Juče junak, danas tragičar - Vanja objasnio zašto je poranio sa šutem

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.10.2016.
13:57
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Košarkaši Partizana doživeli su u subotu prvi ovosezonski poraz u ABA ligi a momak koji je poneo neslavan epitet tragičara objasnio je zašto je požurio sa poslednjim šutem.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vicešampion Srbije vezao je u istoj nedelji dva poraza u dva različita takmičenja čime je prekinuo seriju od sedam uzastopnih pobeda na startu nove sezone.

Nakon poraza od Bešiktaša u okviru 2. kola grupne faze FIBA Lige šampiona crno-beli su u subotu nesrećno izgubili od Budućnosti u regionalnom šampionatu.

Partizan je u prepunoj hali "Ranko Žeravica" izgubio od Budućnosti rezultatom 64:61 a momak koji je poneo epitet tragičara objasnio je za "Blic" uzroke poraza.

"Mislim da smo imali dobru drugu četvrtinu, onako kako bi trebalo da igramo celu utakmicu. Pali smo dosta u drugom poluvremenu, imali neke ishitrene šuteve. Nismo se snašli na njihovu odbranu u nastavku i oni su to iskoristili" rekao je Vanja Marinković.

Trener Partizana Aleksandar Džikić objasnio je posle utakmice da su tri pogođene trojke iz 25 pokušaja jedan od glavnih razloga za poraz sa čime se složio i mladi bek.

"Mislim da je to najgori procenat šuta za tri u tekućoj sezoni. Više se očekivalo, nije trebalo da uzimamo te ishitrene šuteve" kazao je Marinković.

Pretposlednju trojku na utakmici za crno-bele šutirao je upravo Vanja Marinković na deset sekundi pre kraja kada je moglo da se nađe i neko bolje rešenje. Sa time se posle meča složio i mladi košarkaš Partizana.

"Rano je... Ja sam mislio da je čuvar kasnio, trebalo je da idem na ulaz..." razočarano je konstatovao Vanja Marinković.

Uprkos ovakvom razvoju događaja na meču sa Podgoričanima ne treba zaboraviti da je upravo Vanja Marinković nedavno postigao trojku kojom je Partizan stigao do trijumfa nad Union Olimpijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 31.10.2016
10:58
avatar
ercov
Sunday, 30.10.2016
23:27

Pa se neko cudi kad Prof.Vijosevic davi Bogdanovica. Neko je mlad i talentovan ali je zato neko samo mlad i talentovan mentol.

avatar
neymar-junior-10
Sunday, 30.10.2016
17:52

Ti si bek.. jedva ubacis 4 meca po utakmici, a odigras dobro svaku 5.

avatar
Anonymouss
Sunday, 30.10.2016
16:55

Samo treniraj, mozda, ali samo mozda, jednog dana dobijes poziv srpskog i regionalnog sampiona, ucesnika elitne Evrolige, da postanes deo ponosa nacije. Ako budes vredan to te ceka...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 30.10.2016
15:36

Preuzimanjem odgovornosti se postaje (veliki) igrac, druga je stvar da li si morao tako rano da sutnes, a nisi jer bi time i njima ostavio vreme za poslednji napad, druga je stvar i da li u tebi ima materijala za tu velicinu, druga je stvar i da li je i Novica (ako se ne varam, posle Vanje) bas onako morao da sutne...

avatar
Petar Petar
Sunday, 30.10.2016
17:10

Ne da nije morao, nego nije smeo da sutne tako rano. Sve i da je pogodio opet ne bi bilo dobro jer im ostaje previse vremena. Da ne pricam da su nam u igri bila i dva poena za pobedu, a ne sut sa tribina. Da je imao izradjenu poziciju pa i da razumem sto je poranio, ali on covek mrtav hladan sutne iz prvog reda hale. Intelekt je vrlo zajebana stvar koja deli vrhunske od dobrih i mnogo dobrih.

avatar
Petar Petar
Sunday, 30.10.2016
21:15

Ma daj, smesne stvari, bekovi suteri kombinovano nam po utakmici postizu pet poena. Koji su bre to suteri? Ajde taj Vanja igra nesto malo i odbranu, ali Andric ja ne mogu da verujem da je Partizan spao na takve igrace. Covek drema na liniji za tri dvadesetak minuta i kad mu naprave ciste pozicije on ne moze tablu da pogodi, smesno. Da ne pricam da su oni bekovi koji sami sebi poziciju ne mogu da naprave ni da su sami na terenu. Krila kao kamen s ramena da bacaju i Vrabac i Robinson. Da ne pricam za centre. Pa veruj mi bolje je bilo da se ugasimo nego da imamo ovakvu ekipu. Zvezda koliko god da je bila u buli nikad nije imala ovako smesan sastav kao mi ove sezone. Ja bih menjao jedanaest od dvanaest igraca. Ovo sto smo odigrali egal sa Crnogorcima je na buku sa tribina i na minijaturu Novice u drugoj cetvrtini. Sve sem tih pet minuta je za zaborav. I veruj mi, ni jednu ekipu od ovih malo boljih necemo vise dobiti jer sad svima idemo, a Zvezdu i Cedevitu mozemo da pobedimo samo ako dodju sa pet igraca. Jos da je umesto Dzikica neko drugi, bili bi kao oni sokolovi iz Makedonije. Proslogodisnja ekipa uz malo boljeg pleja bi ovu tukla sa dvadestak razlike lagano.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 30.10.2016
18:08
avatar
Paul George
Sunday, 30.10.2016
15:04

Samo jako treniraj Vanja i ne brini nista,doci ce tvoje vreme!