Kad nema Tea i De Koloa, tu su Higins i Džekson - Desetkovani CSKA slavio u Tel Avivu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 21.12.2016.
22:04
Izvor: Sportske.net

Aktuelni prvak Evrope nastavio je da deli lekcije u Evroligi, slavili su bez dva najbolja igrača na gostovanju u Izraelu.

twitter.com/EuroLeague
twitter.com/EuroLeague

Povezane vesti

Izabranici Dimitrisa Itudisa nadigrali su Makabi iz Tel Aviva, bez Miloša Teodosića i Nanda De Koloa. Slavili su na gostovanju "Armejci" rezultatom 76-80 (31-16, 15-26, 13-16, 17-22).

Makabi je bolje otvorio meč, prvi kvartal su rešili u svoju koris sa čak 15 poena prednosti.

Drugu deonicu takođe bolje otvara domaća ekipa, nakon nešto manje od pet minuta igre vodili su sa 40-23, ali od tog trenutka CSKA kreće da se vraća.

Napravili su gosti seriju 0-7, pet poena je tada upisao Mihail Kulagin, da bi nakon dvojke Erona Džeksona 12 sekundi pred kraj prvog poluvremena spustili na svega četiri razlike.

Sa tolikom razlikom u korist domaćina se otišlo na poluvreme, a u trećem kvartalu je Makabi uspešno odolevao sve do četiri minuta do kraja treće deonice, kada je poenima Korija Higinsa sa linije penala CSKA došao do prednosti (52-53).

Makabi je uspeo da se vrati, te su sa pola koša prednosti ušli u poslednjih deset minuta.

Nastavlja se rezultatska klackalica u poslednjoj deonici, a poenima Higinsa na 20 sekundi do kraja "Armejci" stižu do četiri poena prednosti, ispostavilo se da je to i konačan rezultat kako Makabi nije uspeo da poentira u narednom napadu.

Higins je proglašen za igrača utakmice, upisao je 16 poena i tri asistencije, ali je pogađao u bitnim trenucima.

Pratili su ga Fridzon sa 13 i Eron Džekson sa 12 poena i pet asistencija. Po devet poena su upisali Kajl Hajns, Mihail Kulagin i Semen Antonov.

Endru Gaudlok je bio najefikasniji u redovima Makabija ali i na čitavom susretu, upisao je 19 poena. Viktor Rad je dodao 16 uz osam skokva, Sili je upisao 14 poena. Dvocifren i Kolotn Ajverson sa 11 poena, uz šest upisanih skokova.

U izraelskom timu nije bilo Majka Cirbesa i Džoa Aleksendera, dok dres nisu oblačili Mekel i Jivzori.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksej Alex Toskovic
Thursday, 22.12.2016
02:04

CSKA najjači. Nema diskusije oko toga.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Wednesday, 21.12.2016
23:10

Ništa od Makabija ni ove godine CSKA najjača ekipa EL