Jokiću se brk smeši, jedan brat pogodio sa sirenom, drugi se potukao!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 22.03.2017.
08:30
Izvor: Sportske.net

Denveru stigle dobre vesti iz Oregona, braća u centru pažnje. Bugi Kazins odigrao najbolju partiju u Pelikansima, Bjelica operisan!

Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Sigurno da rezultat iz Oregona prija Jokiću i kompaniji. Portland je u svom "Moda Centru" poražen od Milvokija, pa sada kasni jednu pobedu za Denverom. To će malo skinuti pritisak sa Nagetsa. U veoma važnoj utakmici Bakse je vodio Midlton sa 26 poena, Antetokumpo je dodao 22. Milvoki igra odlično u poslednje vreme, dobili su 9 od 11 mečeva, stigli na 50% uspešnosti i preskočili ne samo Detroit, već i Majami, imaju pola pobede više, sada su sedmi na Istoku.

Nurkić dobar, 11 poena, 14 skokova, ali njegov tim je propustio veliku šansu da stigne Nagetse.

Ali šta tek da kaže Detroit, pali su u Bruklinu protiv najgoreg tima u ligi. Strašan poraz za Pistonse, iako oslabljeni, Netsi su dobili tek 14. meč u sezoni. Bruk Lopez je sa sirenom doneo pobedu Bruklinu, i glavobolju za Van Gandija. Detroit je na najgori način započeo turneju, sledeća stanica je Čikago, direktni rival.

I dok je Bruk Lopez slavio pobedu koja ne znači timu, njegov brat Robin se tukao. Razmenio je nekoliko udaraca sa Ibakom u vatrenom okršaju između Čikaga i Toronta u Kanadi. DeRozan je bio prevaga sa 42 poena, neverovatno zvuči, Reptorsi su prekinuli seriju od 11 poraza protiv Čikaga. Batler je ubacio 37 poena, kako rekosmo, tuča Lopeza i Ibake je bila u centru pažnju, mada nisu neki bokseri, centar Bulsa je promašio aperkat, Ibaka ga tek malo zakačio po licu. Ovo je šesti put da je Robin Lopez isključen u karijeri, sigurno će biti suspendovan.

Majami nije propustio "penal" protiv Feniksa, Hasan Vajtsajd je ubacio 23 poena protiv Feniksa u lakom trijumfu Hita. Dragić je dodao 16. Slede teža iskušenja sa Boston i Torontom, možda će se tu rešavati plej of sudbina tima sa Floride. Nevolja je povreda Vajtsajda, posekotina između prstiju, 13 kopči, sličnu povredu je imao pre dve sezone, tada je morao da propusti tri meča. On je inače srušio rekord franšize po broju skokova u sezoni, koji je držao Roni Sajkli već četvrt veka.

Memfis je neočekivano stao u Nju Orelansu, Kazins je odigrao najbolju partiju od dolaska u Lujzijanu, ubacio je 41 poen, čak u par situacija oćutao odluke sudija koje mu se nisu svidele. "Grizliji" u drugom poluvremenu nisu mogli ništa rivalu, primili su čak 61 poen. Nju Orleans se i dalje nada plej ofu, mada su šanse male, kasne tri i po pobede za Denverom, do kraja je 11 mečeva. Ali, ako bi ušli u seriju trijumfa, sve je moguće.

Voriorsi su imali lak posao u Teksasu, Stef Kari je ubacio 17 poena, imao 9 asistencija, Klej Tompson ubacio pet trojki, pa nije bilo problema. Set Kari je igrao protiv brata, nije se proslavio 10 poena, uz loš procent šuta.

LaMarkus Oldridž je predvodio San Antonio do pobede nad Minesotom, ubacio je 26 poena, "Kandža" Leonard dodao 22, na drugoj strani Tauns 25. I za "Vukove" ovo je gorak poraz, čini se da su imali šansu, smanjili na -4, ali se onda Leonard vratio u igru posle udarca u oko i dotukao domaće. Bjelica je inače operisan, sve je u redu, ali nema za sada procena kada bi mogao na teren.

Gradski derbi to nije bio, Klipersi su lako dobili Lejkerse do vrha napunivši koš komšijama. Bilo je na kraju 133:109 za drugoplasirani tim Pacifika, Kris Pol je ubacio 27 poena, na kraju je završio meč tako što je presedeo poslednju četvrtinu sa sinom na klupi. Ivica Zubac starter za "Jezerdžije", 17 poena, Lejkersi su izgubili 17 od poslednjih 19 mečeva protiv gradskog rivala.

Rezultati:

Dalas . Golden Stejt 87:112
Portland - Milvoki 90:93
LA Lejkers - LA Klipers 109:133
Minesota - San Antonio 93:100
Nju Orleans - Memfis 95:82
Bruklin - Detroit 98:96
Majami - Feniks 112;97
Toronto - Čikago 122:100 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Wednesday, 22.03.2017
15:57

napokon malo pravih varnica na terenu, to je ono sto nedostaje, nekada smo imali velika rivalstva, a danas samo drugarstva u kojima nema strasti, nije ni cudo sto je NBA liga nikad gora :/nps: hvala Lopezu i Ibaki na ovim scenama ;)

avatar
lonchy88
Wednesday, 22.03.2017
11:52

Zaboraviste napisati kako su sudije pogurale Toronto do produzetka i pobjede. Cikago vodio cijelu tekmu, iskljece im lopeza, pa se povrijedi drugi centar na 8 do kraja i plus 14 i udje u igru zofri lovernj i potop. Istina i sudije su kumovale u 3-4 situacije donijevsi odluke u korist reptorsa.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 22.03.2017
10:07

Tesko da je Kazins ubacio 41,pre ce biti 19,a Dejvis je vec ubacio 41

avatar
Madridista
Wednesday, 22.03.2017
17:04

Na cemu si ti?