Kad ćemo ponovo moći da gledamo ''Orlove''? Evo kompletnog rasporeda kvalifikacija!

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.09.2017.
13:46
Izvor: Sportske.net

Već smo se uželeli i jedva čekamo!

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo je završeno, naši najbolji košarkaši su ponovo obradovali naciju, osvojili novu medalju i sada se okreću svojim klupskim obavezama.

A kada je reprezentacija u pitanju, novo okupljanje je već u novembru, kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Pisali smo već, Srbija je u kvalifikacionoj Grupi G, zajedno sa selekcijama Nemačke, Austrije i Gruzije, a ovde ćemo vas podsetiti na kompletan raspored utakmica, odnosno na datume kada ćemo ponovo uživati u igri Saletovih ''Orlova''.

Biće nekompletni? Pa, na to smo već navikli... Biće to prilika da se neki novi klinci nametnu i pokažu da predstavljaju budućnost srpske košarke.

Dakle, ovako izgleda raspored utakmica u Grupi G:

1. kolo, petak, 24. novembar 2017: Srbija - Austrija, Nemačka - Gruzija.

2. kolo, ponedeljak, 27. novembar: Srbija - Gruzija, Austrija - Nemačka

3. kolo, četvrtak, 22. februar 2018: Nemačka - Srbija, Austrija - Gruzija

4. kolo, nedelja, 25. febrauar 2018: Austrija - Srbija, Gruzija - Nemačka

5. kolo
, petak, 29. jun 2018: Gruzija - Srbija, Nemačka - Austrija

6. kolo, ponedeljak, 2. jul 2018: Srbija - Nemačka, Gruzija - Austrija
.

Tri prvoplasirane reprezentacije iz svake od ukupno osam grupa idu u drugi krug kvalifikacija, kada će biti formirane četiri nove grupe sa po šest reprezentacija.

Naša Grupa G spaja se tada sa Grupom H (Grčka, Izrael, Velika Britanija, Estonija) i formiraće novu Grupu L u kojoj će se takmičiti po tri prvoplasirane iz ove dve pomenute grupe (G1, G2, G3 i H1, H2, H3).

Utakmice drugog kruga kvalifikacija biće odigrane u septembru, zatim krajem novembra i početkom decembra 2018, kao i u februaru 2019.

Tri najbolje ekipe iz Grupe L, baš kao i po tri prvoplasirane iz preostale tri grupe u drugom krugu kvalifikacija, izboriće plasman na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano u Kini od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine.

Sve ovo je objašnjeno u video prilogu FIBA.

--

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebras
Tuesday, 19.09.2017
16:52

Ova grupa H uopšte naivna nije. Britanija nema niti jednog igrača iz EL i NBA, dakle igraće u istom sastavu kao ovo EP. Izraelu će u odnosu na EP faliti Mekel, Pnini, Kaspi i Ohajon, ali njihovi igrači će mahom dolaziti iz jednog do dva kluba (najviše Hapoel), tako da će biti uigrani. Što se grka tiče, nemam ideju kako će oni izgledati, ali verujem da klubovi kao što su PAOK, Aris... mogu da nakupi 5-6 makar solidnih domaćih igrača. Što se naše grupe tiče, Gruzini će biti bez Zaze i Šengelije, tako da je to i dalje dosta opasna ekipa (Šermadini, Markoišvili, crnac koji im bude igrao), a na sve to su i uigrani jer im neće faliti mnogo igrača iz najjačeg sastava. Nemci će biti opasno osakaćeni, ali imaju oni određenu dubinu, zasigurno će napraviti solidan tim od igrača koji igraju u Bajernu, Albi, Ludvinzburgu, Oldenburgu, Ulmu... Naravno, mi tu ostajemo kao igrački najjači, ali će biti problem ta uigranost, jer će nam se 70% ekipe prvi put pojaviti u reprezentaciji, srećan naša što je Raduljica otišao u Kinu i što Bajern nije dobio A licencu.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 19.09.2017
18:43

Ne sekiraj se; Jović, Marinković, Peno, Paunić, Simonović, Lučić, Veličković, Mačvan, Birčević, Janković (iz Olimpije), Raduljica, Jelovac... Pokriveni smo odlično na svim pozicijama.

avatar
Tuesday, 19.09.2017
21:09

DA je BAjern dobio A licencu mislim da bi pukli ne znam kako bi se sastavili onda.