Jokić završio na "posteru", konačno onaj pravi! Proradili "Tornjevi blizanci"!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 21.11.2016.
07:38
Izvor: Sportske.net

Dobra partija našeg Jokića, Nurkić odličan u trijumfu Denvera nad Jutom. Džimi Batler ispunio obećanje o 40 poena, Sakramento streptomicin za Kanađane!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Odlične partije Jusufa Nurkića i Nikole Jokića su presudile Juti, Denver je stigao do pete pobede u sezoni.

Bosanac je ubacio 16 poena, imao 11 skokova, Srbin 12 poena, uz 5 uhvaćenih lopti i 4 asistencije. Nagetsi su vodili tokom čitavog meča, imali problem sa slobodnim bacanjima, ali su priveli meč kraju bez problema. Džezeri muku muče sa povredama, Hil i Fejvors im baš nedostaju.

Naš Jokić je u jednom trenutku završio na posteru protiv Goberta, ali ne menja stvar, ovo je ohrabrujuća partija posle lošeg perioda.

Ovi timovi igraće ponovo u sredu u "slanoj državi".



Novi tripl-dabl Rasa Vestbruka, pogodio je i trojku za produžetak, ali nije vredelo, Indijana je odnela pobedu iz Oklahome.

Vestbruk je ubacio 31 poen, imao 15 asistencija i 11 skokova, ali je heroj bio na drugoj strani. Džef Tig je odigrao svoj najbolji meč za Pejserse po dolasku iz Indijane. Završio je sa 30 poena, čak 8 je ubacio u produžetku i prelomio stvari. Zanimljivo, ovo je prva pobeda za Indijanu u gostima, ostvarena je bez Pola Džordža koji je propustio meč zbog povrede. ž

Toronto je zaustavljen u Sakramentu, Kingsi su morali da sačekaju sa slavljem dok sudije nisu pregledale snimak, Terens Ros je postigao trojku za produžetak, ali je presuda bila da je vreme isteklo. Junak meča bio je Rudi Gej on je uradio bukvalno sve. Ubacio je 23 poena, ali i odradio neverovatan posao u odbrani, sveo je DeRozana na 12 poena, najmanje u sezoni. Kazins je dodao 19 poena i 10 skokova za Kingse koji su, verovali ili ne, drugi put ove sezone dobili Kanađane. Baš im ne leže kroz istoriju, recimo od kada je ušla u NBA ligu, ova kanadska franšiza ima skor 3-17 u Kaliforniji protiv Sakramenta.



Džimi Batler je obećao treneru Hoibergu da će ubaciti 40 poena Lejkersima, upravo je to i uradio. Lider Bulsa je bio baš enigma za Lejkerse, nadoknadio je odsustvo Vejda koji je odmarao nakon poraza od Klipersa. Nikola Mirotić je dodao 15 poena i 15 skokova za Čikago koji je u formi, pet pobeda u šest mečeva. Na drugoj strani, Lu Vilijams 25 poena, najviše u sezoni, Lari Nens Džunio je dao 17, najviše u karijeri. Vidljive su oscilacije kod Lejkersa, sada su na 7-7, D'Anđelo Rasel se vratio posle povrede, 8 poena i 7 asistencija, još je rovit. Čikago nastavlja zapadnu turneju sutra u Denveru, Lejkersi će dočati Oklahomu.

U matine terminu, Njujork je dobio Atlantu u MSG dok je Portland odneo pobedu iz Bruklina.

Rezultati:

LA Lejkers - Čikago 110:118
Sakramento - Toronto 102:99
Denver - Juta 105:91
Oklahoma - Indijana 111:115 pr.
Bruklin - Portland 109:129
Njujork - Atlanta 104:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke