Jokić završio na posteru, Hrvat podsetio na velikog Dražena!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 16.03.2016.
08:24
Izvor: Sportske.net

Nova dobra partija Nikole Jokića, Nagetsi izgubili, naš centar će, doduše nevoljno, biti deo sportskih špica. U Netsima i sami zapanjeni onim što je noćas uradio hrvatski košarkaš! Bobiju opet mrvice, upisao se sa penala...

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Očekivao se povratak Nikole Vučevića u tim Medžika. Ipak, propustio je još jedan meč, ali je domaćin protiv Denvera imao tajno oružje. U pitanju je Džejson Smit koji je čitave sezone najbolji šesti igrač tima. Ubacio je 25 poena i imao 10 skokova, rekorde u ovoj sezoni, pa je pobeda ostala na Floridi. Francuz Furnije je brojao do 30, zaboravljeni Brendan Dženings imao 12 poena i 11 asistencija. Nagetsi nisu uspeli da pariraju, predvodio ih je Jokić sa 14 poena i 6 skokova. Srpski centar je igrao blizu pola sata, ali sa ovom odbranom njegov tim ne može da pobedi gotovo nikoga. Uspeli su da smanje prednost Medžika u finišu, ali su dozvolili rivalu da u prvom poluvremenu šutira preko 60%.

Jokić će završiti na špicama, mada ne bi voleo, u jednom trenutku ga je Aron Gordon stavio na poster.



Igrao je i Boban Marjanović, proveo je na parketu nešto više od četiri minuta, ubacio tri slobodna bacanja i imao jedan skok.

Sparsi su na 33-0 kod kuće, noćas su slavili protiv Klipersa, a tandem Leonard - Oldridž je završio posao u ključnim trenucima, ubacili su 20, odnosno 17 poena. Gvozdena odbrana je spustila goste na 17 poena u poslednjoj četvrtini, to je i presudilo.

Iako je najbolji strelac Toronta DeRozan odmarao noćas, Kanađani su odneli pobedu iz Milvokija. Lovri je brojao do 25, imao je 11 asistencija, a malo poznati ruki Norman Pauel je ubacio 17 poena, najviše u sezoni, pa su se Reptorsi rehabilitovali za poraz od Bulsa prethodne večeri.

U tesnom meču Pejsersi su prelomili u finišu protiv Seltiksa. Pol Džordž je ubacio 25 poena, Monta Elis dodao 16, dragocena pobeda za Indijanu koja je na sedmoj poziciji na Istoku, a ima odličan raspored, 10 od preostalih 15 mečeva igra kod kuće.

Bojan Bogdanović je junak večeri. On je ubacio 44 poena, naravno rekord karijere u trijumf Bruklina nad Filadelfijom. Videli smo poplavu koševa u Njujorku, najviše koševa za Netse u sezoni. Hrvat je igrao kao posednut, praktično je sam napravio razliku, u prvom poluvremenu njegov tim je postigao 71 poen. Jasno, da ovakva pobeda samom Bruklinu ne znači puno, i oni, i najgori tim lige Siksersi će na odmor za nekoliko nedelja.

Dan za pamćenje Kingsa, prvi put u istoriji su počistili Lejkerse, tačnije dobili su i četvrti meč ove sezone protiv rivala iz Kalifornije. DeMarkus Kazins je sa 22 poena, koliko i Daren Kolison bio najzapaženiji u trijumfu Sakramenta koji su prvu četvrtinu dobili sa 17 razlike i prednost manje-više održavali do kraja.

Brajant je odmarao, mladi lavovi Lejkersa, Rasel, Rendl i Klarkson su bili dvocifreni, nije vredelo, bez Brajanta su ove sezone bili u 15 mečeva, dobili su samo 4. Istini za volju to nije merilo jer su i sa njim retko pobeđivali...

Rezultati:

Orlando - Indijana 116:110
Indijana - Boston 103:98
Milvoki - Toronto 89:107
Bruklin - Filadelfija 131:114
San Antonio - Klipers 108:87
Lejkers - Sakramento 98:10

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke