Jokić u krevetu, pojačanje polomilo nogu posle 58 sekundi!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 07.03.2017.
08:12
Izvor: Sportske.net

Denver slavio, Srbina protivnički trener uporedio sa Markom Gasolom. Šok za Kavse, "Kandža" prelomio derbi Teksasa!

AP Photo/Tony Dejak
AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

U odsustvu Nikole Jokića, Vilson Čendler je imao noć karijere. Ubacio je 36 poena, dodao 12 skokova i bio ključ za pobedu Nagetsa nad Sakramento. Denver je tako prekinuo niz od sedam poraza protiv Kingsa i učvrstio osmu poziciju na Zapadu. Mejson Plamli je na pravi način zamenio bolesnog Srbina, 10 poena, 12 skokova, 5 asistencija.

Inače pre meča je Dejv Džorger uporedio Jokića sa Markom Gasolom koga je trenirao u Memfisu, nije baš da je bio tužan što Nikola neće na teren, ali to nije mnogo pomoglo Kingsim.

Videćemo hoće li Jokić na teren večeras protiv Vašingtona, takođe u "Pepsi Centru".

Iznenađenje večeri u Ohaju, Majami je drugi put za pet dana dobio šampiona, ali je rezultat bio u drugom planu. Endrju Bogut je na svom debiju za Kavse, posle 58 sekundi polomio nogu i verovatno završio odiseju u Kavsima pre nego što je počela.

Za razliku od vikenda, Lebron i Irving su bili na terenu, kombinovali 62 poena, ali ostatak tima nije učinio ništa, pa je Hit nastavio impresivnu seriju rezultat. Dion Vejters je brojao do 29, Dragić dodao 21 poen, u finišu šampion se spustio na -5, ali su gosti bili dovoljno pribrani da privedu meč kraju.

Niksi su slavili u Orlandu, i to bez Mela Entonija, Lens Tomas je ubacio 17, Kurtni Li 20 poena. Meč je rešen u poslednjoj četvrtini kada su gosti okrenuli rezultat. Vučević je propustio meč, Orlandu nije pomogao ni tripl-dabl Elfrida Pejtona, 16 poena, 10 asistencija, 11 skokova.

Oslabljena Filadelfija nije uspela da se odupre Baksima, Dario Šarić je ubacio 14 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, na drugoj strani Antetokumpo je predvodio probuđene Bakse sa 24 poena. Milvoki ostaje na pobedu i po iza Detroita u trci za poslednju kartu za plej-of.

Detroit je takođe slavio, savladali su Čikago uz 26 poena Redžija Džeksona. On ima dosta problema ove sezone, kaže da ponekad žali sebe koliko je loš, ali je noćas bio odličan u drugom poluvremenu, ubacio je Bulsima 24 poena i prelomio meč. Tako su Pistonsi stigli Čikago, sada ovi timovi dele sedmo i osmo mesto, kod gostiju je Batler ubacio 27 poena, Rondo i Vejd nisu igrali zbog povreda.

Bobi Marjanović je meč presedeo na klupi.

Voriorsi su odneli pobedu iz Džordžije, Andre Igodala, gotovo zaboravljen u prvom planu protiv Atlante, ubacio je 24 poena, koliko i Stef Kari, Golden Stejt se navikava da život bez Duranta u narednim nedeljama.  U Atlanti, Šreder 23 poena, 19 u prvoj četvrtini, onda je došlo u drugom poluvremenu do rasprave između mladog nemačkog pleja i Dvajta Hauarda, pa je Šreder do kraja presedeo na klupi. Kaže da ne razume trenera, nedavno je suspendovan jer je kasnio sa povratkom iz Nemačke, za vreme Ol-Star pauze.

Veliko iznenađenje napravili su Netsi u Tenesiju. Šon Kilpatrik je ubacio 23 poena, Bruk Lopez tek 8, ali je rezultat za nevericu, najgori tim lige je srušio Memfis, ubacili su "Grizlijima" 122 poena. To je produbili najgoru krizu Memfisa koji je izgubio pet od poslednjih sedam mečeva. U finišu Džeremi Lin je podsetio na svoje najbolje dane, 11 od 18 poena je ubacio u poslednjoj četvrtini.

Kemba Voker je sa 28 poena predvodio Šarlot u pobedi protiv umorne Indijane. Pol Džordž je ubacio 36 poena, ali nije vredelo, Pejsersi su igrali loše na početku, izveli su tri slobodna bacanja ua celu utakmicu, dali 37 poena u prvom poluvremenu. Uspeli su da se vrate na -7, ali to je bilo sve...

Juta je slomila Pelikanse u tipičnoj utakmici za "Džezere", glavnu reč imala je odbrana, spustili su goste na 83 poena.

Rudi Gobert opet odličan, 15 poena i isto toliko skokova, na drugoj strani je Entoni Dejvis ubacio 20 poena. Juta je vodila od početka do kraja, a Nju Orleans je šutirao oko 35% najgore u sezoni. Kazins je ubacio 15 poena, ali uz loš šut, Pelikansi su dobili samo dve utakmice od šest od kada je "Bugi" stigao u njihovu ekipu.

Teksaški derbi dobili su Sparsi, još jedna tesna pobeda San Antonija, treća u nizu. Leonard na jednoj i Harden na drugoj strani su dali po 39 poena, "Kandža" je povicima MVP ispraćen sa parketa. U poslednjoj četvrtini je ubacio 17 poena, odigrao sjajno u odlučujućim trenucima i prelomio pobednika, sa par slobodnih bacanja i blokadom u poslednjim trenucima. San Antonio je dobio seriju protiv državnog rivala, 3:1 za San Antonio ove sezone. Roketsi su odlično počeli bili na +16 u prvoj četvrtini, ali je krajem treće usledila serija 20:4 kojom se San Antonio vratio u utakmicu. Tada je sjajan bio Toni Parker koji je ubacio tri trojke.

Klipersi su savladali Boston, Grifin je ubacio 26 poena, Kris Pol dodao 23, u drugom poluvremenu domaćin je sjajno šutirao, Kelti nisu imali odgovor u finišu, iako su vodili sa 13 razlike. Usledila je serija od 11 poena domaćih i to je bio početak kraja za Boston. U poslednjem periodu, Klipersi su ih jednostavno oduvali.

Duel između Minesote i Portlanda je odložen.

Rezultati:

La Klipers - Boston 116:102
Juta - Nju Orleans 88:83
Denver - Sakramento 108:96
San Antonio - Hjuston 112:110
Šarlot - Indijana 100:88
Memfis - Bruklin 109:122
Detroit - Čikago 109:95
Atlanta - Golden Stejt 111:119
Filadelfija - Milvoki 98:112
Orlando - Njujork 105:113
Klivlend - Majami 98:106
Minesota - Portland odloženo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Tuesday, 07.03.2017
20:03

Dzezeri me iznenadili. Jedna od retkih ekipa koje igraju odbranu u NBA i to dobru.

avatar
Steffi
Tuesday, 07.03.2017
13:36

U Klivlendu samo dva igraca preko 10 poena, sramota sa kim Irving i Dzejms igraju, sve su to prosecni igraci. GSW je mnogo jaca ekipa.