Jovović: "Privilegija je igrati derbi protiv Partizana"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.12.2014.
17:16
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Trener košarkaša Budućnosti Igor Jovović kazao je da se njegovi igrači i on osećaju privilegovano što predstojeći duel sa Partizanom nosi epitet derbija poslednjeg kola prvog dela sezone.

kkbuducnost.me
kkbuducnost.me

Povezane vesti

Poslednje kolo prvog dela sezone u ABA ligi obeležiće derbi susret koji će u hali "Pionir" odigrati Partizan i Budućnost.

Košarkaši Budućnosti u Beograd dolaze kao drugi najuspešniji tim regionalnog šampionata ali trener Igor Jorović u tome ne vidi preveliku prednost.

"Protiv Partizana završavamo prvi deo sezone, i svesni smo sa kakvim protivnikom igramo. Partizan je tim koji je osvojio najviše trofeja u ABA ligi. Dovođenjem igrača u proteklom periodu napravio je tim kadar da se bori za sam vrh i da napada trofej. Očekuje nas izuzetno težak zadatak u 'Pioniru'" rekao je Jovović.

Podgoričani su u dosadašnjem toku sezone ostvarili 10 pobeda i pretrpeli svega dva poraza što znači da se pred duel sa Partizanom mogu smatrati blagim favoritom.

"Očekuje nas izuzetno težak zadatak u 'Pioniru'. Privilegovani smo, što zahvaljujući našim rezultatima u proteklom periodu, igramo derbi protiv jako kvalitetne ekipe i nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu. Naravno probaćemo da napravimo značajnu pobedu" poručio je Jovović.

Uprkos činjenici da u tekućoj sezoni Budućnost beleži bolje rezultate od Partizana, crnogorski sastav ne može se pohvaliti dobrom tradicijom kada su gostovanja u hali "Pionir" u pitanju.

Poslednju pobedu nad Partizanom u Beogradu, jedinu od kada igraju ABA ligu, Podgoričani su ostvarili 2010. godine.

"Ne možemo se pohvaliti da smo često odnosili bodove iz 'Pionira', ali ni ostali timovi iz ABA lige. Njihovi igrači su naviknuti da igraju zahtevne utakmice, na trofeje i to im je prednost naročito na domaćem terenu. Svesni smo svojih slabosti, ali i kvaliteta. Pokušaćemo da odigramo ratničku utakmicu svih 40 minuta" zaključak je trenera Budućnosti.

Derbi susret 13. kola regionalne ABA lige na programu je u nedelju sa početkom od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke