Jovo Stanojević završio karijeru

  • 15. avgust 2013.

  • 21:07

  • Izvor: Sportske.net

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje koji je poslednjih sezona igrao u Turskoj, doneo odluku da ''okači patike o klin''.


Iskusni srpski centar Jovo Stanojević odlučio je da ovog leta završi profesionalnu igračku karijeru, potvrdio je menadžer Miško Ražnatović na svom Tviter profilu.

Tridesetšestogodišnji košarkaš je bio član turske Ankare, a tokom dugogodišnje karijere promenio je veliki broj klubova, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Počeo je u novosadskoj Vojvodini, odakle je 1996. godine prešao u Crvenu zvezdu, gde se zadržao sve do 2000. godine i u tom periodu sa beogradskim crveno-belima osvojio i šampionsku titulu.

Sledi epizoda i izraelskom Makabi Ranani, a onda dolazak u Partizan 2001. godine i te sezone osvojio titulu i sa crno-belima.

Zatim se preselio u Albu, gde je, u periodu od 2002. do 2007. godine ostavio veliki trag, posle čega je promenio dosta klubova, a između ostalog se 2009. nakratko vratio i u Vojvodinu.

Inače, Ankara je ekspresno pronašla zamenu za Stanojevića, a to će biti Vladimir Golubović, još jedan bivši košarkaš Vojvodine.

Komentari