Još jedna potcenjivačka izjava iz Hrvatske! Sad je Raduljica na meti!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.09.2015.
18:02
Izvor: Sportske.net

Posle Predraga Šarića, koji sada ''menja ploču'' posle debakla Hrvatske, danas je i Mirko Novosel uputio ''otrovnu strelicu'' ka našem nacionalnom timu, konkretno ka Miroslavu Raduljici.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

U Hrvatskoj i pored nove blamaže njihovog nacionalnog tima i dalje imaju potrebu da svoje igrače upoređuju baš sa reprezentativcima Srbije, a ne recimo sa Fincima, ili možda Slovencima, koji su takođe završili takmičenje u osmini finala, a omalovažavanje naših igrača kao da se podrazumeva u celoj priči.

Mogli ste OVDE da čitate ''bombastične'' izjave Predraga Šarića uoči osmine finala, naravno potcenjivačke na račun Đorđevićevih izabranika, da bi samo par dana kasnije isti taj čovek ''video'' Srbiju u finalu sa Francuzima.

A najnoviju priču ispričao je proslavljeni hrvatski košarkaški stručnjak Mirko Novosel, od koga se ovakve reči baš i nisu očekivale.

novosel

On je, naime, za ''Jutarnji list'' analizirao neuspeh reprezentacije Hrvatske na Evrobasketu i ništa tu ne bi bilo neobično, ili uvredljivo, da se on u jednom trenutku nije dotakao i pojedinih naših igrača, konkretno Raduljice, koga je iz nekih razloga imao potrebu da omalovaži i stavi na niži nivo u odnosu na neke hrvatske reprezentativce.

O čemu se radi?

Jedan od najkritikovanijih hrvatskih reprezentativaca posle poraza od Češke bio je Ante Tomić, od koga su u Hrvatskoj očekivali mnogo više, pa je Novosel, naravno, analizirao i njegov učinak, ali uz opasku da su i NBA pravila možda uticala na ovakav učinak Hrvata, jer zaboga, oni imaju previše igrača u najjačoj ligi sveta.

A onda, odjednom, neprimereno poređenje sa Miroslavom Raduljicom, koga je Novosel, ničim izazvan, nazvao ''drvosečom''.

''Sada se mora poštovati to kretensko NBA pravilo da njihovi igrači ne smeju igrati pre 1. avgusta, a tu se radi o četvrtini naše ekipe. Zato se događa da odlični šuter Rudež nije ništa mogao pogoditi. Tomić je među najboljim centrima u Evropi i u ključnoj ga utakmici nema, a tamo neki drvoseča Raduljica postiže preko 20 koševa'', ustvrdio je Novosel.

On je pokušao da opravda selektora Velimira Perasovića, a odgovorne za neuspeh Hrvatske na Evrobasketu vidi u Košarkaškom savezu.

''Najvažnije je naglasiti da je Perasović tu najmanje kriv, no kasno je uskočio u projekat u koji je dao celog sebe. Krivica je samo u košarkaškom savezu koji treba totalnu reorganizaciju, nužno je popravljanje stručnog rada, ponajpre na obrazovanju trenera koji rade s mladim igračima.

Uzaludno nam je imati odlične igrače kad nam se uvek događaju ovakvi debakli, kao posledica lošeg rada u pripremi velikih takmičenja'',
smatra Novosel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

44 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Wednesday, 16.09.2015
10:33

To što Rudež, Ašik, Aldemir...pa i Lovernj igraju u NBA, mnogo više govori o trenutnom kvalitetu NBA nego o kvalitetu tih igrača. nNovosel je čovek u godinama, može mu se oprostiti jedna ovakva uvreda očigledno kao plod isfrustriranosti višedecenijskim neupesima košarkaške reprezentacije Hrvatske. Setimo se da su i pre 20 godina kada su osvojili svoju poslednju medalju u seniorskoj košarci gledali Srbiji (tada Jugoslaviji) u leđa. Očekivao bi čovek da su se do sada navikli. nPredrag Šarić, i Novosel su pokazali da još nisu.

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 16.09.2015
00:57

Čekaj bre, pa što u toj priči o NBA pravilima ubacuješ Tomića koji igra za Barcelonu? A taj Rudež o kojem govoriš, nije njemu druže moj kriva NBA liga i njena pravila, a ako meni ne veruješ, pitaj Marka Belinelija i Andreu Galinarija pa ćeš videti šta će ti reći. Možeš i Pau Gasola i Toni Parkera, i mnoge druge koji igraju u NBA ligi a briljiraju na Eurobasketu. Nego na to smo od vas navikli, vi u svakom sportu sebe vidite kao apsolutne favorite i kao najbolje. Nedostatak dobrih rezultata doživljavate kao razočarenje a zapravo to je vaša realnost samo što vi niste objektivni dovoljno da to shvatite. Večito mislite da imate kvalitet veći od drugih ali da vam nedostaje timski duh, mentalitet i sl. Pa o kakvom mentalitetu i timskom duhu govorimo kad čovek sa linije za 3, sam kao duh promači i obruč i tablu? Kad čovek koji je 217cm visok ne zna da zakuca i lepe mu banane ispod koša kao da je dete. To je nije stvar nedostatka mentaliteta i timskog duha već nedostatka kvaliteta. A o elementarnom nepoznavanju košarke i samih vaših košarkaša ne želim da trošim reči-pa vaši igrači ne znaju šta je pick and roll, a kamo li da umeju da izvedu isti. I vi govorite o nekom kvalitetu? Smešno.

avatar
magister
Wednesday, 16.09.2015
00:51

Mirko Novosel je legedna jugoslovenske košarke. I tako ga i treba pamtiti. Ovo sada su izjave starca koji očigledno nema kontrolu ni nad mislima ni nad rečima. Žao mi je što se bruka pod stare dane, a baš mi je bio drag. Pa i sad je, jer mu ovo ne računam. Inače, što se poređenja reprezentacija tiče, mogla bi se izvući nekakva analogija sa fudbalom, naravno, sa izmenjenim ulogama. I mi u fudbalu imamo više igrača u PL, već godinama jednu od najskupljih odbrana u Evropi, a ni ostale pozicije ne zaostaju, a rezultati su još znatno slabiji nego košarkaški rezultati Hrvatske (doduše njihovi fudbalski tek ne mogu da se porede sa našim košarkaškim...).

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 16.09.2015
00:45

Kažem ja, NBA je kriva za sve, Galinari i Belineli istu muku imaju, ni 20+ poena po utakmici ne postižu, jadni ne znaju šta će.

avatar
Petar Petar
Tuesday, 15.09.2015
21:40

Ha, lako im sad da prozivaju kad su se obezbedili i nema sanse da nalete na nas. Kazem ja bolje je bilo da oni prodju da ih torpedujemo jednom za sva vremena i da vise ne pustaju filmove o tome kako nesto znaju o kosarci.

avatar
Бојан Здравић
Wednesday, 16.09.2015
11:59

Prošle godine Senegal, ove godine Gruzija. Jel ima neka zemlja trećeg sveta od koje nisu izgubii?

avatar
Petar Petar
Wednesday, 16.09.2015
15:29

Ma da, a najtuznije u svemu tome sto stvarno imaju solidne igrace, znaci da je bas ta struka problem. A oni se najvise oglasavaju i najvise prozivaju. Imali smo i mi mina prilicno, ali se mi nekako izdignemo na nekom narednom takmicenju, oni su u kanalu i nema izlaza odatle bukvalno dve decenije. Da njihova ekipa obuce nase dresove imala bi priblizno dobre rezultate, u to sam siguran, ali valjda im se obija o glavu to njihovo potcenjivanje drugih i precenjivanje samih sebe.

avatar
Marko Mare Lazic
Tuesday, 15.09.2015
20:55

AHahahaaha da li neko uopste uzima za ozbiljno sta je ovaj 'gospodin' izjavio?

avatar
Srbija voli Zvezdu
Tuesday, 15.09.2015
20:54

Ovi me sa svojim omalovazavanjima boljih od sebe mnogo podsecaju na nase komsije. neverovatno koliko imaju slican mentalitet.

avatar
fortissimo
Tuesday, 15.09.2015
20:27

Znači kriva je NBA? Jedino ne razumem zasto NBA nije bila kriva kada su igrali Divac ili Pedja?? Kako su to oni pogadjali a ovi Hrvati ,, veliki " strelci promašuju? Teski su to i neizlečivi kompleksi u stvari neizlečiva bolest.

avatar
Čika Marko
Tuesday, 15.09.2015
19:49

Taj drvoseca bi vam sve figure sa sahovnice oduvao da ste smeli da dobijete Cesku....mozda se i ja varam, Ceska je za vas velesila.

avatar
Navijač Juventusa
Tuesday, 15.09.2015
19:41

Covek izlapotina, nije video kosarku 20 godina i komentarise ovako.nTo kad si se ti matori bavio ovim sportom je bila totalno druga igra.

avatar
Урош ДС Стефановић
Tuesday, 15.09.2015
19:28

Decki, brzo ste zaboravili svetsko prvenstvo i Braduljicu...

avatar
iskusna vezara
Tuesday, 15.09.2015
19:24

tomic..!? smeh... sacekajte samo da ubode prave tampone, one sa krilcima, mozda i zakuca jednom.. decko je olicenje bezmudosti..

avatar
nikola_gunner
Tuesday, 15.09.2015
19:22

Kako se nismo sastali sa njima da im Braduljica pokaze ko je drvoseca :)

avatar
Gertrud
Tuesday, 15.09.2015
19:01

Samo mi nije jasno zašto imaju potrebu da dave nekim potpuno nebitnim izjavama. Pokazali su ko su i koliku zanju, zato su tu gde jesu, sad treba da ćute i da se poklone Evropskim šampionima! :)

avatar
nikola_gunner
Tuesday, 15.09.2015
19:00

Raduljica je doktor za njihovu Tomicku

avatar
Don Carlo
Tuesday, 15.09.2015
18:55

Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine, mogu samo ... (dalje ostavljam, pa dopunite po zelji )

avatar
Benz9
Tuesday, 15.09.2015
18:41

ako cemo gledati igre u klupskim takmicenjima onda raduljica i jeste drvoseca za tomica,ali ako gledamo sve nastupe (konkretno reprezentativne) onda je tomic mala maca za raduljicu....

avatar
33
Tuesday, 15.09.2015
18:41

Kompleks i frustracija čine čudo!

avatar
Mare93
Tuesday, 15.09.2015
18:38

Kakve crne veze ima Tomić sa time što NBA igrači ne mogu da treniraju do 1. avgusta? Lupio i ostao živ...

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Tuesday, 15.09.2015
19:02

Nema sa njim nego sa Rudezom, za Tomica nije ni trazio opravdanja:-D

avatar
IgorJJ
Tuesday, 15.09.2015
18:38

Iskreno, žao mi je što se na kraju nisu ukrstili sa nama...Koje bi onda izgovore nalazili? Bilo bi interesantno, šteta

avatar
majki
Tuesday, 15.09.2015
18:35

Kad drvoseca bude uzeo zlato onda ce i on da menja plocu bas kao i Saric!

avatar
Tuesday, 15.09.2015
18:31
avatar
Optimus Prime
Tuesday, 15.09.2015
18:27

Zašto se okretati na izjavu. Baš takvi kao što je poštovani gospodin su i doveli do situacije u kojoj se nalaze. Sve vise sticem utisak da oni i ne poznaju kosarkasku igru, vec im je reper najboljih konkretno refleks ko gde igra. Ako se setimo našeg domacinstva u Beogradu. 12 NBA asova.....od imena se ledila krv u venama, a rezultat...nismo ni grupu prošli. Imena ne igraju, već najbolji koji čine tim. Taj isti Micov je igračka institucija za pola Hrvatske reprezentacije, pa je i od nekih naših bolji, ali.."nije kompatibilan" i nema ga u timu. Od netimskih igraca mi bi napravili jos jednu reprezentaciju, ali bez, ili blic rezultata kakvu imaju Hrvati. Garantujem i potpisujem da ekipa: Miljenovic, Andjusic, Micov, Kešelj, Miličić ( kao penzos) Štimac, Jokic, Savanovic, Jović, Mitrovic, Veličković, i Bobi Marjanovic......daje +20 fore Hrvatima, i bije ih bez problema. Ovi...Novoseli, Šarići, Šukeri...koji lažu sebe, na košarkaše, pa naciju, jer i sami ne veruju, se ne okanu ovakvih komentara i počnu da gledaju u svoje dvorište. Još 20 sušnih i njima tužnih godina ce proci a da ne budu nigde.
Dovoljno je i ovo, a nekap ricaju , dobro je dok pricaju

avatar
Nabijem admine
Tuesday, 15.09.2015
18:19

Realno! Pa ni najvecem neprijatelju ne bih pozelio da im igraci odlaze igrati u NBA ovako. Svi znaju koliko je to slaba liga. A sto se Raduljice tice, on vjerovatno ni ne postize sve te koseve o kojima se prica, smatram da je to samo montaza, a sve u interesu vrijedjanja hrvatske kosarke. Pih.. Jadno je kad covjek izlapi ovako.

avatar
baldekeita
Tuesday, 15.09.2015
18:19

Jeste NBA je kriv sto Rudez ima 15% za tri,a Gasol npr. ima istu muku i opet gadja za tri 80%!Lauverge,Gobert,Koufos,Gallinari,Belinelli...svi igraju odlicno i pored toga sto su radili samo mesec dana sa ekipom.U ovo sto je izjavio ne veruje ni on sam!

avatar
Totalno Iskren
Tuesday, 15.09.2015
18:12

Ljudi moji kad bi nas Hrvati ostavili na miru,ja njih ne mrzim,ali koje oni imaju komplekse prema nama. P.S ko da su njihovi igraci bitni u NBA pa ne mogu dalje od silnih utakmica,a ne neke tamo nebitne rezerve.

avatar
Mare93
Tuesday, 15.09.2015
18:38

Pazi, Bogdanović ima jako lepu ulogu u Bruklinu, Rudeža ne želim da komentarišem, lik jedino ima šut (koji nije pokazao) i potpuno je nebitan, sada će ga Minesota vejvovati, a Hezonja još uvek nije NBA igrač, a biće rezerva kada počne sezona. Teški su kompleksaši.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Tuesday, 15.09.2015
18:12

Godine cine svoje, ne treba obracati paznju na ovo...

avatar
Аполо
Tuesday, 15.09.2015
18:56

Njima lepo lezi ona: Ko sam sebe laze najlakse se vredja :)

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Tuesday, 15.09.2015
20:48

Prvi put cujem za tu, ali tako nekako:-D

avatar
Return оf the King
Tuesday, 15.09.2015
18:11

Taj drvoseca je za vaseg velicantsvenog i u nebo dizanog Tomica Hakim Abdul Dzabar.

avatar
MarkoSi
Tuesday, 15.09.2015
18:50

Mislis kombinacija Karima Abdula Dzabara i Hakima Olajdzuvona? Realno jeste jer ima Tea koji ga hrani loptama.

avatar
Return оf the King
Tuesday, 15.09.2015
20:31

Bas zato sam napisao tako, jer nisam mogao da se odlucim izmedju Hakima i Karima. :)nI da je bilo drugi plej tu, isto bi bilo.

avatar
Brat_Herera
Tuesday, 15.09.2015
18:06

Presmiješno,stvarno nemam riječi. Šteta što nisu prošli dalje,pa naletili na nas,da sve te riječi progutaju .