Jokić uradio sve i nije pobedio!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 05.03.2016.
09:18
Izvor: Sportske.net

Nova odlična partija Srbina, asistencija koju je napravio ponovo tema večeri. Na kraju nije uspeo da donese pobedu!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Bruk Lopez je razočarao Kolorado. Njegov koš u poslednjoj sekundi produžetka je doneo pobedu Netsima, sjajni centar nije bio posebno raspoložen protiv Denvera, ali je najbolje sačuvao za kraj.

Nikola Jokić se lagano pretvara u dabl-dabl mašinu, ubacio je 15 poena i imao 12 skokova, dodao je 4 asistencije i blokade. No, Nagetsi su razočarani, prošlog meseca su poraženi u Bruklinu takođe u poslednjem sekundu, kada je Džo Džonson pogodio trojku sa sirenom.



Sada je Jokić imao 0.4 sekunde da odglumi Kecmana, nije imao nikakvu šansu, bilo je premalo vremena, Ovo je inače peti poraz Denvera u nizu protiv Bruklina. Naš centar je sa par sjajnih poteza, pogotovo asistencijom bez gledanja ka Faridu podigao navijače na noge.

Treba istaći i dobru partiju Bojana Bogdanovića, Hrvat je ubacio 17 poena, realizovao 2 od 3 bacanja u samom finišu regularnog dela i doneo svom timu produžetak.

Nurkić je povređen, Lovernj je ubacio 14 poena za domaćina.

Lejkersi su doživeli težak poraz od Atlante, zaustavljeni su na samo 77 poena. Houksi su bili nemilosrdni, Denis Šreder je predvodio šest dvocifrenih igrača gostiju, sa 16 poena, kod očajnog domaćina Rendl takođe 16, Brajant je preskočio ovaj meč.

Kavsi su bez Kevina Lova rasturili Vizardske, Lebron Džejms je uz 19 poena, imao 13 skokova i 7 asistencija. Inače "Kralj Džejms" se pomerio na poziciju Lova, praktično četvorku i za tri četvrtine gotovo napravio tripl-dabl. Trener Lu je eksperimentisao sa niskom postavom i to mu se isplatilo, a Klivlend je jasno bio posebno motivisan da se osveti Vizardsima za nedavni neočekivano ubedljivi poraz krajem februara. Kod gostiju Vol 17 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

U meču jakih odbrana Memfis je slavio protiv Jute, "Džezeri" u krizi, ovo im je peti poraz u nizu. Presudio im je u finišu Zek Rendolf koji je pogađao bacanja, zabeležio četiri skoka i čak pogodio trojku u poslednja tri minuta. Ubacio je 25 poena i imao 8 skokova, partija sezone za čoveka koji je u ligi 16 godina, praktično od početka veka.

Minesota je bila nemoćna pred razigranim Antetokumpom. Grk se trudio da stigne do tripl dabla, ali ni ovako nije loše, 27 poena, 12 asistencija i 9 skokova. Kris Midlton je dodao 32 poena pa je Milvoki slavio protiv rivala koji je "prodao" čak 26 lopti i poklonio 41 poena protivniku.

Da se vratimo Antetokumpu, u poslednjim trenucima išao je na skok, ali je loptu umesto njega uhvatio saigrač Šabaz Muhamed. Grk je kroz šalu rekao da je Šabaz uništio stvaranje istorije u Milvokiju.

Bjelica je propustio još jedan meč zbog povrede.

Džo Džonson je talija za Majami, od kada je stigao iz Bruklina, dobili su četiri utakmice. Očekivani trijumf u Filadelfiji je začinio Vajtsajd sa 19 poena i isto toliko skokova, Vejd je ubacio 21 poen, Dragić uz 15 poena, imao 11 asistencija. Majami izgleda odlično, sedam igrača je bilo dvocifreno. Od kada je Kris Boš praktično završio sezonu zbog ugruška u nozi, skor Hita je 7-2. U Siksersima razmišljaju o sledećoj sezoni, stiže Dario Šarić, pomoćni trener Kris Babkok se juče vratio iz skautske misije u Evropi gde je baš gledao Hrvata koji nastupa za Efes.

Iznenađenje na Floridi, Sansi su prekinuli niz od 17 poraza na strani, savladali su Orlando, Aleks Len je ubacio 31 poen i imao 15 skokova u trijumfu Feniksa. Kod Orlanda Vučević 15 poena i isto toliko skokova.

Šarlot je počistio Indijanu, dobili su Pejserse i treći put ove sezone, ponovo u glavnoj ulozi Kemba Voker, sa 33 poena rasturio je rivala, Hornetsi hitaju ka doigravanju.

Seltik je okrenuo utakmicu protiv Niksa, Seltiksi su jurili i stigli prednost gostiju i nastavili strašnu seriju kod kuće, ovo je njihova 13. pobeda u nizu na domaćem parketu. Ajsija Tomas je ubacio 32 poena, odlučio je Ejvori Bredli poenima u poslednjih 20.taj sekundi. Tim ima karakter, poslednjih pet pobeda na domaćem terenu su to pokazale, četiri puta su imali dvocifreni deficit i na kraju slavili.

I Toronto je u seriji od 12 pobeda kod kuće. Noćas su preživeli 50 poena Demijena Lilarda i sačuvali pobedu. DeRozan je najzaslužniji sa 38 koševa, bilo je tesno, kouč Kejsi nije bio zadovoljan odbranom, a rekao je mnogo toga lepog o Lilardu uz konstataciju da je sramota što nije bio u Torontu na Ol-Staru. Inače, Reptorsi su na ovoj utakmici izveli rekordna 54 bacanja, od toga su realizovali 43.

Rezultati:

Šarlot - Indijana 108:101
Orlando - Feniks 84:102
Filadelfija - Majami 102:112
Milvoki - Minesota 116:101
Memfis - Juta 94:88
Klivlend - Vašington 108:83
Toronto - Portland 117:115
Boston - Njujork 105:104
Denver - Bruklin 120:121
Lejkersi - Atlanta 77:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke