Kad "poleti" MVP Bjelica...

Autor: Boban Filipović
nedelja 17.05.2015.
20:00
Izvor: Sportske.net

Najkorisniji igrač Evrolige ove sezone napravio jedan od najlepših poteza meča za treće mesto između Fenerbahčea i moskovskog CSKA.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Ekipa Željka Obradovića je na krilima Nemanje Bjelice, Endrjua Gaudoloka i Nikosa Zisisa uspela da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu, uprokos činjenici da je 'Armija' početkom treće deonice imala plus 28!

Nemanja Bjelica je u nekoliko situacija u iu tom periodu Fenerove dominacije demonstrtirao zbog čega je MVP Evrolige ove sezone.

Ovo NBA zakucavanje je samo jedan od primera.


Osim toga, 'Beli' je ubacio jednu dalekometnu trojku za 77:77, leteo po terenu, skakao, krao lopte razigravao saigrače... Istina, podbacio je sa linije penala budući da je imao samo 50% uspešnosti,  ali je zaista neshvatljivo zbog čega kod sudija na ovom fajnal-foru ima sraman tretman.

CSKA je u finišu zbio redove i uspeo da slavi rezultatom 86:80 bez povređenog pleja Miloša Teodisića, a najblolji pojedinac meča. računajući indeksne poene, bio je Nemanja Bjelica.

MVP Evrolige je zabeležio dabl-dabl učinak od 18 poena i 10 skokova, uz to je imao po tri asistencije i krađe za ukupan indeks korisnosti 26.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke