Jokićeva magija, Lebronov koš sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 07.02.2017.
09:09
Izvor: Sportske.net

Srbin ponovo oduševio asistencijama, a ono što je napravio Lebron je za pamćenje!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Vil Barton je odigrao partiju sezone, Nagest su zahvaljujući agresivnoj odbrani slavili protiv Dalasa. Nije bilo Galinarija, Mudijaja i Farida, Jokić 13 poena, čak 9 asistencija i 4 skoka.  Mavsi su bili na -27, prepolovili prednost u poslednjoj četvrtini, ali je serija 7:0 domaćina odagnala sve sumnje.

Kad smo kod Jokića, da kažemo da je opet imao limitirane minute zbog penala, ali je sa druge strane zadivio sa čak 9 asistencija. Par su bile u njegovom stilu, zaista magične, pa sada Amerikanci kažu da više nema sumnje da je među centrima koji najbolje dodaju u ligi i da ga zbog toga saigrači obožavaju.



Dvejn Vejd je ubacio 31 poen u Sakramentu, domaćin se istrošio protiv Voriorsa, uspeli su da se vrate u meč, ali ne i da okrenu. Pobeda gostiju je utoliko vrednija što u timu nije bilo Džimija Batlera.

Memfis je prekinuo loš niz protiv San Antonija. Spustili su Sparse na svega 74 poena, odigrali prepoznatljivu odbranu, u napadu, Konli 12 poena, 9 asistencija, Gasol i Rendolf su dali po 15. San Antonio je bio bez Leonarda, ali to nije opravdanje za užasne procente šuta. Teksašani su se držali do sredine poslednje četvrtine, ali je posle Memfis stigao do dvocifrene prednosti i sve je bilo gotovo.

Majami je nastavio neverovatnu seriju pobeda, stigli su do 11. u nizu u Minesoti, ponovo je Dragić blistao 33 poena, 9 asistencija. Na drugoj strani Tauns 35 poena, Bjelica se samo upisao, 2 poena, 2 promašena slobodna bacanja, 2 skoka i dve ukradene lopte. Hit je pogodio 15 trojki, Minesota je imala šansu u finišu ali je Vigins promašio dva šuta u poslednjih desetak sekundi. Dragić je inače pogodio sedam trojki iz devet pokušaja.

Pelikansi su slavili protiv Sansa uz 34 poena Entonija Dejvisa, Marjanović opet na klupi u trijumfu Pistonsa protiv Siksersa. Filadelfija je bila bez Embida, Dario Šarić dobar sa 13 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Kod domaćina, Dramond je uz 16 poena, imao 17 skokova.

Vratio se DeRozan, Toronto je prekinuo sa lošim partijama, uz 31 poen njihovog najboljeg strelca sve je lakše. U Kanadi su pali Klipersi i pored tripl dabla Blejka Grifina. On je završio sa 26 poena, 11 skokova i 11 asistencija (izjednačio rekord karijere). Ovo je njegov peti tripl dabl u karijeri, očigledno povreda je prošlost. Ali, Torontov napad je odlično funkcionisao, kada šutiraju preko 50% teško ih je pobediti. Ovo ime je tek četvrta pobeda u dvanaest mečeva, ali i možda znak da se vraćaju u formu.

Juta je protutnjala kroz Džordžiju, dobili su 25 razlike, prevaga, uz gvozdenu odbranu, Hejvard sa 30 poena. Konačno smo videli i pravog Derika Fejvorsa, koji muku muči sa povredom. Ubacio je 20 poena i imao 10 skokova, uz samo dva promašaja iz igre. Juta je šutirala najbolje u sezoni, pa spasa Houksima nije bilo.

Sjajan meč videli smo u prestonici, i pored toga što je Bredli Bil ubacio šampionu 41 poen, Kavsi su prekinuli strašnu seriju Vašingtona kod kuće. Gledali smo produžetak, Lebron je završio sa 32 poena i 17 asistencija, pogodio je iz neverovatne pozicije i izborio produžetak. Posle je preuzeo Kajri Irving koji je sa 11 poena u dodatnih pet minuta prelomio meč. Kevin Love je ubacio 39 poena, imao 12 skokova, njegov pas ka Lebronu je učinio da Kavsi prežive regularni deo meča. Posle utakmice Lebron je đubretom nazvao sve komentare i vesti da pritiska klub da menja Kevina Lova za Entonija.

Zanimljivo da ovu neverovatnu akciju kod koša za produžetak, Kavsi zovu "tačdaun".

Kad smo kod Mela, ubacio je 26 poena, ali su Lejkersi slavili u MSG i prekinuli seriju od 12 poraza van svog terena. Niksi su poveli sa 4:0, a onda je usledilo 20 poena u nizu gostiju koji nisu gubili do kraja meča. Niksi deluju kao razbijena vojska, ništa novo, kouč Hornasek je rekao da je tim igrao bez ponosa i želje. Ovo je inače prva pobeda Lejkersa u Medison Skver Gardenu u poslednjih šest godina.

Indijana je nastavila da pobeđuje kod kuće, Vestbruk je dao 27 poena, imao čak 18 skokova i 9 asistencija, ali su domaći slavili nakon preokreta u nastavku, ovo je za Pejserse sedma pobeda u nizu. Pol Džordž je ubacio 21 poen za domaćina, Vestbruk promašio dve trojke u poslednjih sedam sekundi, nije uspeo meč da odvede u produžetak.

Rezultati:

Sakramento - Čikago 107:112
Memfis - San Antonio 89:74
Denver - Dalas 110:87
Minesota - Majami 113:115
Nju Orleans - Feniks 111:106
Toronto - LA Klipers 118:109
Detroit - Filadelfija 113:96
Atlanta - Juta 95:120
Vašington - Klivlend 135:140 pr.
Njujork - LA Lejkers 107:121
Indijana - Oklahoma 93:90

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Tuesday, 07.02.2017
13:51
avatar
MultiMagic
Tuesday, 07.02.2017
12:06

Za mene je Dzejms najbolji igrac lige i jedan od najboljih ikada kakve god da su mu brojke a za jednog 32-godisnjaka su fantasticne - 26ppg, 8rpg, 9apg, 1.5 spg. On kad bi hteo, naravno da ne zeli, da rizikuje neku povredu i kada bi odigrao preostalih 30 meceva u ritmu kao kada igra playoff i kada je potrebno da povuce ekipu imao bi tripl-dabl u proseku sigurno. Bolji je od svih zato sto u vecini situacija kada se lomi, kada treba da se uzme zadnji sut, kada treba da se zapne za ekipu da bi se dobila utakmica on je tu dok ni Vestbruk ni Kari nisu to u stanju, sto su ove sezone pokazali vise puta. Imao je naravno Dzejms neke lose partije ove godine ali imali su ih i ostali najbolji igraci i ako se kombinuju statistika igraca i ucinak tima kao glavni parametri za MVP nagradu mislim da je Dzejms najvise zasluzuje iako ima slabije brojke od Vestbruka, koji bi mogao na kraju i bez playoffa da ostane. I Harden mi je veci favorit za MVP nego Vestbruk.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 07.02.2017
13:13

Meni je smesno kad neko uporedi Vestbruka i Dzejmsa,Lebron je dosta bolji. Po meni je i Irving bolji od Vestbruka. Oklahoma igra samo preko Vestbruka,covek sutne i po 30 puta na mecu a kad mu pogledas procenat suta... Protiv Klivlenda je sutnuo 22,23 puta a pogodio 7,jednom je imao i 11/33,mnogo cesto ima slab procenat. Lebron ne sutne vise od 20 puta(retko kad vise od toga) a pogodi bar 10 od tih 20 suteva. Vestbrukove asistencije su smesne,zaleti se kao lud,i ako nema prolaza do kosa samo doturi nekome loptu. Kad uporedis sa Lebronovim asistencijama nebo i zemlja razlika. Lebron koristi i mozak dok igra a Vestbruk se uglavnom oslanja na fizicke predispozicije.

avatar
Leonardo Bonucci
Tuesday, 07.02.2017
19:46

Слажем се са свим осим са овим последњим да Леброн користи мозак за асистенције, па управо се он увек залети ка кошу и кад види да нема где дода у углу Шамперту, Смиту, Лаву или Џеферсону и они погоде тројке, ето одакле му толико асистенција.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 07.02.2017
11:55

Ja jos nisam video Jokica da se nasmeje :)

avatar
Nordeus
Tuesday, 07.02.2017
10:26

Mnogo dobar igrač!