tima, 16 od 20 u poslednjoj četvrtini.

Srušio je rekord dvorane koji ne drži Džejms, već veliki Alen Ajverson sa početka veka. Ovo je i najveći broj poena u sezoni, do noćas su najviše dali Klej Tompson i Mo Vilijams, po 52.

Zanimljivo Irving je promašio prvih sedam šuteva na utakmici. Kod Blejzersa, Oldridž 38 poena, ali o tome niko nije pričao posle meča.

Ni Lebron nije hteo da elaborira, zamolio je novinare da se posvete Irvingu.

"Ovo je njegova noć", rekao je "Kralj" medijima.

Wizards Suns Basketball

Goran Dragić je sa 20 poena vodio Sanse do pobede nad Vizardsima. Gosti su koševima Ota Portera prišli na dva poseda u finišu, ali je odlični Markif Moris završio posao. Vašington je igrao četvrtu utakmicu u pet dana, delovali su isceđeno, dopustili domaćima da odu na +22, jasno, nisu uspeli da okrenu. Ovo je sedmi meč u nizu za Feniks kod kuće, imaju skor 5-2.

Klipersi nemaju sluha za "Džez". Dobili su i 13. put u nizu Jutu. Džamal Kroford je ubacio 21 poen, gosti iz El-Eja su okrenuli u poslednjoj četvrtini, baš kao i pre par večeri u Denveru. Nevolje za Jutu slede, imaju težak raspored kod kuće u naredna četiri meča, čekaju Voriorse, Blejzerske, "Grizlije" i Sanse.

Hornets Spurs Basketball

Greg Popović je proslavio 66. rođendan, mada nikome to nije dozvolio ni da pomene, ni da slavi. Protiv Šarlota mu je tim poklonio 997. pobedu u karijeri.  Toni Parker je dao 17 poena, poručio novinarima da ga pitanjem o trenerovom rođendanu uvaljuju u nevolju.

"Znamo koliko mrzi proslave pa smo mu otpevali rođendansku pesmu", rekao je Francuz.

Mavericks Rockets Basketball

Derbi Teksasa pripao je Hjustonu. Bez Hauarda su Roketsi slavili protiv Mavsa koji jasno je nisu u formi. Harden je ubacio 17 poena, Džoš Smit 18, čak šestorica domaćih igrača bili su dvocifreni. Dalas nije imao odgovor, mada je Harden na +3 namerno faulirao Čendlera. Ovaj je promašio oba bacanja, a još jednu šansu Dalas je prokockao kada je Terens Džons blokirao Montu Elisa. Lopta je završila u autu, Čendler Parsons je pogrešio, posle je Harden sa dva bacanja dotukao Dalas. Monta Elis je ubacio 33 poena, ali je njegov tim napravio 23 greške, jasno je kako su doživeli četvrti poraz u nizu.

Kings Raptors Basketball

Raptorsi su zasuli Sakramento trojkama, ubacili su ih čak 17, dobili su četvrti meč u nizu. Kingsi su dopustili rivalu seriju 29:10 u finišu treće četvrtine kada su Kanađani praktično i prelomili meč. Šesti čovek Toronta Lu Vilijams je ubacio 27 poena, na drugoj strani Gej u sedmon uzastopnom porazu svog tima 22.

Filadelfija je zaustavila Detroit na samo 69 poena, Pistonsi su ličili na tim sa početka sezone kada ni mogli da pobede nikoga. Jasno, biće teško bez Dženingsa, Majkl Karter Vilijams je bio lider Siksersa, ubacio je 14 poena, imao 10 asistencija i 9 skokova.

Thunder Knicks Basketball

Iznenađenje u Njujorku, Niksi su uz 31 poen Mela Entonija savladali favorizovanu Oklahomu, Tanderu nisu pomogla ni 40 poena Rasa Vestbruka. Povređeni Durant može da bude opravdanje, a igrači popuz Lansa Tomasa i Lengstona Geloveja su imali svoje veče i odličan učinak u neočekivanoj pobedi jednog od najgorih timova lige.

Celtics Timberwolves Basketball

Kevin Martin se vratio, Minesota je pobedila. Nedostajao im je, ubacio je 21 poen, Peković je dodao 14, Dieng 16, pa se konačno domaća publika radovala, posle 10 poraza u nizu u "Tardžet centru". Naredne nedelje se očekuje i povratak Rikija Rubija pa će stvari biti bolje. Ovo je ipak još jedna izgubljena sezona za Minesotu.

Miroslav Raduljica je otpušten, umesto njega na deset dana je stigao Lorenco Braun koga su svojevremeno birali kao 52. pika na draftu 2013. Sinoć je bio odličan, a naš centar je za pet mečeva, bez šanse da igra, ubacivao u proseku 1.6 poena, i imao skok po meču.

Denver je prekinuo seriju Pelikansa, Nagetsi su imali crni niz od sedam poraza, Aron Alfalo ih je predvodio sa 20 poena. Odličan i Jusuf Nurkić, 15 poena, 9 skokova, 2 blokade, šut 7 od 9 iz igre.

Nets Hawks Basketball

Lider Istoka Atlanta je arhivirala i Netse, njihova 17. pobeda u nizu. Pol Milsap je bio centralna figura sa 28 poena i 15 skokova. Houksi su dobili 31 od poslednje 33 utakmice, imaju prednost u konferenciji od 7 pobeda, ako ovako nastave mogli bi znatno pre kraja sezone da obezbede prvo mesto. Loše veče za Peru Antića, promašio je svih osam šuteva. Kod Bruklina Džo Džonson 26 poena, Džaret Džek 14, uz 13 asistencija. Inače, Atlanta je već izjednačila broj pobeda iz prošle sezone, kada su sa negativnim skorom 38-44, kao osmi uspeli da se dokopaju plej ofa.

Dodajmo, kad pričamo i o Netsima da je Mirza Teletović pušten kući iz bolnice posle problema koje je imao sa krvnim ugrušcima u plućima. Završio je sezonu, ali se očekuje njegov potpuni oporavak.

Rezultati:

Filadelfija - Detroit 89:69
Klivlend - Portland 99:94
Njujork - Oklahoma 100:92
Hjuston - Dalas 99:94
Minesota - Boston 110:98
Nju Orleans - Denver 85:93
Atlanta - Bruklin 113:102
Toronto - Sakramento 119:102
Juta - Klipersi 89:94
San Antonio - Šarlot 95:86
Feniks - Vašington 106:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke