Kad je "profa" Bjelica pravi, mladi "Vukovi" baš ujedaju!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 10.04.2016.
09:01
Izvor: Sportske.net

Šteta što je kraj sezone, jasno je da je Bjelica našao formu. Voriorsi na dva koraka od večnosti, srećno dobili u Tenesiju, ali večeras idu na najteže gostovanje u ligi! Teletović odličan za Feniks, samo koliko pobeda odgovara Sansima? Čikago sačuvao mate

BETA/AP Photo/Mark J. Terrill
BETA/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Vidno iscrpljeni Voriorsi su uspeli da okrenu meč u finišu. Vratili su se sa -10 u Tenesiju, pobeda protiv Memfisa je 71. u sezoni i dalje su na putu obaranja rekorda Džordanovih Bulsa.

Drajmond Grin je ubacio važne poene kada se rezultat lomio, završio je sa 23 koša i 11 skokova. Sledeća stanica na putu do rekorda je i najteža, San Antonio večeras. Voriorsi su izgubili 33. meča u nizu u San Antoniju i nema nikakve sumnje da će "Ludi Srbin", Greg Popović učiniti sve da ih spreči da prekinu tu seriju i izjednače se sa Čikagom.

Minesota je nastavila sa sjajnim partijama na turneji, posle Sakramenta i Los Anđelesa slavili su u Oregonu protiv Portlanda. Karl Entoni Tauns je pogodio horogom dve sekunde pre kraja, pa Portlandu nije vredeo 31 poen Damijena Lilarda.

Bjelica opet odličan, dabl-dabl, imao je 11 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Meč je bio značajniji za Blejzerse koji žele peto mesto na Zapadu i da izbegnu one najbolje timove na startu, ostali su ispred Grizlija, ali imaju samo pola pobede više. Zavise od ostalih timova, imaju samo još jedan meč do kraja, završnicu sezone protiv Denvera kod kuće u sredu uveče.

Inače, što se Bjelice tiče, jasno je da su sa njegovim dobrim igrama stigli i rezultati Minesote. Dovoljno je setiti se jeseni kada je igrao solidno i imao mnogo više samopouzdanja, tim je izgledao mnogo bolje.

"Konačno se osećam dobro na terenu", kaže Srbin.

Šteta što je kraj sezone, ali ovo je bila godina učenja, videćemo šta će se desiti sledeće.

Sakramento se oprostio od svojih navijača pobedom u poslednjem meču kod kuće u sezoni. Rudi Gej je realizovao dva slobodna bacanja na sekundu pre kraja i srušio Oklahomu u meču koji nije imao rezultatski znača. Durant je dao 31 poen, Vestbruk 24, uz 10 asistencija i 5 skokova, ali je izgubio čak 8 lopti. Tander je napravio čak 10 grešaka više od rivala, na kraju ih je to koštalo, mada poraz ne boli, ostaće treći na Zapadu, dok Sakramento uskoro ide na dugi odmor.

Čikago je produžio nadu, dobili su Kavse kod kuće, Džimi Batler je ubacio 21 poen, a ruki Kristijano Felisio rekord karijere od 16 poena, sa su Bulsi zadržali matematičku nadu. Ona će umreti večeras ako Indijana pobedi. Klivlend je i pored 33 poena Lebrona propustio šansu da overi prvo mesto na Istoku, ali učiniće to u nekom narednom meču, ovaj poraz je beznačajan.

Vratimo se Čikagu, oni protiv dva najbolja tima na Istoku, Klivlenda i Toronta imaju skor 7-1 ove sezone, Kavsi su ih dobili samo jednom, a Kanađane su počistili. I pored toga neće igrati u doigravanju, što pokazuje razmere neuspeha i nesposobnost tima da se motiviše za slabije rivale.

Atlanta je tukla Boston, ostala sama na 3. mestu na Istoku. Sjajni Pol Milsap je sa 31 poenom bio junak trijumfa, ovo je najveći broj koševa za njega u sezoni. Uhvatio je i 16 lopti, pa su Houksi, u prednosti od jedne i po pobede nad Majamijem i Šarlotom, i jednog trijumfa nad Bostonom. Do kraja su dva meča, za Atlantu je bitno da bude treća ili četvrta, odnosno da ima prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej ofa. Kao treći, najverovatnije će igrati sa Detroitom, ili eventualno Indijanom u prvom kolu doigravanja.

Sansi su u beznačajnom meču dobili Pelikanse u gostima, Arči Gudvin je ubacio 24 poena, Mirza Teletović 22, pa su gosti iz Arizone stigli do 22. pobede u sezoni. Možda nije ni dobro što su trijumfovali, sada imaju pobedu više od Bruklina, jedan od ova dva tima biće treći na lutriji, onaj koji bude imao slabiji rezultat. Netsi večeras igraju protiv Indijane, očekuje se da izgube, time bi učvrstili to treće mesto najgoreg tima lige, iza Filadelfije i Lejkersa. Tako je, kako je, što više poraza imaš, veća je šansa da biraš sa više pozicije na draftu. Ali, u Feniksu kažu da se ne bave takvim kalkulacijama.

Rezultati:

Atlanta - Boston 118:107
Nju Orleans - Feniks 100:121
Čikago - Klivlend 105:102
Memfis - Golden Stejt 99:100
Portland - Minesota 105:106
Sakramento - Oklahoma 114:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Sunday, 10.04.2016
10:26

Vrh! Beli polako ulazi u formu, Jokara odličan, Bobi u elementu samo ima malu minutazu... Sve u svemu odlično za kvalifikacije :)