Kad "Ludi Srbin" naleti na "Meksikanca"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 15.01.2017.
09:44
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje večeri preko granice. Čikago "progledao" nakon povratka Batlera, u prestonici srušili rekord iz 1989. Orlando pokazao zube, ali smo u finišu slušali "Džez"!

AP Photo/Rebecca Blackwell
AP Photo/Rebecca Blackwell

Povezane vesti

Klipersi su lako u uvodnom meču večeri izašli na kraj sa komšijama, imaliu su dvadesetak poena prednosti već u prvom poluvremenu.

Timofej Mozgov nije bio odgovor na Džordana koji je dominirao u reketu, 24 poena, 21 skok, 12 od 13 ubačenih lopti. Kris Pol je imao uz 20 poena i 13 asistencija, pa su Klipsi očitali lekciju mlađim Lejkersima.

Odlučio je šut, preko 50% Klipersa, najviše što su se u nastavku rivali spustili bilo je -10. Kompletan izveštaj pročitajte ovde.

Seriji Siksersa je kraj, Džon Vol je Vizardse vodio do pobede sa 25 poena, imao je po 7 skokova i asistencija, gosti su se držali pravila da odmore Embida, bez njega to je sasvim druga priča. Dario Šarić je ubacio dve trojke, ukupno 9 poena, imao i 4 skoka. Dobra partija bivšeg igrača Mege, Luvavua, 12 poena, 6 skokova, ali iako su dobro počeli, gosti su pali u nastavku kada je serijom poena Vašington doveo stvari na svoje mesto. Pazite sad ovo, prošlo je ispod radara, tim iz prestonice je u distriktu dobio 11 utakmica u nizu, to im nije pošlo za rukom još od 1989. godine!

Iznenađenje večeri napravili su Sansi. U Meksiku je pao San Antonio, Devin Buker je bio enigma, sa 39 poena za odbranu Sparsa. Na drugoj strani Leonard je dao 38, ali je na kraju ovaj meksički duel pripao timu iz Arizone. Buker je bio posebno ponosan, ima meksičke krvi, deda mu je Meksikanac. Svojim poenima terorisao je noćas San Antonio koji je izgubio dve od poslednje tri utakmice.



Inače, Sansima je ovo prva pobeda preko granice, u četiri meča do sada, računajući i onaj u četvrtak protiv Dalasa, gubili su do sada od Jute i Kavsa 1996. i Siksersa krajem prošle decenije.

I trener Feniksa Erl Votson je poreklom Meksikanac, pa je i on slavio "kod kuće".

Juta nastavlja da deli lekcije kod kuće, Orlando koji je u "slanu državu" stigao posle neočekivane pobede u Portlandu, imao je šansu i na ovom gostovanju. Gober je ubacio 19 poena i imao 19 skokova, na drugoj strani sve bolji Elfrid Pejton 28 poena, po 9 skokova i asistencija, Vučević 15 poena i 8 skokova. Ali, Medžik je blistao u prvoj četvrtini kada su jednoj od najboljih odbrana lige ubacili 42 poena. Brzo se Juta presabrala, ipak su u poslednja četiri minuta gosti bili na +5, ali je domaćin ubacio 13 poena u nizu i stigao do pobede. Džon Ingls je sa dve trojke u finišu zapečatio sudbinu Orlanda. Doduše, gorak ukus pobede za Jutu ostavila je povreda Rodnija Huda, videćemo koliko će biti odsutan.

Čikago je dobio Pelikanse, sve karte su bile na talonu, vratio se sa jedne strane Entoni Dejvis, sa druge Džimi Batler. "Obrva" je brojao do 36, imao i 14 skokova, 3 blokade, Batelr ubacio 28 poena za Bulse. Ali, kada se lomilo, Dvejn Vejd je iskoračio, 17 od 22 poena u poslednjoj četvrtini, tu već gosti nisu imali nikakav odgovor pa je Čikago prekinuo niz od tri poraza.

Rezultati:

Juta - Orlando 114:107
Vašington - Filadelfija 109:93
Feniks - San Antonio 108:105
Čikago - Nju Orleans 107:99
LA Klipers - LA Lejkers 113:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke