Jokićeva "pošteda", rekord "Ludog Srbina", Stef Kari promašio nemoguće!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 05.02.2017.
08:57
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić limitiran penalima protiv San Antonija u rekordnoj pobedi Grega Popovića. iznenađenje u Sakramentu. Rasplet u Njujorku pokazuje da Kavsi baš i nemaju želju da menjaju Lova za Mela Entonija...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver nije imao šansu u Teksasu. Postali su deo istorije, naime, Greg Popović je 1128. pobedom prešao Džerija Slouna na večnoj listi trenera koji su trijumfe ostvarili sa samo jednom ekipom.

Nikola Jokić je odigrao samo 15 minuta, videlo se da je ostao bez daha posle pauze i sjajne partije u četvrtak uveče, na kraju je ubacio 11 poena i imao čak pet izgubljenih lopti.  Upao je u problem sa penalima, pa je bio mnogo manje na parketu nego obično.

Kavi Leonard je dao 19 koševa, Parker i Đinobili po 18, pa su se Sparsi od navijača oprostili pobedom. Sledi tradicionalna turneja, njihova dvorana će biti domaćin teksaškog rodea.

Kod Denvera, Nurkić 9 poena i 8 skokova.

Lider lige je pao u Sakramentu u malom derbiju Kalifornije i to posle produžetaka. Stef Kari je ubacio 35, na drugoj strani Kazins 32 poena, imao je 12 skokova i 9 asistencija. Drajmond Grin je promašio sa sirenom, ali pre toga su Voriorsi propuštali šanse, Kari je dva puta mogao da reši pitanje pobednika, uspeo je da promaši i polaganje. Na kraju, konačno pobeda Kingsa koji su izgubili 13 mečeva u nizu protiv Voriorsa. Iznerviran suđenjem Stiv Ker je isključen, a za pobedu je gostima nedostajao bolji Durant, ubacio je samo 10 poena uz loš šut.

Juta je slavila protiv Šarlota koji ređa poraze nakon dobrog starta. Odbrana plus 33 poena Gordona Hejvarda su odradili posao za "Džezere". Domaćin je jurio prednost rivala posle loše treće četvrtine, spustili su Šarlot na 16 poena u poslednjem periodu i rešili pitanje pobednika serijom 21:4.

Milvoki je do vrha napunio koš Sansa u Arizoni, dali su im 137 poena, čak 74 u prvom poluvremenu. Antetokumpo je predvodio Bakse sa 30 poena, 12 skokova, 6 asistencija i 4 blokade, Milvoki je imao nestvarnih 63.4% šuta, pa su na kraju prekinuli niz od pet poraza.

Nemanja Bjelica je ubacio 7 poena, imao 4 skoka i 2 asistencije u novom porazu Minesote. Memfis je loše odigrao prvu četvrtinu, ali su nakon toga "Grizliji" uspeli da se vrate i okrenu rezultat. Ništa novo za "Vukove" da ispuste prednost, a poraz je još teži jer su gosti odmarali Gasola, Tonija Alena i Čendlera Parsonsa.

Šampion je dobio u Njujorku uz 32 poena Lebrona Džejmsa. Nije bilo Irvinga, ali se vratio Kevin Lov. Ne dotiču ga baš priče o razmeni sa Niksima za Karmela Entonija, ubacio je 23 poena i imao 16 skokova. Melo je na drugoj strani dao 17 poena, a Derik Rouz propustio i četvrti meč zbog povrede. Ovo je sedma pobeda u nizu za Kavse u Medison Skver Gardenu, a Lebron je noćas postao najmlađi košarkaš u istoriji koji je prešao granicu od 28 000 poena.

Siksersi su bez Embida, Kovingtona i Okafora bili lak plen za Majami koji je u velikoj formi. Vajtsajd je ubacio 30 poena i imao 20 skokova, Dragić 16 poena, 8 asistencija. Ovo je deseta pobeda za Majami, druga najduža serija sezone, zajedno sa Hjustonovom. Sada idu na turneju koju će otvoriti u ponedeljak u Minesoti.

I Vašington je nastavio sa sjajnim partijama, Džon Vol je sa 24 poena i 13 asistencija ispratio Pelikanse iz prestonice. To je sedma pobeda u seriji Vizardsa, a ukupno 17 u nizu kod kuće, igraju zaista neočekivano dobru sezonu. Završili su meč serijom 15:0 u poslednjih pet minuta, kada Nju Orleans nije dao nijedan poen.

Odlično u novoj kalendarskoj godini igra i Indijana, šest pobeda u seriji, lako su savladali Detroit. Bobi Marjanović je meč presedeo na klupi, Lavoj Alen je na rođendan dao 18 poena i imao 11 skokova, na pravi način je zamenio Tadeusa Janga. Pol Džordž je brojao do 21, pa sada Pejsersi jure Atlantu i Toronto u borbi za top mesta na Istoku.

Atlanta je razbila Orlando, Denis Šrede je ubacio 17 poena i imao 10 asistencija. Odlično su šutirali na početku, odmah stigli do prednosti, na poluvremenu ona je bila +26, tada je bilo gotovo. Vučević je ubacio 8 poena i imao 7 skokova.

Rezultati:

Sakramento - Golden Stejt 109:106 pr.
Juta - Šarlot 105:98
San Antonio - Denver 121:97
Feniks - Milvoki 112:137
Minesota - Memfis 99:107
Njujork - Klivlend 104:111
Majami - Filadelfija 125:102
Vašington - Nju Orleans 105:91
Indijana - Detroit 105:84
Atlanta - Orlando 113:86

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke